Peníze při a po těhu?

447
8.11.11 12:37

Peníze při a po těhu?

Zdravím vás maminky :-)
Nevíte prosím někdo jak to funguje s penízkama při a po těhu?
Někdy v půlce března jsem nastoupila do nové práce,šéf byl vyčůranej a tak mi smlouvu napsal až od 1.dubna…nic méně,byl se mnou spokojený,ale on sám bral výdělky do své kapsy,po nás chtěl nemožné a např.za 216 odpracovaných hodin jsem dostala necelých 10tis…zbytek(od firmy)šel k němu…Mě se to nelíbilo a tak 6.6.dorazil v 5h do práce a vyrazil mě,bez důvodně…jenže odpol jsem šla k lékaři a ten mi řekl,že jsem těhotná…Docela zajímavý den,ale od té doby jsem na ÚP a nedostávám ani korunu.
Mám vůbec nějaký nárok alespoň na minumim?Sice jsem se ptala na ÚP,ale znáte to,raději mlčí,něž aby vám dali peníze…:-( :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
8.11.11 12:41

myslím, že nárok máš až na RP od porodu a dle příjmů na porodné..

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
8.11.11 12:46

od porodu do 9 mesicu budes mit mam pocit 7600, od 9 mesicu do 4 let je to 3800.

• Citovat
  • Upravit
1392
8.11.11 12:49
VeronikaNel píše:
Zdravím vás maminky :-)
Nevíte prosím někdo jak to funguje s penízkama při a po těhu?
Někdy v půlce března jsem nastoupila do nové práce,šéf byl vyčůranej a tak mi smlouvu napsal až od 1.dubna…nic méně,byl se mnou spokojený,ale on sám bral výdělky do své kapsy,po nás chtěl nemožné a např.za 216 odpracovaných hodin jsem dostala necelých 10tis…zbytek(od firmy)šel k němu…Mě se to nelíbilo a tak 6.6.dorazil v 5h do práce a vyrazil mě,bez důvodně…jenže odpol jsem šla k lékaři a ten mi řekl,že jsem těhotná…Docela zajímavý den,ale od té doby jsem na ÚP a nedostávám ani korunu.
Mám vůbec nějaký nárok alespoň na minumim?Sice jsem se ptala na ÚP,ale znáte to,raději mlčí,něž aby vám dali peníze…:-( :-D

Já myslím, že do 7 dnů jsi měla ještě nastoupit na neschopenku, teď už nemáš nárok bohužel na nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.11.11 13:05

ve zkušební lhůtě tě můžou vyrazit i na neschopence, nebo i když jsi těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
8.11.11 13:14
ynax píše:
ve zkušební lhůtě tě můžou vyrazit i na neschopence, nebo i když jsi těhotná

No právě,už bych ve zkušebce nebyla,kdyby nebyl tak vyčůranej…zjišťovali jsme i tu ochranou lhůtu,ale bohužel,ve zkušebce taky nic…:-(
Taky mi na ÚP řekli,že po porodu se musím odhlásit,páč mi zdravotní už nebudou platit oni,ale stát…těmhle věcem vůbec nerozumím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 15:49

Byla jsem na ÚP jako ty, celé těhotenství, bez koruny, bez čehokoliv.. Ani životní minimum mi nedali :roll: :roll:

Po porodu dostaneš rodičák a porodný, jestli máš nárok. Jinak se k rodičáku dokládá ukončení evidence uchazečů, a zdravotní za tebe platí „stát“ do 7mi let věku dítěte, jakožto osobě pečující o dítě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
8.11.11 21:25
MonnyDee píše:
Byla jsem na ÚP jako ty, celé těhotenství, bez koruny, bez čehokoliv.. Ani životní minimum mi nedali :roll: :roll:Po porodu dostaneš rodičák a porodný, jestli máš nárok. Jinak se k rodičáku dokládá ukončení evidence uchazečů, a zdravotní za tebe platí „stát“ do 7mi let věku dítěte, jakožto osobě pečující o dítě :wink:

A podle čeho soudí,jestli nárok mám nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 21:41
VeronikaNel píše:
MonnyDee píše:
Byla jsem na ÚP jako ty, celé těhotenství, bez koruny, bez čehokoliv.. Ani životní minimum mi nedali :roll: :roll:Po porodu dostaneš rodičák a porodný, jestli máš nárok. Jinak se k rodičáku dokládá ukončení evidence uchazečů, a zdravotní za tebe platí „stát“ do 7mi let věku dítěte, jakožto osobě pečující o dítě :wink:

Na porodné? Dle příjmů za poslední čtvrtletí, rodičů dítě, nesmí přesáhnout 16.992,– měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.11.11 21:48

Ahoj holky jak to vidíte na teda na příšzí rok s porodným,dostaneme aspoň na kočárek?A nevíte někdo jak to je když mi za měsíc končí smlouva v práci , a rodit mam až v květnu ,bude mi pořád chodit nemocenská?Jedine co vím je to že je nějaká ochraná lhuta 180 dní a pokud mě počty neklamou tak by mi to mělo nějak vyjít… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 21:50
1klariska píše:
Ahoj holky jak to vidíte na teda na příšzí rok s porodným,dostaneme aspoň na kočárek?A nevíte někdo jak to je když mi za měsíc končí smlouva v práci , a rodit mam až v květnu ,bude mi pořád chodit nemocenská?Jedine co vím je to že je nějaká ochraná lhuta 180 dní a pokud mě počty neklamou tak by mi to mělo nějak vyjít… :roll:

Na první dítě, nesmíš přesáhnout těch 17tisíc měsíčně :wink:
Ochranná lhůta by ti měla vyjít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
8.11.11 21:51
MonnyDee píše:
VeronikaNel píše:
MonnyDee píše:
Na porodné? Dle příjmů za poslední čtvrtletí, rodičů dítě, nesmí přesáhnout 16.992,– měsíčně

Tak to u nás fakt nehrozí :lol:
Díky tomu,že jsem už tak přes půl roku na ÚP nemám ani korunu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.11.11 21:51
VeronikaNel píše:
MonnyDee píše:
VeronikaNel píše:
MonnyDee píše:
Tak to u nás fakt nehrozí :lol:
Díky tomu,že jsem už tak přes půl roku na ÚP nemám ani korunu :nevim:

u mě to bylo to samé :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat