Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě je 45, MS mám pravidelnou, ale mám nepříjemné příznaky perimenopauzy - totální nechuť ke všemu, deprese, mozková mlha, vypadávají mi slova, neuvěřitelně citlivý čich, začaly mi migrény při MS - mám problémy spíš z psychické části, než z té fyzické. Za poslední rok sjem přibrala 10kg (žádná změna života, ani stravy). Je to nepříjmený, protože jako totální živností optimista a pozitivní člověk a vůbec se nepoznávám. Gynekolog mi řekl, že léčba neexistuje a že to musíme vydržet, že to tak mají všechny ženy, že to je normální. Že na mozek mám luštit křížovky. Že dokud nemám návaly, takže nic nemám, že to bude horší. A že si mám nechat napsat antidepresiva. Už hledám jiného.
@acimedaca píše: Více
ano, tady je vhodné hledat jiného gynekologa, totální bagatelizace problémů, které jsou zjevné…a léčba existuje, hormonální, pokud to váš gynekolog neví, je jasné, že se nevzdělává a na zdraví žen mu nezáleží…přeji hodně štěstí ![]()
@Anonymní píše: Více
Děkuji. Vracím se zpět k diskusi. Minulý týden jsem byla u lékařky a zní jsem ji popsala všechny příznaky. A poprosila ji, jestli mi neudělá hormonální profil. A. Řekla mi, že ne. Že ve 40 jsem mladá. Tak se začnu ohlížet po jiném gynekologovi.
Souhlasím. Mně tehdy Dr. řekl - jste ještě mladá, bylo by to dost neobvyklé, ale vámi popisované příznaky odpovídají a snadno to zjistíme jedním naberem krve. Nabral krev a zkonstatoval - měla jste pravdu.
Ahoj, mě moc pomohl přírodní doplněk sarapis soja. Má v sobě včelí mateří kašičku, červený jetel a působí přímo blahodárně na tyhle příznaky - u mě to bylo nespavost, šílené pocení. Je samozřejmě potřeba to brát pravidelně, ale líbí se mi, že je to bez chemie a fakt mi to dobře sedí.
Já to objednávám na vegall skrze věrností klub, kde pak můžu mít produkt zdarma, v dnešní době se mi to vyplatí.
Před nasazením hormonů se dělá hormonální profil krve. Tam se prokáže teprve snížená fce vaječníků = začínající menopauza. Není nutné pak vůbec hormony brát. Vůbec nechápu, proč ti je gynekoložka chtěla napsat bez toho. Nechala bych si udělat krev a budeš mít jasno. Tuplem by ti jí měl gynekolog nabrat pokud takhle dlouho nemenstruuješ
@Anonymní píše: Více
No tak to rozhodně! Bože to je kráá…
Normálné se ve 40 dělá
Změnit doktora!
@VeronikaV33 Já musela zatlačit na gyndařku, aby mi něco doporučila a byl to právě tenhle produkt.. moc jsem tomu nedávala se přiznám, přece jen to je přírodní produkt.. brala jsem ho pravidelně a dost se mi ulevilo. ![]()
Mám opačný problém ms každých 14 dnů a silná. Migneny naštěstí ne a přibírám plíživě. A gyndařka mi poradila antikoncepci, nebo Mirenu nebo hesterektomii. Nevím jestli existuje něco co by mi to upravilo.
Děkuji Vám všem za reakce ať negativní tak pozitivní. I za dobré rady. U lékařky jsme byla, popsala jsem je všechny příznaky. Poprosila jsem ji o hormonální profil. Řekla mi, že ho neudělá, že jsem ve 40 mladá. Koupila jsem si domácí test. Ten mi vyšel pozitivní. Už jsem si našla jinou lékařku, která se semnou bude bavit.
tak když ještě pravidelně menstruuješ, hormony nepotřebuješ
, ale někdo má po menopauze problémy opravdu veliké a hormonální terapie je tak na místě, dnes už je braní hormonální terapie takřka bez rizik, suplementace samotným estrogenem (když má žena po hysterektomii) je spojována dokonce s nižším výskytem rakoviny prsu, když má žena ponechanou dělohu, je třeba přidat progesteron, který riziko zvyšuje jen velice lehce a až snad po 5-7 letech (když je bioidentický = utrogestan), to co způsobovalo problémy byly syntetické progestiny…