Pečující o dítě - ukončení?

ginger7
22.4.16 18:00

pečující o dítě-ukončení?

Ahoj,

prosim o radu, pokud jste nektera resila podobnou vec. Jsem pecujici o dite, cili jsem doma. Dceri bude v zari 7let, pujde do skoly, a premyslim co dal. Jsou dve moznosti:
1.ukoncit, jit na pracak a hledat si brigadu. Jak se ukoncuje, kde se hlasi?
2.pokracovat jako pecujici do 10(??) let?- jak to funguje? Je clovek nejak omezen?(kdyz je dite ve skolce, tak ho tam lze nechavat jen 4 hodiny, jinak pecujici byt nemuzete) Jak to je u pece do 10ti? Jaka jsou omezeni, plati stat i nadale zdravotni?

Dcera je zdrava, takze nejde o zdravotni duvody, jen jsme se doma dohodli, ze po materska zustanu doma, jelikoz nemame zadne hlidani ani babicky, cili nemuzeme oba pracovat do noci jako drive. No, duvody jsou vlastne jedno, jde o to, ze si zacnu hledat max brigadu ci privydelek, trvalou praci zatim ne, takze bych potrebovala vedet, co ktera varianta z vyse uvedenych obnasi, abych mohla zvolit spravne.

Diky moc za info. :kytka:

Příspěvek upraven 22.04.16 v 18:02

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30303
22.4.16 18:02

Více let můžeš být doma jen když máš aspoň dvě děti. Takže pro tebe možnost jít na pracák a nebo zůstat doma a platit si sama pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginger7
22.4.16 18:03

Aspero, moc diky za info!! To jsem vubec netusila. Takze neni co resit. :)

• Citovat
  • Upravit
30303
22.4.16 18:07

U jednoho je hranice 7 let, u dvou a víc 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
22.4.16 18:42

@ginger7 Je to buď pracák, práce nebo být doma a platit si zdravotní ze svého. Nevím jak to je, když se ukončuje kvůli dosažení max. věku dítěte, ale jinak mi paní na pojišťovně kladla na srdce, ať jakoukoli změnu ohlásím, takže bych tam asi zašla oznámit pro co jsem se rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
ginger7
22.4.16 20:01

Elenloth, diky moc za info! Ja se jim urcite ozvu radsi s predstihem, ze budu pak ukoncovat, aby to bylo vse OK.

• Citovat
  • Upravit
896
3.5.16 08:57

Obnovuji..
Téma je stejné, jde o to, že mám neustále nemocné dítě, jsme pořád doma, hlídání nemám..Oficialně chodí do školky, já jsem na pracáku. přemýšlím, že bych se nahlásila jako osoba pečující o dítě, aspoň do září..Jen nevím jak je to tam třeba s brigádou.. se školkou?
Nebo je lepší zůstat na pracáku.
Poradí někdo? A prosím nekamenovat, jsem z toho sama dost nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
3.5.16 09:00

@ntkv asi to omezené bude, školka max 4h denně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
15.5.16 18:41

Ahoj ja jsem na péči od listopadu a má to výhody i nevýhody. Babičky mám 20km, ale obě bez auta, takže v přídadě, že potřebuju narychlo se stejně nedovolám. Obě jsou v důchodu, ale jedna má plný kalendár jako manažer a druhá hlída švagrové. Tady je na nic, že neseženu ani brigádu, protože musím brát ze školky ve 12,to se nikde ani neotočím. Přemýšlím, že od září půjdu na ÚP, ale nevím stejně co budu dělat, malý co nastoupil do školky, tak je každý měsíc nachlazený doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.5.16 10:51

Já jsem to tak udělala, protože jsem si myslela, že holka už bude zdravější než loni. jo jako byla, vydržela ve školce zdravá i týden:)
Měla jsem to takhle, ve 3 letech nevzali holku do školky, takže jsem se z rodičáku nahlásiila na pečující o dítě, dcera pak chodila od listopadu do centra pro dětičky(dopolední hlídárna pro děti od 3 let státní), frekvence 2-3 dny ve školce týden - 14dní doma.. v březnu jsem jí odhlásila uplně.

Loni v září, nastoupila normálně do školky, já se nahlásila na ÚP, že teda konečně půjdu do práce.. no na úp jsem pořád, chodím po brigádách, a to ještě takových, kde je docela domluva s pracovní dobou.
Přestože mám prarodiče blízko, tak pracujou a pracujou na směny. chlap ten chodí domů v podstatě jen spát.
Takže i ty moje brigádičky vzhledem k nemocnosti dítěte hrozně pytlíkujem. Takže já bych asi poradila zůstat ještě jako pečující o dítě. nahlásit se na úp můžeš kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
16.5.16 11:00

Vidím, že jsme na tom podobně. Když jsem ale na péči, tak dítě je ve školce jen dopoledne a to si brigádu žádnou neseženu.,proto jsem chtěla na úp, že bude ve školce i na spaní. Na druhou stranu se brigáda nepočítá na důchod. Já už na pracáku byla vloni a mám podporu vyčerpanou, takže stejně nic nefostanu. Bydlím na malém městě, práce na ranní bez možnosti a odpolední nemůžu, nemá kdo vyzvednout. Naštěstí mám ještě syna 15 let, ale jde na střední, bude dojíždět, takže pomůže vyjímečně. Já jsem z toho už nešťastná, malý teď měl 4 roky a doma mi hrabe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
16.5.16 19:32

Jako brigáda dobrý, ale pokud máš tolik nemocný dítě, tak tam stejně nebudeš moct, to si nevybereš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat