Peřinky pro miminko - výplň peří

18.1.16 21:11

Peřinky pro miminko - výplň peří

Ahoj maminky i budoucí maminky:)
moje otázka zní, mate tip, kde koupit opravdu kvalitní peřinku do postýlky pro malé miminko - na užívaní od 1 roku atd.Jde mě o to, aby peřinka byla prošívaná a plněná husím prachovým peřím - min. v poměru 80% prachové.

Děkuji moc za jakýkoli názor! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
18.1.16 21:14

Proc peri? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 21:15

@Ali-Ali A proč ne? :) Peří je úžasný přírodní materiál. Nemyslí si, že by bylo špatné pro dítě, ba naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.1.16 21:17

@Ali-Ali To se dobře čistí, když proteče plína… :mrgreen:

Babi si nechávala přešít polštáře normálně v takovém malém obchůdku, kde to dělají… Ale poměr prachového fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 21:18

@Pipet To dítě na peřince ležet nebude - bude ní přikryto. Chápe, že i v tomto případě se může nehoda stát atd., to však nyní neřeším.
Splíš hledám možnosti, kde takovou peřinku koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.1.16 21:20

No a jinak - pro takhle malé děcko bych určitě koupila něco, co se dá vyprat. Ty nehody se fakt stávají.

A pak bych brala spíš ovčí vlnu. Mám srovnání a přikrývky plněné vlnou jsou mi mnohem příjemnější. Jsou lehčí… Materiál je to taky přírodní. Pod ničím jiným se mi tak dobře nespinká 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.1.16 21:21

@Ali-Ali Péřové peřinky pro miminko jsou poslední dobou hodně v módě:Prý je to zdravé, i pro alergiky, protože jsou nové technologie čištění a zpracování peří, nejsou to duchny jako za nás. Pocítila jsem to hodně vloni, když se dcerka narodila v zimě, každý se mě ptal, jestli si budu pořizovat péřovou zavinovačku a minimálně polovina známých, která v té době taky rodila, si ji pořídila.

Já jsem nepořizovala, protože jsem očekávala velké dítě, bála jsem se, že by se mi do ní za chvíli nevešlo(což jsem odhadla správně),prostě když jsem zhodnotila dobu užívání, zimy posledních let a pořizovací cenu, nešla jsem do toho. Domů mi to přijde v našich podmínkách zbytečné(nežijeme v iglů).Zůstala jsem věrná klasickému fusaku.

Vím, že jsem svým příspěvkem zakladatelce moc neporadila, ale musela bych se zeptat kamarádek, kde si to nechaly šít. Levná záležitost to nebyla - vzhledem k délce užívání(u nás už nejsou takové zimy, abych to považovala za nutnost, mrazy max. pár týdnů) a že z toho dítě za chvíli vyroste.

Fakt jsem se ale cítila provinile, když jsem už kolikáté kamarádce říkala, že péřovou zavinovačku pořizovat nehodlám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.1.16 21:22
@bílá kočka píše:
@Ali-Ali A proč ne? :) Peří je úžasný přírodní materiál. Nemyslí si, že by bylo špatné pro dítě, ba naopak.

ja si s dovolenim budu myslet, co budu chtit. spis me zajima, proc nekdo peri chce.

tak pokud nema dite v rodine zadne alergiky, tak to pro nej asi spatne neni. beru to jako spis spatne pro matku, protoze uprimne nechapu, jak bych s perovou perinou litala, co chvili do cistirny (jeste ne kazda to bere). pri strevni viroze jsem perinu prala asi 5× za tyden :lol:
ale nic proti, ja to nikomu neberu, jen by me zajimalo, v cem to ted je lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.1.16 21:23

@Jana206
a jo, modni vlna. tak to jo ;) to jsme asi stihli minout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.1.16 21:24

@Pipet Kamarádky říkaly, že ty nové peřinky i zavinovačky z peří to mají ošetřené pro případ nehody, prý se to dá prát nějakým speciálním programem „peří“ v moderní pračce :nevim: Já mám pračku deset let starou a nic takového tam nemá, max. jemně nebo ručně :) Rozhodně se to po každém prokáknutí nenosí do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 21:25

@Jana206 @Pipet
Děkuji moc za reakce.
Já sama v peří spím a oproti dutému vláknu a jiným se to pro mě nedá srovnávat. Navíc když je peřina z prachového peří, není vůbec těžká, což bych se třeba u té ovčí vlny bála:(
Nechci kupovat kvůli tomu, co je a není moderní. Mám prostě ráda přírodní materiály, protože se mě líbí, že opravdu splňují slibované „funkce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.1.16 21:27

@Jana206
mam 2 roky starou pracku Bosch a program na peri teda taky nema. tomu rikam pridana investice :lol:

ne, ja jen tak zertuji. proste me to tema zaujalo  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.1.16 21:28

@bílá kočka Však jasně, každá z nás musíme zhodnotit, co nám vyhovuje :kytka: Jen jsem chtěla doplnit ty informace pro udivené uživatelky :)

Já mám k peří odpor právě k vůli těm duchnám, pod které nás zakrývali v dětství. Umím si představit, že dnes je to jiné, ale máme přikrývky z umělého vlákna, některé vlněné a jsme spokojeni. Pořizovat si to nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
18.1.16 21:30

@Ali-Ali Nevím,jestli se ten program jmenuje přímo „peří“,chtěla jsem za tím dát smajlový otazník, zapomněla jsem na to :D Ale prý to perou doma na nějaký extra super jemný speciální program :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.16 21:30

@Jana206 Přesně tak, každý má jiné priority ve všem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí