PED Academy Kbely

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
3.3.25 08:21

PED Academy Kbely

Dobrý den, mám dotaz ohledně PED Academy, je tu nějaký rodič které tam má svoje dítko? Jaké jsou zkušenosti? Hlavně mi jde o náročnost, škola od první třídy 8:30 - 15:00. Ale jsou tu i další věci - finanční náročnost, nutnost zaplatit v případě přijetí 55 000 Kč (říkají tomu škola první volby) i kdybychom tam děcko dát nechtěli apod. Škola má vypnuté možnosti recenzí na Facebooku a vůbec zjistit něco o té škole jiného než z oficiálních webových stránek je těžké. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.3.25 08:52

Od nás ze školky tam šly 4 děti - 2 kbely, 2 liben. A všichni jsme spokojeni. Do Libně je náročnější se dostat, v Kbelích letos údajně navýšena kapacita na 48 děti a hlásí se jich tam méně. Za nás nejlepší škola jakou jsme mohli zvolit. Úplně na jiné úrovni, než běžné státní základky. (Podle porovnání s okolím). Učitelé úžasní, profi, ale milí, žádné staré otrávené učitekky, které práce nebavi. Angličtina taky. Naše dítě mluví již ze školky suverénně anglicky, ale jsou ve třídě i děti, které začínají a brzy to doženou- jeden celý den mají výuku v aj. Od první třídy se děti uči třeba prezentovat, mají teď už prezentace i v aj( krátké, postupně se bude navyšovat). Hodně se dbá na samostatnost, čtenářštvi. A vysvědčení super- měli jsem asi 4 strany slovního hodnocení a dítě z toho bylo nadšené, paní učitelka si s tím dala fakt hodně práce. Místo třídních schůzek tripartita, což je taky super. Hodně se dětem věnují. Zároveň je i spousta setkání pro rodiče. Kdyžtak se ptej. Jinak škola je doporučovaná i panem Fortikem jako jedna ze škol pro nadané děti.

• Citovat
  • Upravit
1
4.3.25 21:46

Dobrý den,
Můžu se taky pripojit? Zaujímalo by ma napr. jak náročná je výuka PED? Není to pro malé dieťa moc náročné, vydržet tak dlouhou výuku? Nejsou z toho moc unavení? Je to obdoba výuky Cesta? Nebo je to víc uvolněnejší zábavnou formou? Dostávají úkoly i z PED bloku?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.3.25 21:49

Já ještě jeden dotaz, jak můžete vědět kolik se tam hlásí dětí, když zápis je až za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 09:33
@mimi642 píše: Více

Já nevím, kolik děti se hlásí- jen vím, že navýšili kapacitu pro přijetí na 48 děti. Původně se měla otevírat jen 1 třída. To, že se víc děti hlásí do Libně zmiňovali minulý rok při schůzce rodičů- je to údajně proflaklejsi, plus všude okolo kanceláře- hodně děti dojíždí, i když bydlí úplně jinde, protože rodiče pracují okolo. V Libni se bude otevírat jen jedna třída. U nás ve školce se teď hlásí několik předškoláků, se kterými jsme v kontaktu a byli právě všichni na nervy, že se i ve Kbelích otevře jen jedna třída a bude těžší se tam dostat. Ale prý nakonec otevřou dvě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.25 09:42
@viki01 píše: Více

Já myslím, že to mají vymyšlené dobře a že to děti zvládají. Naprostá většina děti zůstává buď do 5 v družině (není to klasická družina, ale kroužky) a nebo mají kroužky mimo školu. Většina kamarádů syna má opravdu ještě pak 4× týdně kroužek po škole a zvládají. Já třeba dala ze začátku jen dva kroužky, teď budeme přidávat treti( protože syn chce). Unavený mi přišel před Vánocemi, kdy už jsem prázdniny fakt uvítala. Ale švagrová mi říkala, že i její kluci na běžné základce toho měli ke konci roku dost. Přeci jen ta první třída je velká změna.
Mají během výuky hodně přestávek, učitelka to přizpůsobuje náladě a únavě ve třídě. A vím, že říkali na začátku roku, že pokud by někdo byl hodně vyřízeny, tak se to má řešit se školní psycholožkou a dítěti se režim uzpůsobí individuálně.
Ještě ty úkoly- mají Po-ČT vždycky jen čtení plus anglické čtení. Ale je to krátké. Ostatní předměty úplně výjimečně - spíš ze si třeba má dítě připravit “prezentaci” apod. Ale to je tak jednou za měsíc. Myslím, že mají méně úkolů, než na ostatních školách. Asi právě proto, že toho hodně zvládnou při výuce 🙈

• Citovat
  • Upravit
1
5.3.25 14:00

Mě by taky, prosim, zajimalo, co chteji u toho zapisu, maji nejake prehanane pozadavky, berou jen opravdu nadane deti? A druhy dotaz jestli něčí dítě šlo z anglicke skolky, jestli se tam v te anglictine pak nenudil, pochopila jsem, ze to neni bilingvni skola, jen jeden den anglictiny. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.3.25 07:43

Zápis

Uvidíš soukromých škol je na výběr dost

Příspěvek upraven 30.03.25 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.25 07:56

Zápis

Já bych do toho nešla. Vedení mě nepřesvědčilo paní ředitelka neumí ani pořádně mluvit a zkoulit větu dohromady. Spíše z toho bolí hlava a přijde mi absolutně neprofesionální. Jde jim hlavně o zisk z dětí a je to z toho cítit, takže zápisu bych se nebála, chtěla bych spíš vědět kdo moje dítě bude učit a vypadá to, že učitele teprve hledají…Ve Kbelích na to, že je to soukromá škola vedou rozhovor s rodiči mezi dětma které svačí, nebylo mi to příjemné. Škola je tam myslím druhým rokem a vybaveností mi nepřišla nějak úchvatná, když jsem nakukovala přes dveře do třídy učitelky mají věci na koberci oknech, žádné skříňky a poličky. Tyhle maličkosti mi také napovídaji, kde jsou peníze důležitější….Můj pocit je do toho raději nejít a moje intuice většinou nelže.

• Citovat
  • Upravit
2
17.11.25 18:29

Někdo nějakou aktuální zkušenost se školou? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.12.25 20:26

Zkušenosti se školou

@hv14 Máme s touto školou osobní zkušenost – dítě ji navštěvuje třetím rokem (pobočka Kbely). Začnu pozitivy, protože nelze říct, že by škola byla vyloženě špatná. Je ale potřeba číst dál a udělat si vlastní názor.

Po stránce výuky a vzdělávání je škola velmi dobrá.
Velmi pozitivně hodnotím výuku angličtiny – učí ji výhradně rodilí mluvčí, kteří se každoročně obměňují. Škola to vysvětluje snahou, aby si děti nezvykaly na jeden přízvuk, což dává smysl (byť za tím podle mého názoru stojí i další důvody). Dítě nastoupilo bez znalosti angličtiny a na konci první třídy už se plynule domlouvalo. Ve druhé třídě byla úroveň ještě výrazně vyšší a bez problémů komunikovalo s našimi přáteli z USA, Irska i Anglie – včetně velmi pěkného přízvuku. V tomto směru jsme byli opravdu nadšení.

Pozitivně vnímám i doplňkové vzdělávací programy (Rozum, Rozčes, Rozos apod.), které děti rozvíjejí komplexněji, vedou je k diskuzi a k pohledu na témata z více úhlů. Ve třetí třídě byl přidán další cizí jazyk – španělština. Osobně bych uvítala možnost volby, protože mnoho dětí pochází z vícejazyčných rodin a mají už dva mateřské jazyky, k tomu angličtinu a nyní povinně i čtvrtý jazyk. Podle zkušeností ostatních rodičů to ale děti zvládají.
Velkým plusem je také šachový kroužek a výuka šachu, kterou děti velmi baví. Škola pořádá dlouhodobé turnaje i závěrečný turnaj pro obě pobočky.

Jakýkoli vzniklý problém je komunikován nejasně, opožděně nebo vůbec. Například v první třídě přestala po zhruba měsíci docházet třídní učitelka. Rodiče o situaci nebyli informováni, dozvídali jsme se postupně pouze od dětí (např. že mají celý týden jen angličtinu). Výuka byla zhruba dva měsíce suplována bez jasného plánu. Až poté škola sdělila, že paní učitelka je nemocná a hledá se náhrada. Náhrada se nakonec našla – velmi kvalitní učitelka, kterou si děti oblíbily – bohužel zůstala pouze do konce první třídy.

O změně třídní učitelky pro 2. třídu jsme opět nebyli informováni předem. Až 1. září nám bylo sděleno, že původní učitelka ve škole zůstává, ale třídu nově povede jiná. Formulace byla nejasná a děti byly zpočátku zmatené, kdo je vlastně jejich třídní učitel. I způsob sdělení působil značně nevhodně vzhledem k věku dětí a přítomnosti rodičů.

Od prvního ročníku se ve třídě objevovaly opakované kázeňské problémy. Škola umožňovala schůzky rodič–učitel–vedení či školní psycholog, nicméně při řešení situací odmítala jakkoli reflektovat chování jiných dětí, a to i v obecné rovině. Rozhovory byly často ukončeny s tím, že „se ve škole řeší respekt a chování obecně“. Tyto odpovědi na nás působily příliš obecně a nedostatečně.

Velmi časté jsou konflikty o přestávkách, u kterých nebývá přítomen žádný dospělý.
Následně dochází k plošnému trestání bez snahy vyjasnit situaci. Například celá třída byla potrestána zrušením tělesné výchovy, která je navíc pouze jednou týdně a probíhá mimo školu, s časově náročným přesunem.

Ve třídě je dlouhodobě napjatá atmosféra a některé kroky školy kolektiv spíše rozdělují, než aby ho stabilizovaly. Ve 3. třídě byl zaveden tzv. „komunikační deník“, který je používán pouze u vybraných dětí a slouží k zapisování prohřešků. To vedlo k dalšímu zhoršení vztahů mezi dětmi a posměškům. Po upozornění rodičů bylo řečeno, že deníky budou zavedeny pro všechny, načež byla spousta dětí zklamána, že jsou teď také „ti špatní“. Návrhy na pozitivní motivační systém nebyly reálně vyslyšeny ani nijak realizovány.

Postupně se začaly objevovat i dopady na psychiku našeho dítěte – bolesti hlavy, břicha, časté krátké nemoci. Zpětně jsme si uvědomili, že šlo o psychosomatické projevy. Ve 3. třídě se dítě výrazně stáhlo, vyhýbalo se kontaktu s ostatními a snažilo se „nebýt vidět“, aby nebylo trestáno za situace, které nemohlo ovlivnit. Tento stav byl bohužel třídní vyhodnocen jako „zlepšení chování“, což nás velmi znepokojilo.

Další praktické poznámky:

• velmi krátké termíny na přihlašování (např. dva dny na školu v přírodě),
  • platby za obědy nově v jedné roční částce (cca 15 000 Kč),
  • platba za školu v přírodě rovněž jednorázově na začátku roku (cca 7 500 Kč)
  • platba za družinu rovněž na začátku roku (cca 3700 Kč),
  • škola v přírodě je nově povinně „plavecká“, bez možnosti odhlášení či volby zůstat ve škole,
  • místo klasických rodičovských schůzek probíhají pouze tripartity,
  • škola dlouhodobě odmítá společná setkání rodičů.

Když bych to měla shrnout:
výuka jako taková je kvalitní, ale vše ostatní – komunikace, práce s kolektivem, řešení konfliktů a přístup k rodičům – hodnotíme jako velmi problematické. Ve třídě je aktuálně 18 dětí a podle našich informací je většina rodičů (15) nespokojena. Řada z nich zvažuje nebo již plánuje odchod. My jsme mezi nimi.

Odcházíme po 3. třídě. Z dnešního pohledu jsme toto rozhodnutí měli udělali dříve. Školu bych proto i přes kvalitní výuku osobně nedoporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.12.25 22:10

Děkuji moc za info

Příspěvek upraven 18.12.25 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.12.25 17:44

@hv14 na DOD mi osobně ředitelka říkala, že platba za družinu je v rámci školného. Ale ukázalo se, že to tak není a družina se platí zvlášť. Mají to tak chytře udělané, že pro ně je dozor o přestávkách ve výuce brán jako část družiny, a proto se z poplatku nelze vyvléknout, i kdyby dítě do družiny odpoledne nechodilo.

Také jsme nabyli dojmu, že škola je zaměřena především na zisk. Odpovídá tomu i zhoršení kvality prostor ve škole, kdy v Kbelích otevírají třídy jak na běžícím pásu a ubírají dětem prostory jako ateliér atd. Už teď je tam přeplněno a to nemluvím o tom, jak vypadají chodby s věcmi, kde jsou poházené tašky, bundy, boty atd.

Recenze měli dříve zapnuté, ale protože jim tam nespokojení rodiče začali psát věci takové, jaké skutečně jsou, tak je nejdříve začali mazat a pak je úplně vypli.

Tip na školu bohužel nemám. My půjdeme normálně na státní. Velmi jsem se zklamala v soukromých školách (nejen po naší osobní zkušenosti. Ta jen potvrdila zkušenost našich přátel z jiných soukromých škol).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.12.25 21:08

My jsme si také prošli soukromými a nyní jsou na státní a je to mnohem lepší. Šikany je méně.
Ty peníze za školné můžete dát do individuálního doučování, kroužků. Děti na soukromých jsou často ti výběroví, kteří nezapadnou jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.12.25 22:24

Zkušenosti se školou

@Sapetka
Máme na této škole děti v 1. a 3. třídě a za naši rodinu můžu říct, že jsme spokojení. Děti chodí do školy rády, cítí se tam dobře a to je pro nás asi to nejdůležitější.

Samozřejmě ne všechno je vždy ideální, ale celkově školu vnímáme jako bezpečné a podporující prostředí. Učitelé i vedení na nás působí jako lidé, kterým na dětech záleží a kteří se snaží věci řešit, i když nejsou jednoduché.
Situaci ve 3. třídě, o které se hodně mluví, vnímáme my osobně jako řešenou citlivě a s ohledem na děti i celý kolektiv. Máme pocit, že škola se snaží hledat cestu, jak situaci zvládnout tak, aby to bylo co nejlepší hlavně pro děti, a toho si vážíme.
Oceňujeme také výuku jazyků a celkový přístup školy k dětem – není to jen o známkách, ale i o tom, jak se děti cítí a jak spolu vycházejí.
Chápeme, že každý rodič může mít jinou zkušenost, ale za nás školu doporučit můžeme a jsme rádi, že naše děti chodí právě sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin