Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, udělala se mi boulička na stydkem pysku (je menší a tvrdá) pokud si na ni nesaham tak neboli. Poradíte čím bych to mohla vyléčit doma. Vypadá to jako zarostlý chaloupek 😒
Příspěvek upraven 16.03.26 v 22:03
@Q309 píše: Více
no ono jsou dvě možnosti, buď to zmizí samo, hlavně to toho moc nezasahuj, protože bys mohla ten hnis rozšířit i na další oblasti, buď v teple, teplé koupele,
kdyby to bylo na jiné části těla, tak černou mast - ovšem na styDký pysk určitě ne,
pokud se to do pár dnů samo nevstřebá, nebo naopak bude horšit, tak na gyndu, bude to potřeba sterilně rozříznout, někdy i nasazují antibiotika, někdy je i potřeba drén
To bude furunkl. Buď to nechat být, někdy se zahojí sám. Když by se zvětšoval, tak to sama netrap a nemačkej, zanesla bys tam bordel akorát. Dojdi si s tím na chirurgii někde na poliklinice, oni to říznou a zaléčí. Je to ambulantní zákrok s lokální anestezií.
@Parvaneh děkuju 😊 tak tomu nechám nějaký čas. Stejnou bouli jsem měla v třísle a zahojila se sama. Je to na hloupém místě no…tak se mi moc nikam nechce.
Má to bílou čepičku? Je to horké a tvrdé na omak? Pokud ne, ono to nějak uzraje, praskne nebo se vstřebá.
U mě to byl zarostlý chloupek, boulicka praskla v teplé vaně
Já jsem teda ras a normálně to mačkám. Sice pár vteřin bolest šílená, ale pak je hned pokoj. Nejlépe chvilku nahřát v teplé vodě.
@lucad77 také to vždycky propíchnu. Ale na tomto místě se bojím no. Jen mírně jsem do toho vrtala. Ale přijde mi že je to hlouběji a není žádná bílá čepička. A teda špatně si na to vidím no 😅 🤣
Já to nepropíchávám, prostě to zkouším vždy ve sprše a ono to dřív nebo později prdne. ![]()
No teď jsem přišla na to že se tam udělala další ještě menší. 🤣 Já nechápu ale z čeho se to dělá…doufám to samo zmizí.
nebo není možné to něčím mazat? Vymáčknout to nejde…😭
Asi to bude potřeba nechat uzrát. Z čeho to máš? ![]()
@884135 nejspíš jo…tak to nechám pár dní a uvidíme co bude. 🙂