Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy. Proč, to už je tu napsáno několikrát. Nemáte poblíž útulek, kam je možné chodit venčit psy? To by bylo ideání. Nebo i na případný výběr psa. Jo a uvědom si, že pes bude žít tak kolem 15ti let. Až se děti osamostatní, odejdou studovat nebo bydlet jinde, zůstane pes tobě, roky ti přibudou a síly ubydou. Podle toho vybírejte. U nás ve vsi mě třeba fascinujou důchodci s velkým aktivním psem v plné síle. Když je míjíme, pán ho ještě udrží, otázka je, jak dlouho ještě. Je dobrý se před pořízením psa opravdu hodně zamyslet.
@Agnes86 tak zas mnohé děti si psi berou pak po odchodu s sebou nebo se o ně s rodiči střídají ![]()
@Agnes86 píše:
Nikdy. Proč, to už je tu napsáno několikrát. Nemáte poblíž útulek, kam je možné chodit venčit psy? To by bylo ideání. Nebo i na případný výběr psa. Jo a uvědom si, že pes bude žít tak kolem 15ti let. Až se děti osamostatní, odejdou studovat nebo bydlet jinde, zůstane pes tobě, roky ti přibudou a síly ubydou. Podle toho vybírejte. U nás ve vsi mě třeba fascinujou důchodci s velkým aktivním psem v plné síle. Když je míjíme, pán ho ještě udrží, otázka je, jak dlouho ještě. Je dobrý se před pořízením psa opravdu hodně zamyslet.
Tak ja mam treba velkeho psa, uz tretiho stejne plemeno. Nevim, v jakem veku uz si to odpustim, ale snad to dam
.
Huskyho bych začátečníkům nedoporučila, jak zmiňovali výše. Co takhle lapinkoira? Mohla by splňovat vaše požadavky spíše. Nelíbila by se? ![]()
https://www.idnes.cz/…mazlicci_bma
Vím že je diskuze starší, ale husky jen na zahradě je strašná hloupost. Mám sama huskyho, má 3 roky, je hodně přizpůsobivá, máme ji sice v bytě ale má hodně sportovní aktivity - chodíme spolu běhat (canicross), chodila 1× týdně na výcvik + nosework v minulosti, chodíme do lesa, na hory jezdíme, u moře jsme byli, chodíme navolno a poslouchá perfektně. Za mě to není pes pouze na zahrádku, moje Aiko je velmi loajální a potřebuje mě u sebe. Umí se i přizpůsobit, ale na zahradě jen by se trápila.. vím že husky je nádherné plemeno ale má své potřeby, potřebuje volnost a pro začátečníky úplně nedoporučuji..