Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě je 45, MS mám pravidelnou, ale mám nepříjemné příznaky perimenopauzy - totální nechuť ke všemu, deprese, mozková mlha, vypadávají mi slova, neuvěřitelně citlivý čich, začaly mi migrény při MS - mám problémy spíš z psychické části, než z té fyzické. Za poslední rok sjem přibrala 10kg (žádná změna života, ani stravy). Je to nepříjmený, protože jako totální živností optimista a pozitivní člověk a vůbec se nepoznávám. Gynekolog mi řekl, že léčba neexistuje a že to musíme vydržet, že to tak mají všechny ženy, že to je normální. Že na mozek mám luštit křížovky. Že dokud nemám návaly, takže nic nemám, že to bude horší. A že si mám nechat napsat antidepresiva. Už hledám jiného.
@acimedaca píše: Více
ano, tady je vhodné hledat jiného gynekologa, totální bagatelizace problémů, které jsou zjevné…a léčba existuje, hormonální, pokud to váš gynekolog neví, je jasné, že se nevzdělává a na zdraví žen mu nezáleží…přeji hodně štěstí ![]()
tak když ještě pravidelně menstruuješ, hormony nepotřebuješ
, ale někdo má po menopauze problémy opravdu veliké a hormonální terapie je tak na místě, dnes už je braní hormonální terapie takřka bez rizik, suplementace samotným estrogenem (když má žena po hysterektomii) je spojována dokonce s nižším výskytem rakoviny prsu, když má žena ponechanou dělohu, je třeba přidat progesteron, který riziko zvyšuje jen velice lehce a až snad po 5-7 letech (když je bioidentický = utrogestan), to co způsobovalo problémy byly syntetické progestiny…