PERONÁLNÍ DERMATITIDA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.5.17 23:20

Taky jsem s ní bojovala a občas se mi vrací i vlivem psychicky náročnějších období. Hele mě zabírá opravdu nulová kosmetika. Doktorka mi radila ještě omývat převařenou vodou obličej a nechat, vysuší se sloupne a je to lepší. Jednu dobu jsem se nemohla vůbec líčit, naštěstí jsem byla doma na mateřské. Pak už jsem měla vychytané co vyjimečně můžu použít aniž by se mi to zhoršovalo, ale to chce vyzkoušet. Makeup mám od dermacolu a jednu dobu jsem nemohla ani řasenku. Dobře mi působil odličovat nivea sensitive. Ale jen odlíčit a pak omýt vodou.

Dobrý byl i z lékárny jarishův roztok. Pokud jsem potřebovala promazat tak jen čistou vazelínou. Pak se to dalo rychle do kupy.

Takže se snaž krémům a kosmetice celkově vyhýbat. Je to vesměs zánět kůže, takže i cukry, víno, alkohol obecně to zhoršují ;-)

• Citovat
  • Upravit
2448
16.5.17 23:28

Občas mi vyskočí v zimě a ze špatného vzduchu. Pomáhá obyčejná zinková mast a sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
17.5.17 09:56

Děkuji moc za informace. Já právě s tou nulovou trapií začala a lepší se to. Pomalu ale nemůžu za týden chtít zázraky:-) Jarishův roztok jsem si na Vaše rady včera koupila, tak uvidím. Taky jsem četla že je super používat na obklady vlastní moč, ale do toho nejdu, teda nikdy neříkej nikdy, ale zatím si myslím že na to nemám…
Mě právě trápí z kosmetiky nejvíc něco proti sluníčku a nějaký krém. Mám už plet uplně hrubou a suchou. Samozřejmě si nchci mazat zatím to místo, ktré mám nemocné ale aspoň to okolo. Máme velkou zahradu a s dětma jsem venku u bazénu pořád, takže stín moc nehrozí. Naštěstí máme slanou vodu a ne chlor, takže snad dobrý. Loni mi to dokonce na boláky pomohlo, uvidíme. Dnes se jdeme cochtat poprvé, tak dám bacha, abych si to nenamočila a když mi to holky pocákají tak uvidím co na to ksiftít udělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová