Pečení shora, pečení s ventilátorem - k čemu?

Rud
18
28.7.14 19:17

Pečení shora, pečení s ventilátorem - k čemu?

Dobrý den, přestěhovali jsme se a máme tu elektrickou troubu. Jsem zvyklá na plynovou, 5 stupňů a tím to haslo. Teď tady mám pečení shora, pečení shora u zespodu, pečení s ventilátorem, grilování s ventilátorem… Můžete mi prosím někdo poradit, k čemu na co slouží? Jak péct buchtu, maso…? :D děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.7.14 19:18

Nemůžu.. Peču klasicky :mrgreen: Jmenované funkce mám taky, občas použiju grilování zhora na dodělání masa. Jo a teda vánoční cukroví peču na horký vzduch. Jinak jsem staromilec :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.7.14 19:23

@Rud jo, s tím ventilátorem je to vždycky mnohem rychlejší - jde o horkovzduch ;) pečer normálně, buď rychleji, nebo na nižší teplotu, jídlo bude rycheji hotové. Je to super věc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
28.7.14 19:24

Ventilátor je taky potřeba, pokud tam máš dva plechy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
28.7.14 19:31

@Rud peču všechno s ventilátorem a když mám něco co potřebuje dopéct z vrchu tak na konci pustím gril. Super je peceni dvou plechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
28.7.14 20:09

@Rud pečení shora a zdola - zaráz - na koláč, maso. Peče rovnoměrně. Horkovzduch - urychluje pečení. Gril - griluje. :P

Pokud máš novější troubu Peč na nižší stupně - koláče na 180, maso můžeš i míň a pak přidat. Neboj, to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
28.7.14 20:28

Dávám horkovzduch prakticky na všechno, lépe a rychleji to peče. o 4 plechám s cukroví ani nemluvě.
Gril taky super, když chci jen něco rychle zapéct, je to pod grilem za 2 minuty, plech dám až nahoru pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
28.7.14 20:34

Horní pečení na dodělání kůrčičky na mase, na ventilátor peču veškeré buchty a cukroví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rud
18
29.7.14 08:57

Děkuji vám moc zlatíčka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...