Recept: Cheesecake s mascarpone a ovocem

Přidat recept
 
  • Čas 120
Hodnotilo 0 lidí

Miluju cheesecaky všeho druhu stejně jako mascarpone. Spojte krém z mascarpone s klasickým sušenkovým základem a získáte poklad!

Postup

Na sušenkový základ je nejlepší food processor, ale zvládneme to i v uzavíratelném sáčku. Sušenky dáme do robotu a rozmixujeme. Rozpustíme si máslo, které k drobkům přidáme a opět zamixujeme.

Předehřejeme si troubu na 180 °C.

Formu na dort si vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj sušenkovou směs. Uhladíme lžící a okraje koláče uděláme trochu vyšší. Můžeme si s nimi pohrát a udělat tam třeba „zuby“. Vzhled cheesecaku se dá díky tomu různě upravovat.

Korpus pečeme asi 10 minut, a poté ho necháme vychladnout. Troubu stáhneme na 160 °C a necháme běžet.

Mezitím si připravíme krém z mascarpone, cukru, vajec, citronové šťávy a vanilkového extraktu. Nejdřív vyšleháme mascarpone s cukrem, a poté zašleháme vejce pěkně jedno po druhém. Je lepší použít normální metličku, elektrický šlehač by krém moc ubil.

Pro výraznější chuť ještě přimícháme citronovou šťávu a vanilkový extrakt. S nimi bude mít cheesecake extra šmrnc.

Na vychladlý korpus nalijeme náš luxusní krém z mascarpone a pečeme v troubě asi hodinu. Je potřeba ho pořádně hlídat, protože každá trouba peče jinak.

Cheesecake je nejlepší, když ho necháme přes noc odležet v lednici. Před podáváním ho ozdobíme ovocem podle naší chuti. V létě jsou skvělé jahody, borůvky, maliny, ale také třešně a višně.

Dobrou chuť :)

Další fotky a vychytávky najdete také na blogu.

Autor: Lady Crow

Ingredience

  • 100 g moučkového cukru (podle chuti)
  • 170 g sušenek (například Bebe)
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 500 g mascarpone
  • vanilkový extrakt
  • 3 vejce

Chutnalo vám? Okomentujte recept Cheesecake s mascarpone a ovocem

Váš příspěvek