Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Presne, domluvila bych se. Zadne moje dite tam osobne nebylo, neni to jak do skoly. Kde o doneseni papiru. K tomu muzes dat i plnou moc babicce
U nas byla moznost poslat datovkou, tak by snad meli jit i elektronicky
Nemáte náhradní termín? U nás státní MŠ ho má vždy.
U soukromé bych si domluvila termín jindy (asi tedy dříve).
Je tedy fakt, že u nás nevyžadují přítomnost dítěte. V podstatě by asi šla i plná moc pro někoho.
Jako jo, zkusím se ještě poptat na té mš, ale v těch jejich pokynech o tom není ani slovo.
Jen vyjmenované papíry a že je potřeba občanka rodiče kvůli ztotožnění…
To je zvlastni, u nas to probihalo elektronicky a urcite by to melo jit i datovkou, ne? Proc bys tam musela osobne?
@Anonymní píše: Více
Tak jasný, že o tom tam není ani slovo. Kdyby to tam napsali, tak si z toho rodiče udělají holubník.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
k zápisu se dítě nemusí dostavit osobně, de jen o doručení určitých listin a potvrzení = domluv se s vedením školky, že ty papíry odevzdáš několik dní dříve. ![]()
Příspěvek upraven 25.02.25 v 09:23
@Zmatka U nás zase se nosí papírově. Bude to asi jak která obec / město.
@chs.jasmin U nás nemuselo. Měli jsme to i v pokynech, že účast nemusí být. Zase to ale nešlo elektronicky, ale byly 2 termíny pro podání.
Asi záleží na zřizovateli jak to má.
Je možné, že někde ty děti chtějí.
@Snopy123 píše: Více
Ona psala nemusí. Taky jsem to ale původně četla musí, když jí tam chybí písmeno. Bylo by fajn, kdyby to lidi po sobě četli, než to odešlou.
U nás měla ředitelka k dispozici papíry od města s dětmi s TB, které by měly v ten rok nastoupit/ dostavit se k zápisu a jen si to odškrtávala ![]()
@Snopy123 píše: Více
Mě vypadlo písmenko a z „nemusí“ vzniklo slovo „emusí“ které zavádělo
myslela jsem, že nemusí být dítě osobně přítomno. Mám dokonce pocit, že je to tak ze zákona.
Dítě při zápisu do první třídy by mělo projít zápisem kvůli posouzení zralosti a učitelky k němu sípí poznámky, jako třeba „špatná výslovnost“ apod. at ví jak sestavit třídy a jak s dětmi dále pracovat.
Omlouvám se, text jsem upravila. Nevšimla jsem si toho, jak jsem rychle psala a do toho mám doma zedníky, tak jsem na půl ucha zda na mě nevolají
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Asi to není úplně objevný doraz, ale letos má moje dítě jít do školky a teď jsem zjistila, že zápis je 6.5. Blbě je, že jsem vyhrála dovolenou u moře pro celou rodinu s nástupem na ubytování 5.5. Také se jaksi o den míjíme. Teď jsem nas

Zkoušel někdo poprosit o zápis do mš v jiném termínu, pls?
Anonyma jsem zaškrtla, protože nikdo neví, že jsem vyhrála, ale znají můj profil.