Peníze při mateřské

14
18.2.12 15:08

peníze při mateřské

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat kolik bych brala, kdybych si udělala 2 dítě..Teď jsem zaměstananá a jsem na mateřké na 3 roky… Teď beru 7600 kč, a druhý dítě bych prodila před ukončení mateřké dovolené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102561
18.2.12 15:17

Měla bys zase cca půl roku mateřskou počítanou z platu jako u prvního dítěte a pak bys brala zase rodičák, celková suma je 220 000,– takže pokud bys ho chtěla brát do 3 let, tak to vychází na cca 7100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.2.12 15:24

A nemusim mít zase odpracováno dalsí rok?? Abych nemusela jít na 4 roky.. ?? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
18.2.12 15:37

Pokud jsi stále zaměstnaná,tak máš nárok na to stejné,jako u prvního dítěte.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14
18.2.12 15:40

A znáte někoho, kdo to tak má?? :) Byla bych tím ujištěná.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
18.2.12 15:46
mili88 píše:
A znáte někoho, kdo to tak má?? :) Byla bych tím ujištěná.. :?

Já mám třeba známou,která to tak má..V březnu se jí narodí maličké a starší kluk bude mít v květnu 3 roky..Normálně bude mít stejnou mateřskou a pak si může vybrat 3 letou variantu..Taky nad tím uvažujeme :think:
Byla tady podobná diskuze,pošlu ti odkaz :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
18.2.12 15:48
  • Citovat
  • Upravit
14
18.2.12 16:08

Mooc dekuji :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.2.12 17:03

Můžete mi poradit jak to bude se mnou? Jsem zaměstnaná 5 měsíců a ted se snažíme teprve otěhotnět. Ale mám základní plat 8 tisíc, přítel 22 tis. Do čeho se počítá jeho výplata? Do mateřské? Moc tomu nerozumím.. Počíají se odpracované měsíce i když bych byla na neschopence? Děkuji moc. Lenka, 27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102561
19.2.12 17:29

Odpracované pro nárok na mateřskou se ti počítají i měsíce na nemocenské, pokud trvá pracovní poměr. A přítelův plat tvoji mateřskou neovlivní, pouze pokud by sis chtěla zvolit vyšší rodičák než 7600,–, tak díky jeho platu budeš moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.2.12 08:12

Děkuji, takže se ten jeho plat počítá až do rodičáku, to jsem právě nevěděla, takže když budeme chtít druhé třeba v roce a půl tak se 22O tisíc rozdělí do těchto měsíců. My jsme právě nevěděli když se to očítá do mateřské a rodičák je stanoven na 220 tak co s tím má jeho příjem společnýho. Teprve se o to začínáme zajímat, tak se to snažíme pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.2.12 09:09

Prosím vás,mám takový dotaz.Byla jsem si zazadat o rodicovský prispevek,o pri­davky na dite a zaroven i o porodne.Mimi se mi narodilo zkraje ledna.Urednici jsem dala vyplnene formulare a rekla mi,ze do mesice mi prijde dopis kolik budu pobirat.Ten mi uz dosel vcera.Je to oznameni o priznani davky socialni podpory.Urednice jeste rikala ze do konce mesice mi prijdou penize za leden,protoze mala je narozena zkraje ledna.V tom dopise se pise pouze o rodicovskem prispevku.Ale co porodne a pridavky na dite ?To mi prijde dalsi dopis nebo jak to je s porodnym a pridavky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102561
20.2.12 09:54

Ano, každé samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.2.12 10:05

Tak to jsem zvedava kdy mi to dojde.