Dva morčecí samci

Anonymní
4.7.21 00:32

Dva morčecí samci

Zdravím všechny chovatele morčátek, prosím o radu. Mám dva morčecí kluky, jsou už dospělí. Máme je od miminek a jsou to bráškové. Snášejí se skvěle a mají super vztah, vůbec se neperou i v pubertě byli v pohodě, za což jsem moc ráda. Ale jelikož mám teď i mladé samičky (nemají ještě rok, vím že musí mít první mladé do roka, ale nejsou to miminka) tak bych chtěla mít mláďátka.

Myslíte si, že se budou kluci potom co jeden z nich (nebo možná i oba) budou u samiček rvát? Někde jsem četla, že se pak začnou prát. To bych moc nerada, ale ráda bych měla takový hobby chov morčátek. Hned je pak vykastrovat taky nechci, protože chci mít ještě pár vrhů, ale bojím se, aby se fakt nezačali prát. Máte s tím nějakou zkušenost?

OTÁZKY
Jinak prosím mám ještě pár otázek ohledně chovu a budu moc ráda za jakékoliv další rady.

1.Kolik tak vaše morčice měly malých? Uvádí se okolo tří.
2.Za jak dlouho se vám tak narodili?
3.Může zůstat druhá samice u té těhotné i po porodu?
4.Snesou dva dospělí samci malé morčecí kluky nebo je raději mám dát samostatně?

Samozřejmě mám vše načtené, ale ptám se, protože mě zajímají vaše osobní zkušenosti. Moc děkuji za všechny slušné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
4.7.21 04:53

Ten počet mladých by odpovídal - většinou 3, někdy 2, někdy 4..

• Citovat
  • Upravit
806
4.7.21 09:06

Pokud máš dva dospělí a dvě mladší samičky, tak bych je dala jako pár zvlášť. Mohli by se prát. A pokud by samice otěhotněly, samce dát jinam, on by ta mláďata mohl zakousnout. Myslím že březost je 2 měsíce možná 3, nanejvýš 3 mláďata může mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
4.7.21 10:10
@Anonymní píše:
Zdravím všechny chovatele morčátek, prosím o radu. Mám dva morčecí kluky, jsou už dospělí. Máme je od miminek a jsou to bráškové. Snášejí se skvěle a mají super vztah, vůbec se neperou i v pubertě byli v pohodě, za což jsem moc ráda. Ale jelikož mám teď i mladé samičky (nemají ještě rok, vím že musí mít první mladé do roka, ale nejsou to miminka) tak bych chtěla mít mláďátka.

Myslíte si, že se budou kluci potom co jeden z nich (nebo možná i oba) budou u samiček rvát? Někde jsem četla, že se pak začnou prát. To bych moc nerada, ale ráda bych měla takový hobby chov morčátek. Hned je pak vykastrovat taky nechci, protože chci mít ještě pár vrhů, ale bojím se, aby se fakt nezačali prát. Máte s tím nějakou zkušenost?

OTÁZKY
Jinak prosím mám ještě pár otázek ohledně chovu a budu moc ráda za jakékoliv další rady.

1.Kolik tak vaše morčice měly malých? Uvádí se okolo tří.
2.Za jak dlouho se vám tak narodili?
3.Může zůstat druhá samice u té těhotné i po porodu?
4.Snesou dva dospělí samci malé morčecí kluky nebo je raději mám dát samostatně?

Samozřejmě mám vše načtené, ale ptám se, protože mě zajímají vaše osobní zkušenosti. Moc děkuji za všechny slušné odpovědi.

Samci se snesou max. dva spolu, jinak se porvou. A proc je vubec chces mnozit a co s nimi budes delat?

@Hiavnaan píše:
Pokud máš dva dospělí a dvě mladší samičky, tak bych je dala jako pár zvlášť. Mohli by se prát. A pokud by samice otěhotněly, samce dát jinam, on by ta mláďata mohl zakousnout. Myslím že březost je 2 měsíce možná 3, nanejvýš 3 mláďata může mít

A samice se urodi k smrti, to neni zrovna dobry napad. Samec navic casem sejme ty male samecky, protoze pak vytvari stado on a samice, pro dalsi samce neni misto. Navic ti dva samci jsou spolu ted v pohode tak nevidim duvod jim tam takhle delat zmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
4.7.21 10:49
@dreamis píše:
A samice se urodi k smrti, to neni zrovna dobry napad. Samec navic casem sejme ty male samecky, protoze pak vytvari stado on a samice, pro dalsi samce neni misto. Navic ti dva samci jsou spolu ted v pohode tak nevidim duvod jim tam takhle delat zmeny.

Však až by ty samice byly březí, tak by ty samce zase odstavila, pokud má pro ně prostor, tak dospělí samci zvlášť a samice taky, a ty malý samečky zase zvlášť. Protože by se jí pak množily jak krysy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 16:56

@Hiavnaan Děkuji za rady :palec: Jinak prostory mám, takže oddělit pak určitě není problém.
@dreamis Co s nimi budu dělat tě vůbec nemusí zajímat. Všichni jsou s pp, žádní ze zverimexu, ale od dvou chovatelů, takže budou ti malí taky pak s pp.
Chci aby, každá samice měla dvakrát/třikrát mladé. A co bych s nimi asi dělala, nějaké si nechám a zbytek prodám. Ale jak píšu, tobě je do toho prd :*

• Citovat
  • Upravit
21939
4.7.21 17:04
@Anonymní píše:
@Hiavnaan Děkuji za rady :palec: Jinak prostory mám, takže oddělit pak určitě není problém.
@dreamis Co s nimi budu dělat tě vůbec nemusí zajímat. Všichni jsou s pp, žádní ze zverimexu, ale od dvou chovatelů, takže budou ti malí taky pak s pp.
Chci aby, každá samice měla dvakrát/třikrát mladé. A co bych s nimi asi dělala, nějaké si nechám a zbytek prodám. Ale jak píšu, tobě je do toho prd :*

A mas zalozenou CHS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 17:10
@Eemii píše:
A mas zalozenou CHS?

Samozřejmě, že mám. Jinak bych rozhodně morčata bez pp někde ze zverimexu nemnožila, těch je všude plno už tak. Mám toho samozřejmě plno načteno, ale zajímaly mě vaše osobní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
806
4.7.21 17:40
@Anonymní píše:
Chci aby, každá samice měla dvakrát/třikrát mladé. A co bych s nimi asi dělala, nějaké si nechám a zbytek prodám. Ale jak píšu, tobě je do toho prd :*

Není zač :kytka: A jaké máte morčata? Já bych chtěla 2 samičky ale až tak za dva roky až bude holka větší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 17:57
@Hiavnaan píše:
Není zač :kytka: A jaké máte morčata? Já bych chtěla 2 samičky ale až tak za dva roky až bude holka větší ;)

Já mám US-Teddy holky béžová s šafránem a bílou a kluci US-Teddy krémová s bílou ;) Morčátka jsou skvělí mazlíci :dance: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
806
4.7.21 18:03
@Anonymní píše:
Já mám US-Teddy holky béžová s šafránem a bílou a kluci US-Teddy krémová s bílou ;) Morčátka jsou skvělí mazlíci :dance: :srdce:

Já vím, mám je ze všech zvířat nejradši, od mala jsem je chovala. Ale lepší jsou samičky, jsou víc mazlivější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
4.7.21 20:25
@Anonymní píše:

Tak pardon, že jsem se ptala, protože mi přišlo divné, když už 4 morčata máš proč chceš ještě 2-3× tolik? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.21 22:05
@Hiavnaan píše:
Já vím, mám je ze všech zvířat nejradši, od mala jsem je chovala. Ale lepší jsou samičky, jsou víc mazlivější :D

Taky je miluji a chovám je dlouhá léta, ale malé prcky jsem nikdy neodchovala. Teď mám krásná morčátka s pp tak si říkám proč ne :D A vím, že samičky bývají mazlivější, ale moji kluci jsou taky miláčci :srdce: :D

• Citovat
  • Upravit
806
4.7.21 23:35
@Anonymní píše:
Taky je miluji a chovám je dlouhá léta, ale malé prcky jsem nikdy neodchovala. Teď mám krásná morčátka s pp tak si říkám proč ne :D A vím, že samičky bývají mazlivější, ale moji kluci jsou taky miláčci :srdce: :D

Já měla asi před deseti lety 3 mláďata ale rozdala jsem je kámošům tehdy na škole :? Můj sen byla vždy morčecí farma :lol: jen nemám to místo na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.21 00:01
@dreamis píše:
Tak pardon, že jsem se ptala, protože mi přišlo divné, když už 4 morčata máš proč chceš ještě 2-3× tolik? :nevim:

Noo možná to z toho tak vyznělo, že bych si je všechny nechala, ale nee fakt nemám v plánu mít doma 20 morčat :mrgreen: Prostě jen nesnáším množírny jak psů, koček, morčat a vlastně všeho, a z tvého dotazu mi to vyznělo tak, že já takovou množírnu chci mít doma taky. A myslím, že ti mohlo dojít, že asi nechci od každé samice 2 až 3 vrhy pro sebe, ale chápu, že to nebylo jasně napsáno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný