Perníkové baňky
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pernikové baňky
Pečete je někdo? Jak na ně? Recept, jak je slepit aby se nerozpadli, jak zdobit aby nebyli strohý. Chci je hodně do bíla. Jak na to? To se udělá ta bílá poleva-néjak ridší, aby šla ta banka potřit štětcem? Snad mě chápete. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já je dělám, slepuji normálně polevou a drží to perfektně. Nepolévám je celé, ale zdobím. Nejraději na ně polevou kreslím sněhové vločky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch nemáš nějaký foto? Na netu jich je spousta, ale jsou to profici. Já to nikdy nedělala tak mám obavy aby to k něčemu vypadalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmm, zkusím se večer doma podívat, ale já většinou cukroví nefotím
Zdobení se určitě neboj. Já tedy už pár let používám zdobící tubu a perfektně se s tím pracuje. Základem je dobře udělaná poleva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka já letos dělala perníky poprvé a na zdobení jsem si koupila sáček v domácích potřebách stál 15,– v http://www.svetcukraru.cz/…-perniky.jpg
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadej si do google „perníkové koule“ a je to
. Baňky je moravský výraz ![]()
- Citovat
- Upravit
Já si koupila ty tuby od dr. oetkra. kdysi jsem se o polevu pokoušela sama a des běs. Od ty doby kupuji ty tuby, ale zdobim jen klasicky perníčky a mám to jak 10 létě děcko ![]()
Jo Morava a jak se tomu jinak říká
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka píše:
Já si koupila ty tuby od dr. oetkra. kdysi jsem se o polevu pokoušela sama a des běs. Od ty doby kupuji ty tuby, ale zdobim jen klasicky perníčky a mám to jak 10 létě děcko
Jo Morava a jak se tomu jinak říká![]()
Kupuješ tuby? Ty od Dr. Oetkera? To jsem zkoušela jednou a poleva není vůbec dobrá
Já mám zdobícím tubičku, která se plní „domácí“ bílkovou polevou. Zdobící tubičku používám už několik let. Pracuje se s ní opravdu velmi dobře. Objednávala jsem ji tenkrát někde na netu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám tuto: http://www.partnermarket.cz/…uba/d-70352/
Já si vyrábím bílkovou polevu sama. Jestli chceš, hodím sem večer můj vyzkoušený recept. Ještě se mi nestalo, že by se nepovedla. Musí se hodně dobře vyšlehat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch pytlíkem to neumím. Tak leda koupit tu tubu. Jo u Oetkera je ta polévá hnusná, ale my t nejime. Mám to jako dekoraci na stromek. Nemám trpělivost zdobit i perníčky k jídlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bartsch můžeš hodit a ještě i napis jaký poměr čeho kdyby jsem chtěla potřít celou baňku. Jak moc řídký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@goldenka OK
Tou tubou to jde lépe než tím sáčkem, poleva ani nemá tendenci řídnout, nezahříváš ji tolik dlaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc dobře se mi dělalo klasickým kornoutkem z pergamenového papíru, ale správně ho umotat neumím
(zkoušela jsem tím malovat na nějaké akci). Takže já zdobím klasicky pytlíkem s dirkou. Ten pytlík se špičkou mám též koupený, tak ho zkusím.
Tubičky od Dr. Oetkera jsou na mě hrozně tuhé, neumáčknu to pořádně, bolí mě z toho šíleně ruce…
Polevu si dělám svou, je potřeba cukr řádně několikrát prosít, někde jsem četla, že se má bílek přepasírovat přes sítko a hlavně pořádně propracovat, bez toho to nejde.
A ty ozdoby /baňky/ - na to máte nějakou speciální formičku? Já si koupila kovové půlkoule, ale jsou dost malé
. Tak nevím, jestli koupit někde (kde?) větší nebo zda si pomoct něčím co má člvoěk doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám ty „půlkoule“, baňky jsou malé, ale roztomilé. Taky mám obavy, že velká baňka už by mohla být docela těžká
, ale na takovou jsem formičky neviděla ![]()
Včera jsem zapomněla napsat ten recept na sníh
, tak s omluvou píšu teď
:
2 bílky
350 g prosátého moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
Dobře našlehat. Když do polevy uděláme vařečkou „cestičku“ a ta se neuzavře, je poleva hotová a může se zdobit. Poleva je hustá a lesklá, při zdobení mísu přikrýt, aby poleva netvrdla. Pokud se nedaří šlehat polevu a je moc řídká, opatrně přidávat cukr. Pokud by byla příliš hustá, opatrně (po kapkách) přidávat citronovou šťávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit