Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vybírám kočárek pro první mimino, nemám tudíž moc zkušeností a prosím o radu. Mám vyhlídnutý Peg Perego GT3, je k tomu korbička Navetta XL, termín mám v půlce června. Všude na netu jsem četla, že se do ní mimino vešlo do 8 měsíců, kolikrát i s fusakem, a jak je to super velká korba. Tento týden jsem se na kočárek byla podívat v obchodě a ta korbička mi přišla fakt malinká. (vnitřní rozměry jsem našla 70×32 cm - to se fakt považuje za velkou?) Vychází to, že mimču bude v zimě půl roku a nabalený ještě do fusaku mám pocit, že se tam už nemůže vejít. Sporťák prý jde do úplného lehu, ale nelze ho otočit, takže na děcko nebudu vidět. Nechce se mi toho GT3 vzdát kvůli ostatním vlastnostem, ale fakt si začínám být míň a míň jistá. Co myslíte, je GT3 s Navettou XL dobrý nápad pro mimčo narozený v půlce června?
Máte zkušenost s Peg Pérego GT3?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego GT3@Loudy určitě je to jedna z největších korbiček, tak mě tohle zjištění vyděsilo, když jsem vybírala
Nicméně GT3 stojí doma, korba byla úžasná, malý se narodil v dubnu, takže na zimu už jezdil ve sporťáku v mírném sedu, protože chtěl pozorovat
Sporťák každopádně vynikající, není co vytknout, ano nedá se otočit, ale má mnohem víc plusů. Navíc přes vrch je síťka v celé šířce, takže krásně na prcka vidíš ![]()
Mám dvě děti květnové, obě zimu v hluboké korbě odjezdily v pohodě
ale já nepoužívala fusak, děti měly kombinézu a zakryté dekou plus takovým tím „deklem“
ta korba je krásně hluboká, takže tam vůbec nefoukalo
Mám ho taky, korba je vážně jedna z největších a používali jsme ji do 7 měsíců, pak už malý seděl a chtěl při procházkách koukat ven, takže jsme hodili fusak do sporťáku a jezdili v sedě. Ale u navetty je polohovací dno, takže se dá dát do takového polosedu a do 8 měsíců určitě vydrží.
@Loudy já měla na červnové miminko 80 cm korbičku a vozila jsem do roka. Pak jsem si koupila PP Book a jsem nadmíru spokojená. Na druhátko bych asi těch 70 cm oželila a koupila PP 3v1.
@Etcetera78 to je dobrej nápad ta kombinéza. S tou by to asi šlo
Ty zimy tu taky nejsou tak děsivý a korbička perfektně kryje
![]()
@Loudy Mám GT3 už připravenou na třetě, které by se mělo narodil v dubnu. U nás je zima jasná, že půjde do sporťáku. Nicméně zrovna u tohohle kočáru bych se nebála dát mimino, když už se nevejde do korby, do sporťáku. Je krásně krytý, super bouda, polohování do lehu,…Nevidím důvod, proč by měl sporťák vadit. ![]()
@Loudy No kamarádka má dceru zářijovou, vybírala taky mimo jiné kvůli korbě, a stejně musela holka už v březnu (a to byl studenej) do sporťáku, protože nesnesla ležet a nevidět. Pokud Ti jinak ten těžkej vehikl vyhovuje, tak korbu fakt neřeš. Pokud nebudeš mít dítě vyloženě kočárochrnící, stejně se mu v zimě v korbě už nebude líbit ![]()
PS: Kamarádka brzy pořizovala lehčí kočár, protože GT3 dobrý, ale mít v tom do kopce nákup, dítě a samotnej kočár o 20 kilech, tak to fakt nedávala.
@Loudy Jo a otočit sice od výrobce nejde, ale ve skutečnosti jde (tedy jen v poloze ležmo). Stačí jen otočit boudu na druhou stranu. A miminko jakoby má hlavu tam, kde mají být nohy. Vyčteš na netu, jak na to. Je to jednoduché.
Děkuju za rady, asi do něj opravdu půjdu.
@zerezmijka jé, tak to jsem netušila, že jde bouda úplně překlopit na druhou stranu, to jsi mi udělala radost.
@SlečnaFerka všechny ostatní mezi kterýma jsem vybírala nebyly o moc lehčí, a nebo si lidi stěžovali, že jsou nestabilní, případně mají jiné mouchy. Kopce tu moc nemáme, nákup v tom taky tahat naštěstí nemusím, tak hmotnost oželím.
@zerezmijka to myslíš jako tu sportovní část?
Ale když by se jen stáhla bouda naopak, pak to dítě přeci nezapneš… ![]()
@neila píše:
@zerezmijka to myslíš jako tu sportovní část?Ale když by se jen stáhla bouda naopak, pak to dítě přeci nezapneš…
Ano, tu sportovní část. Jenom boudu stáhneš tam, kde je zvednutá ta nožní opěrka. Nezapneš? Jako myslíš pomocí popruhů-pásů? To ne. Ale předpokládám, že pár měsíční mimino navíc ve fusaku na zimu a pořádně zabalené stejně poutat nebudu. Myslím, že se nebude moct ani hýbat, nebude potřeba poutat. ![]()
@zerezmijka jj,mimino ne. Já už mám staršího, ten občas vytáčí za mnou hlavu, když teda náhodou sedí v kočáru
tak jsem myslela, jestli není nějaký fígl na něj… Ale teď stejně využívám víc ten easy drive, koupila jsem na to sportovní nástavbu a tu lze otáčet ![]()
@Slečna Ferka píše:
PS: Kamarádka brzy pořizovala lehčí kočár, protože GT3 dobrý, ale mít v tom do kopce nákup, dítě a samotnej kočár o 20 kilech, tak to fakt nedávala.
Tak to je ale o fyzické zdatnosti kamarádky a ne o kočáru
a 20 kg tedy ten kočár fakt nemá.
@neila Jojo, já zas měla do auta Pliko… ten podvozek od GT3 mi v kufru moc překážel, než jsme pořídili větší auto.