Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s pěnou do koupele batole. Musí se nakonec oplachovat vodou?
Díky moc za odpovědi.
Ahoj Jana
ahojky my občas používáme, ale že by se potom mělo oplachovat vodou
tak o tom sem ještě neslyšela. Je to dětská pěna, tak to snad nesmí škodit, ne
![]()
takže my neoplachujeme, ale jsem zvědavá co napíší ostatní
Mně osobně přijde zbytečné pro malé dítě používát. My koupeme v čisté vodě, pak namažeme krémem. Toť vše, více kosmetiky nepoužívám. Slyšela jsem, že čím více se toto používá, může se vyvolat nějaký ekzém nebo vyrážka. Lenka
Pěnu jsme měli už od narození, myslím od Johnsa (víte kterou) ale stejně jsme v ní koupat nemohli bo malej měl strašně suchou kůži, takže jen maizenu.
Pěnu jsem začla používat až později, ale skoro všechny jsou s heřmánkem který vysušuje, dobrá byla Nivea. Ale nepoužívala jsem nikdy pravidelně, jen občas že má bublinky ve vodě.
Oni ty pěny a mýdla stejně vysušujou ať jsou pro děti nebo ne … a i když byla pro děti tak to kapánek štípalo do očí. A to i mě … A nikdy jsme neoplachovali teda.
A jak psala lenka … stačí obyč voda, děti nejsou tak špinavé aby potřebovali mýdlo
. Stačí čistá voda a kopa hraček ![]()
Mala ma pul roku a stale umyvame pouze cistou vodou a potom namazeme olivovym olejickem.
Dr mi rekla to stejne co napsala Lenka.
Ahoj holky, my právě taky používáme jen čistou vodu, protože syn měl
suchou kůži, ale teď už je mu 15 měsíců a kůži už má dobrou, tak si
myslím, že tak jednou týdně bych přidala do koupele trošku, pár kapek
pěny.
Mějte se pěkně.
Jana
mě se tedy po celé řadě kosmetiky batole vždy Honzík pomalu oloupal jak měl suchou kůžičku. Teď používáme výhradně HIPP a jen sprcháč, pěnu máme taky, ale kluci ji do vany nechtějí, že nevidí pak na hračky ![]()
Já občas Elišce dám pár kapiček té od Nivey, má pěnu hrozně ráda. Jinak ale nepoužíváme také nic. I mě Dr řekla, ať nc nepoužívám a to včetně krému. Takže my ani nekrémujeme. eliška má krásnou naštěstí zdravou pokožku (teď si klepu na zuby, abych to nezakřikla) ![]()