Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny, mám dotaz nemáte někdo zkušenosti s periferním syndromem?
Nějaké informace, jak probíhá léčba a jak dlouho zhruba trvá? Předem děkuji za odpověďi
@mroe centrálního typu, silné závratě, zvracení, při jakémkoliv pohybu hlavou nevolnost a zvracení
Ted si rovnou odporujes. Jaky periferni syndrom? Jake casti tela se to ma tykat?
@maria0 píše:
@mroe centrálního typu, silné závratě, zvracení, při jakémkoliv pohybu hlavou nevolnost a zvracení
To je spis polohove vertigo, ne
Mozna ma na mysli periferni vestibularni syndrom…ale bez toho „vestibularni“ to proste vubec nedava smysl, ze…
@vokishka podle popisu jsem si myslela periferní aleve zprávě mám ještě verbální
@maria0 píše:
@vokishka podle popisu jsem si myslela periferní aleve zprávě mám ještě verbální
Verbalni?
tak podle toho, jak pises by to mozna i sedelo…
Tak to bude asi periferní vestibularni syndrom, pardon už jsem z toho vyřízená a na nervy
Týká se to uši
@maria0 píše:
Tak periferní nebo centrální?
@maria0 píše:
Ve zprávě mám vestibularni syndrom centrálního typu
No vida, nakonc se k tomu dostanene, takze nazev diskuse je uplne mimo.
@maria0 píše:
Ve zprávě mám vestibularni syndrom centrálního typu
No tak to je něco špatně. Centrální znamená,,od mozku" - mrtvice, roztroušená skleroza…
a znamenalo by to x dalších vyšetření.
Když to máš jasně vázaný na pohyb hlavy a těla, tak to centrální nebude, ale fakt ten periferní. Co s tím? No nic moc
Betaserc, něco proti zvracení a časná vertikalizace. Ono to bude odeznívat, ale pár dnů to trvat může.
Řadu vyšetření už mám za sebou ct, Mr a tam je vše ok.
Už to mám 14 dní a včera se to zase zhoršilo tak nevím
@maria0 píše: Řadu vyšetření už mám za sebou ct, Mr a tam je vše ok.
Už to mám 14 dní a včera se to zase zhoršilo tak nevím
No tak to my tady fakt nevykoumáme.