Miluju cheesecaky všeho druhu stejně jako mascarpone. Spojte krém z mascarpone s klasickým sušenkovým základem a získáte poklad!
Postup
Na sušenkový základ je nejlepší food processor, ale zvládneme to i v uzavíratelném sáčku. Sušenky dáme do robotu a rozmixujeme. Rozpustíme si máslo, které k drobkům přidáme a opět zamixujeme.
Předehřejeme si troubu na 180 °C.
Formu na dort si vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj sušenkovou směs. Uhladíme lžící a okraje koláče uděláme trochu vyšší. Můžeme si s nimi pohrát a udělat tam třeba „zuby“. Vzhled cheesecaku se dá díky tomu různě upravovat.
Korpus pečeme asi 10 minut, a poté ho necháme vychladnout. Troubu stáhneme na 160 °C a necháme běžet.
Mezitím si připravíme krém z mascarpone, cukru, vajec, citronové šťávy a vanilkového extraktu. Nejdřív vyšleháme mascarpone s cukrem, a poté zašleháme vejce pěkně jedno po druhém. Je lepší použít normální metličku, elektrický šlehač by krém moc ubil.
Pro výraznější chuť ještě přimícháme citronovou šťávu a vanilkový extrakt. S nimi bude mít cheesecake extra šmrnc.
Na vychladlý korpus nalijeme náš luxusní krém z mascarpone a pečeme v troubě asi hodinu. Je potřeba ho pořádně hlídat, protože každá trouba peče jinak.
Cheesecake je nejlepší, když ho necháme přes noc odležet v lednici. Před podáváním ho ozdobíme ovocem podle naší chuti. V létě jsou skvělé jahody, borůvky, maliny, ale také třešně a višně.
Dobrou chuť
Další fotky a vychytávky najdete také na blogu.
Autor: Lady Crow
Ingredience
- 100 g moučkového cukru (podle chuti)
- 170 g sušenek (například Bebe)
- 70 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce citronové šťávy
- 500 g mascarpone
- vanilkový extrakt
- 3 vejce
Chutnalo vám? Okomentujte recept Cheesecake s mascarpone a ovocem
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Cheesecake s mascarpone a ovocem