Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Nicol200 Já koupila úplně obyčejný set peřiny (120×60) s polštářem asi za 400 Kč. Hleděla jsem na to, aby to bylo pratelné a antialergenní. Samozřejmě jsem to kupovala s tím, že to bude dítě používat až tak nejdřív od roka.
@Svistice Kdyz nad tim tak přemýšlím, tak je to asi i celkem zbytečné kupovat ted. Prcek se má narodit koncem února. Polštář se nepouívá a peřinka vlastně taky ne. Tak jestli koupit peřinku a povlečení az k tomu 1 roku?
Ale zase co jsem si našla na internetu seznam s výbavičkou pro miminko, tak všude je napsaná peřina, 2-3ks povlečení…
Fakt jsem z toho jelen. Říkala jsem si, ze bych to mohla koupit ted s těmi slevovymi kupony z Maminky.
@Nicol200 ja nejdriv zavinovala a pak do asi 13m spala mala ve spacim vaku. Podle me idealni neodkope se ti a je v teple
radsi bych tedy investovala do kvalitního vaku…ted je ji 17m a stejne se nekdy odkopava tak premyslim, ze ji do toho vaku zas ted pres zimu zapnu ![]()
@Nicol200 Já zavinovala do deky z ikei převázené plínou a od těch 2měsíců do roka jsem používala buď spací pytel, nebo rozloženou rychlozavinovačku jako peřinku, případně španělskou deku.
Ono v těch seznamech se píše nesmyslů a zbytečností. ![]()
@saadet Ptyle u nás frčeli vždy jen chvilku - dětem se v tom blbě otáčelo a hýbalo, tak se vztekaly. Navíc se mi párkrát v noci pročůrly a já to nezjistila, protože jsem kojila v pytli a tak jsem necítila to vlhko. A zase vyndavat a zandavat mimino rozespalá x krát v noci, to taky není nic pro mně, jsem zjistila.
@Svistice Ty seznamy jsou moje jediný vodítko ted
Čekám první mimčo a ještě hodně nečekaně, takze v tom hrozně plavu. Ještě ze jsou tady tyto diskuse, protoze jinak bych byla úplně v háji. Moje mamina má jiný názory a samozřejmě jiný návyky, takze podle ni se moc nedá řídit. V obchodě mi přijde, ze mi prodavačka radí to nejdraší. A ted ještě jak brouzdám z jednoho eshopu do dalšího tak to je horší a horší.
![]()
A partner ten mi odkyve všechno aniz by se podíval, hlavně aby měl klid. ![]()
My používáme peřinku od narození. Moje malá nesnesla být v zavinovačce. Ani pytel nechce. Nemáme s tím problem.
@Svistice no je fakt ze zalezi i na mimču, ja i kdyz jsem kojila tak max 2× za noc a asi po tydnu doma se budila na kojeni v noci jednou…pak byla na um a to spala celou noc tak to bylo v pohode a vak ji nevadil, ale ona je jak tank ji neprekazi nic ![]()
@Nicol200 no on ti kazdy poradi neco jineho, nekdo treba nema ani prebalovak, ja jsem stastna ze ho mam a pouzivam ho furt. Dalsi vec co treba považuji za uzasnou vec je kos na pleny - to byla treba vec, ze ktere jsem nejdriv mela zachvat smichu, ze je to jen tahač penez, ale je to jedna z nejlepších veci. Pak samozrejme zalezi taky na rozpočtu, jestli si muzes nakupovat takovéto „nesmysly“ nebo jen to základní. Kazdopadne i zde v diskuzich je plno seznamu, ja sama jsem ho davala asi 2× takze pohledej, popremyslej a nakup ![]()
@Nicol200 Ja treba mela nakoupene pytle a vubec to neslo…Od 2 mesicu spime pod perinou…Jsem maximalne spokojena.
@saadet @Lucie66 @pajisek90 holky vy mi to vůbec nezlehčujete
Asi tu peřinku pořídím a při nejhorším ji budu pouzívat az později, ale aspon ji budu mit koupenou. Moc děkuju za rady
![]()
@saadet A ty seznamy tady ještě pohledám, ale je tady toho teda taky hrozně moc. ![]()
@Nicol200 nakonec stejne zjistis ze spousty toho nemas a neco zas mas zbytecne ale to az bude prcek doma ![]()