Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj. Mám doma pekárnu na chleba Kenwood BM450. Chtěla jsem v ní nechat vykynout těsto na vánočku, ale pekárna má dva programy na kynutí těsta, a netuším, který je ten pravý, protože v manuálu nejsou nijak blíže popsané. První se jmenuje „těsto“ - příprava těsta k ručnímu dokončení a pečení v klasické troubě (celková doba přípravy 1 hod 30 min), druhý se jmenuje „jemné kynuté těsto“ - dlouhý program pro přípravu jemného kynutého těsta (celková doba přípravy 5 hod 15 min).
Ten první mi připadá moc krátký, ten druhý zase dlouhý. Nemáte někdo náhodou s tímto u této pekárny zkušenosti? Budu ráda za jakoukoliv radu.
Nemám Kenwood, ale program na kynutí těsta mi trvá 1:50, ale cca 25 minut pekárna jen „předehřívá“ - nic nedělá.
Takže bych dala ten kratší, ale někdy bych vyzkoušela už vyzkoušené těsto na ten delší, jestli by byl hodně znát rozdíl
![]()
Mám teda jinou pekárnu, a těsto na kynutí mi trvá 1 a 30 minut. Pak ještě hodinu můžu nechat v pekárně, ta teplotu udržuje, ale čas se neodpočítává.
Není ten druhý delší program spojený s pečením?
Snad poradí někdo, kdo má stejnou pekárnu.
No vzhledem k tomu, že ve starých receptech se vánočka během kynutí 2× prohněte tak mi těch 5 hodin na jemné kynutí zas tak moc nepřijde
ale čekala bych spíš tak 3 hodiny
Je to ten první, sice nemám Kenwood, ale moje má program těsto a nechávám takto dlouho. Vánočka je z pekárny nakynutá super.