Pejsci naháči

Anonymni
31.1.08 22:54

Pejsci naháči

Chováte někdo doma plemeno Čínský chocholatý pes nebo peruánský naháč? Zajímaly by mne osobní zkušenosti. Jak jsou tito pejsci nároční? Jací jsou k dětem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.1.08 23:26
  • Citovat
  • Upravit
6358
9.2.08 22:46

Ahoj. Mamka má už asi 12 let osrstěnou formu čínského naháče. Jsou to milí pejskové, ta naše je ale dost velkej závislák na paničce. Náročnost záleží na tom, jestli chceš s pejskem chodit na výstavy, nebo ho mít jen doma pro radost. U těch chlupatých je trochu problém se srstí, mají totiž mít dlouhé chlupy, vypadají trochu jako zmenšenina afgánského chrta a mají je hodně jemné, takže vyžadují každodenní údržbu - česání. Jinak se jim taky stříhá tlamička. Když máš opravdového naháče, tak i jim vyrůstají na kůži sem tam chlupy, které se na výstavu musí odstranit. Navíc v létě se musí mazat, aby se nespálili, mají citlivou kůžičku. Co se týká rozdílu mezi peruánským a čínským naháčem, tak ten čínský je trochu menší. Existuje snad ještě mexický naháč.
No a k povaze asi toto, jsou fajn, veselí pejsci a myslím že když bude vyrůstat s dětmi, bude s nimi vycházet, teda v případě, že s ním budou zacházet dobře :) . Pozor, když si pořídíš štěňátko, jsou hodně malinká a je nutné být hodně opatrní. Ta naše měla 90 dkg když jsme ji přivezli, takže jsou hodně zranitelní a musí se na děti dávat hodně velký pozor, aby neublížili. Jinak mohu snad doporučit. Co se týká ceny, tak dnes už nemám přehled jak se pohybuje, ale my jsme koupili chlupatou fenku ze Slovenska, za 17 tisíc. Jinak je to asi tak že nejdražší jsou nahaté fenky a nejlevnější bývali chlupatí pejsci. Co se týká rozmnožování, tak se vždycky musí křížit chlupatá forma s nahatou, kvůli vadám. No, snad jsem trochu poradila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
9.2.08 22:48

Ještě jsem zapomněla, že my, jelikož na výstavy už nechodíme a máme zahradu, stříháme fenku normálně na krátko, aby netrpěla tím věčným česáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asarah
6.10.13 20:42

Americký bezsrstý teriér

Chovám amerického bezsrstého teriéra a k dětem je velmi milý, nyní máme 3 štěňátka a 1 a půl roku starou Aničku. Všichni si dobře rozumí, jen je potřeba dávat pozor na to, aby dítko pejsky moc netrápilo. Je to plemeno doporučitelné k dětem. Navíc starší děti ocení sportovní vlastnosti těchto pejsků, jsou perfektní na agility.

• Citovat
  • Upravit
710
15.10.13 16:53

Ahoj já mám osrstěnou formu peruánského naháče a nedám na ní dopustit jsou to hrozně milí a inteligentní zvířata až bude ajuška stará tak si chci pořídit ještě neosrstěnou fenečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.10.23 17:49

Naháči jsou moje láska

Měla jsem naháčky čínské, 17 a 14 let. V současnosti mám peruánského a mexického a nedám na ně dopustit. Lépe mi vyhovuje mexický, je takový méně vzrušivý, poslušnější, ale hodně jsem se mu věnovala. Čínské už bych nechtěla, jednak úprava srsti a potom, mám ráda velké majestátné a exluzivní velké naháče :D. :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný