Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Máte někdo zkušenosti s pěnovými tampony Beppy? Je to opravdu tak perfetkní jak píši prodejci? jaké máte zkušenosti při menstruaci?
Ahoj, jsem gynekoložka a toto určitě gynekologové nevymysleli ![]()
Nenašla jsem z čeho je ta pěna vyrobená, zda je zdravotně nezávadná. Nedokážu si představit, že by pěnový tamponek vydržel bez přetečení 8 hodin. Tento materiál je určitě více náchylný k množení bakterií jako třeba běžné tampony. Doporučené vyjmutí proudem vody do pochvy mně dostalo. Pokud nechceš používat vložky, či tampony, tak co menstruační kalíšek? Je to jednorázová investice a vydrží ti leta. Já jsem s ním spokojená, nikdy neprotekl a je hygienický - můžeš ho vysterilizovat. ![]()
Koukám na jejich stránky a moc se mi to teda nezdá. Při představě že na záchodě v sobě lovím houbičku nasáklou krví. Zlatej tampon se šňůrkou ![]()
Tampóny jsou vyrobené z měkkého polyuretanu. Vyrábí se ve dvou variantách:
klasické (DRY) a vlhčené (WET), které jsou napuštěny gelem obsahujícím kys. mléčnou. Ta napomáhá udržet přirozené poševní prostředí a zabraňuje rozvoji nežádoucí mikroflóry.
Arcanobacteriu: Ahoj, co jsem hned našla je stránka beppy.cz kde je složení vypsané. Je to polyuretan a ten není nijak zdraví závadný. A neobsahují chlor ani dioxin, ani nemohou uvolňovat vlákna jako levnější klasický tampóny. Docela mě tedy zaráží, že pokud jste gynekoložka tak se vám právě beppy nezdají. Mimochodem, kde jste našla že se mají vyplachovat vodou? =))) Ale jak dlouho vydrží, to by mě také zajímalo. Má s tím někdo zkušenost?