Pečený i nepečený cheesecake

5956
14.3.19 19:47

Prectes to? Nechce se mi to prepisovat na mobilu :D vyzkouseno, je perfektni a krasne drzi tvar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lolink
14.3.19 20:11

Jistota je cheesecake s malinonym virem z ghettablog ;) ten milujou vsichni. Delam ho i slucinou nebo tvarohem misto Philadelphia. Vzdy vyjde.

• Citovat
  • Upravit
1033
14.3.19 20:15
@alvapinka píše:
Prectes to? Nechce se mi to prepisovat na mobilu :D vyzkouseno, je perfektni a krasne drzi tvar
Jo,děkuji,hodím to do tiskárny,myslím,že to přelouskám. :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
14.3.19 20:16
@lolink píše:
Jistota je cheesecake s malinonym virem z ghettablog ;) ten milujou vsichni. Delam ho i slucinou nebo tvarohem misto Philadelphia. Vzdy vyjde.

Děkuji,mrknu nato. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
14.3.19 20:29

Já teda dělám vše od oka, ale zrovna dnes jsem delala pečený jahodový. Základ Lotusky s máslem. Hmota 3 pomazánková másla, 3 vajíčka, rozmixovaný jahodový kompot, škrob, cukr. Strašně dlouho se mu nechtělo tuhnout, takže jsem ho pekla skoro 2 hodiny :D Navrch jsem chtěla dát jahody a želatinu, ale vrhli se na něj moc brzob :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
14.3.19 20:38
@iPodPrd píše:
Já teda dělám vše od oka, ale zrovna dnes jsem delala pečený jahodový. Základ Lotusky s máslem. Hmota 3 pomazánková másla, 3 vajíčka, rozmixovaný jahodový kompot, škrob, cukr. Strašně dlouho se mu nechtělo tuhnout, takže jsem ho pekla skoro 2 hodiny :D Navrch jsem chtěla dát jahody a želatinu, ale vrhli se na něj moc brzob :potlesk:

Děkuji,ještě se zeptám kolikatery ty sušenky,hmota-všdechno smíchat dohromady a pak péct zhruba na kolik stupňů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
14.3.19 20:55

Nejlepsi jsou recepty z Apetitonline nedelaji tam zadny blafošlichty. Cheesecake je opravdu jak ma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
14.3.19 20:58

Na obalu ovesných sušenek Digestive od Opavia je recept na pečený cheesecake a výsledek je též moc dobrý (je tam ricotta, mascarpone atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
14.3.19 21:05

@iPodPrd tak ten vypadá báječně :jazyk:
Když už máš fotku, necheš vložit recept sem? , tady to časem zapadne :?

@toma0105 Tady na webu je taky pár receptů na cheesecake, třeba čokoládový cheesecake nebo narozeninový a nebo cheesecake s mascarpone a ovocem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
14.3.19 21:43

@toma0105 mam ozkouseny tenhle:

https://www.pidak.cz/…y-cheesecake

Je vynikajici a kdo ozkousel, tak byl nadsenej a chtel recept :) je fakt hodne zravej :P ale staci kousek, je fakt hutnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
15.3.19 20:31

@toma0105 Byl to celý balík těch sušenek a másla tak, aby to vypadalo jako těsto :D Musí mít teda pokojovou teplotu. Pekla jsem na 180. A ano, hmotu smichat dohromady bud v robotu nebo metlickou. Ale jak rikam, davam vše od oka. Jsem vnučka a dcera cukrářky, tak pro to mám asi cit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.20 15:36

Taky mám ráda ten s lotuskama, navíc je to skvěle rychlé. Používám na skvělé a kvalitní nádobí od Emile Henry a pak vypadá cheesecake naprosto božsky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.11.20 15:52

@toma0105

Už dlouho peču tento recept:
Příprava - dortovou formu vystlat na dně pečícím papírem. Středně velký pekáč naplnit do poloviny vodou, dát na dno trouby, troubu na 170. Voda v pekáči udělá něco jako vodní lázeň.

Korpus - máslové sušenky (věnečky) z Lidlu, jmenuje se to Butter rings, 3/4 balení + hrst mandlí + lžička skořice. Rozdrtit vše v mixéru. Upěchovat do formy pomocí dna hrnku nebo lžíce.

Náplň - 3× cream cheese z Lidlu, teď to přejmenovali, jmenuje se to Cream spread, snad je to to samé, ještě jsem nezkoušela. 4 celé vejce, 200 g moučkového cukru, 1 zakysanka, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 bio citronu, šťáva z 1,5 - 2 citrónů, podle chuti. Vše opatrně zamíchat, nalít na korpus, nechat 3 minuty odstát. V náplni nesmí být moc vzduchu, žádné šlehání!

Pečení - péct na 170 asi 45 minut. Horkovzduch se nedoporučuje, já ho normálně používám a v pohodě. Jak dort začne praskat, stáhnout teplotu. Neotvírat troubu!!!

Dokončení - nechat 2 hodiny vycbladnout v pootevřené troubě, potom do lednice, nechat chladit aspoň 2 hodiny. Polít polevou z 1 zakysanky, lžíce moučkového cukru a citrónové šťávy dle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
19.10.22 08:25
@toma0105 píše:
Dámy, chtěla bych zkusit výše uvedený dezert, máte některá ozkoušený recept? Na netu je toho spoustu, ale já bych jela ráda na jistotu, proto písněte Váš oblíbený, moc děkuji :kytka:

Holky pecici, prosim o rady co delam blbe. Jsem pecici antitalent..Vcera jsem pekla jakysi cheesceake kolac. Forma na kolac, spodek listove testo, pak dve hrusky na kosticky pokryly dno a pak jsem smichala 200g luciny, jeste trochu cerveneho tvarohu, smichala s kelimkem smetany na slehani, pridala citron kuru a trochu citr. stavu a nalila rozpustenou cokoladu, a trosku vanilk. extraktu. chutnalo to moc dobre, nebylo to ridke tekouci, akorat jsem ti nanesla na hrusky a dala pect. Pekla hodku na 170 a uz to bylo na hore dost tmave,. Uz jsem to musela vyndat, spodek byl akorat, ale nahore jako jeste ridsi. Asi sem to mela dat do lednicky, ze? Aby to ztuhlo. Takze jsem se to snazila nakrajet, a total rozpadlo a nahore ridsi :roll: :roll: takze blbe..co bylo blbe, ze jsem to nedala ztuhnout, zmenilo by to konzistenci? Nebo ze tam nebyl zadny skrob ani prasek do peciva? Dik :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí