Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ZDravím všechny maminky a prosím o radu. Moje šestiletá dcera má prakticky celou zimu kašel. Většinou suchý,dráždivý. Objeví se s prvním nachlazením a vždycky kašle tak tři týdny v kuse. Pak to přejde a za chvíli je to tu znova. Obešly jsme obvoďačku, alergologa,ORL. Všechny poslechy,odběry,stěry jsou v pořádku. Alergolog nám kvůli imunitě předepsal Xyzal a Isoprinosin. Ale ten kašel je fakt děsnej. Přes den to docela jde. Ale začne kašlat tak hodinu po usnutí, chrchlá cca do půlnoci,pak je chvíli klid a pak až ráno.
Máte s tím nějaké zkušenosti? Já teď zkouším jitrocelový sirup s Vincentkou, ale nevím,jestli je to to pravé.
Díky za případnou radu a pomoc.
tak to co zde popisuješ mám přesně já.taky na mě nic nezabírá,ani xyzal nic..
tak jdu zkusit solnou jeskyni,jestli to pomůže.v solné jste byly?
tak to co zde popisuješ mám přesně já.taky na mě nic nezabírá,ani xyzal nic..
tak jdu zkusit solnou jeskyni,jestli to pomůže.v solné jste byly?
Vincentku mi poradila doktorka dávat na rýmu,takže koupit spray.jinak mi sama lékárnice řekla,že ten jitrocelový sirup je na nic,že je to spíše na chut,než na léčení.ale zkus koupit dětský sirup acc long-to mému malému pomohlo na kašel.
no je to hrozný,to malou teda lituji ![]()
Ahoj! Přesně stejný problém jsem měla v dětství já a vpodstatě si to s sebou nesu doteď. Imunoložka mi řekla, že mám alergii na prach a na roztoče, takže veškerý moje respirační problémy (nejen kašel, ale trpím i na různé záněty v krku, angíny apod.) jsou spojený právě s tím. Poradila mi taky na noc zvlhčovat vzduch… Tak zkuste taky zajít na tu alergologii, jestli dcerka nemá nějakou zimní alergii nebo tak něco
Protože jitrocel.sirup ani Vincentka na tohle moc nepomůže, podle mě je to spojený s těma alergiema…
Nafteto nevím,jestli mám radu,ale jdu tě podpořit,u nás je to to samé
Kašel začíná podzimem a končí na jaře,s malýma přestávkama,ale jsme z Ostravska,takže je to jasné,čím to je
Někdy je líp,někdy hůř,některé noci se mi kašlem 2 hodiny dusí až zvrací a já jsem tak bezmocná
Foukáme Ventolin,teď nám alergoložka napsala Zodac a přidali jsme Stoptussin,ale je to vlastně furt dokola
Ta solná jeskyně mě nenapadla,máme jí tu kousek,mohlo by to nějak pomoct??
Alergolog jí dělal všechny možné testy a jediná alergie, kterou má,je na peří. Tak jsme vyhodili péřové věci a nic. ORL jí prohlédl a řekl, že má zvětšenou nosní mandli. Ale vzhledem k tomu,že to bylo na jaře,tak nám doporučil počkat přes léto,že prý splaskne. Na kontrolu teprve půjdeme.
Můžu Kačce dát ACC long šumivý? Myslím,že nejslabší je nějaká stovka. Jinak jí vůbec nic není.Je normálně vitální,zlobí jako jindy,běhá. Ale chrchle u toho.
Nafteta píše:
Alergolog jí dělal všechny možné testy a jediná alergie, kterou má,je na peří. Tak jsme vyhodili péřové věci a nic. ORL jí prohlédl a řekl, že má zvětšenou nosní mandli. Ale vzhledem k tomu,že to bylo na jaře,tak nám doporučil počkat přes léto,že prý splaskne. Na kontrolu teprve půjdeme.
Můžu Kačce dát ACC long šumivý? Myslím,že nejslabší je nějaká stovka. Jinak jí vůbec nic není.Je normálně vitální,zlobí jako jindy,běhá. Ale chrchle u toho.
Prohlédl jí jen tak očima, nebo použil nějakou techniku? Já jsem tohle taky řešila s nejstarší dcerou. Nakonec jí na ORL zavedli kameru přes nos do ,,trubek,, a zjistili masivní zánět nosohltanu, hrtanu a průdušnice. Prostě to jenom pohledem vidět nebylo. ![]()
Měla skoro měsíc ATB, ale kašel přešel.
syn 3,5 leták bral sirup acc long,doktorka nám řekla,že je to úžasná věc.
jemu to pomohlo.mě nepomáhá bohužel nic.
Nafteta píše:
ZDravím všechny maminky a prosím o radu. Moje šestiletá dcera má prakticky celou zimu kašel. Většinou suchý,dráždivý. Objeví se s prvním nachlazením a vždycky kašle tak tři týdny v kuse. Pak to přejde a za chvíli je to tu znova. Obešly jsme obvoďačku, alergologa,ORL. Všechny poslechy,odběry,stěry jsou v pořádku. Alergolog nám kvůli imunitě předepsal Xyzal a Isoprinosin. Ale ten kašel je fakt děsnej. Přes den to docela jde. Ale začne kašlat tak hodinu po usnutí, chrchlá cca do půlnoci,pak je chvíli klid a pak až ráno.
Máte s tím nějaké zkušenosti? Já teď zkouším jitrocelový sirup s Vincentkou, ale nevím,jestli je to to pravé.
Díky za případnou radu a pomoc.
to znám synovi je 5,5 rou a před nedávnem mu diagnostikovali astma,+ reflux.. (ale museli jsem změnit alergoložsku která opravdu hledala příčinu) -léky výrazně pomohli,ale nemocný jsem pořád jen ty kašle jsou lepší..dělali vám testy na astma..syn mě v krvy 4× zvětšenou povolenou nějakou normu..prý zánět na průduškách ale nemá to poslechově jen v krvi..+ alergie na kočku.Pokud je dcera pěkná (myslím tím dobře živená muže to být i reflux)..
Holky zkuste Tannen sirup http://www.justnahrin.cz/…aly_b/k4210/ Hodně maminek bylo spokojeno, hlavně u těch které měli problém s dítětem že jim nic nezabíralo. A přidala bych i tymiánový krém http://www.justnahrin.cz/…y_just/k5139, využijete ho i při rýmě, já jsem s ním moc spokojená když naše děti chytne rýma. A kdo má astmatiky, tak Eucasol http://www.justnahrin.cz/…y_just/k5139- krásně se dýchá…Ale tohle vše seženete jen od poradců firmy Just, jako jsem třeba já.
dneska jsem byla na alergologii,paní doktorka mi řekla,že ty záchvaty kašle může způsobit venkovní počasí,inverce,to jak lidi topí v kotli ..hruza.
dala mi zodac,na me totiž vůbec ten xyzal nezabíral.
tak zkuste něco jiného na alergii napsat.
kamarádky kluk má myslím tekutý zyrtec a má po kašli.