Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ne, měla jsem úplně ty lehké bavlněné a v největším vedru balila do tenké pleny. By se ti uvařilo
Ne, já čekám mimčo koncem května a nekoupila bych, mám jednu rychlo, ale nepočítám že bych jí nějak víc využila.
Ne, mám v plánu koupit jenom bavlněnou Swaddleme a termín mám začátkem června. V peří se ti upeče.
Já osobně nevyužila zavinovačka vůbec a neplánuji ji ani na druhé, které se narodí ma konci července. A obzvlášť ne péřovou.
@M.o.n.i.k.k.k.k. píše:
Chtela bych poradit, zda je dobre pro cervencove miminko porizovat perovou zavinovacku? Mam strach, aby v ni miminku nebylo velke horko. Jestli je to vubec vhodne poridit? Dekuji za rady a zkusenosti
Miminko na ní může ležet. Mám kluka zimního a brzo se ze zavinovačky vykopával. Nechávala jsem ho na rozbalené a spocený nebyl.
@Russet já mám staršího breznovyho, ten ji nechtěl vůbec, jako podložku může mít cokoliv jiného, to už je lepší nějaké hnizdecko. A jasně že v zimě se ti nezabaleny dítě jen tak ležící na zavinovacce nezapoti. Když ho do ni nacpes v létě tak jo, bude hřát i od spoda.
Nám fyzioterapeutka na kurzu řekla, že je to to nejlepší i pro letní děti a že jim v tom opravdu horko není. Ani se mi tomu věřit nechtělo, ale doporučuje to všem nastávajícím. Náš srpňák na ní taky jen ležel a zpocený nebyl.
@Kriss Tina píše:
@Russet já mám staršího breznovyho, ten ji nechtěl vůbec, jako podložku může mít cokoliv jiného, to už je lepší nějaké hnizdecko. A jasně že v zimě se ti nezabaleny dítě jen tak ležící na zavinovacce nezapoti. Když ho do ni nacpes v létě tak jo, bude hřát i od spoda.
Do péřové peřinky krásně zapadne. Spal vna ní určitě do léta a teplota v bytě byla stabilně 29. Hnízdo mi nepřijde pohodlné.
Taky to teď řeším, na jednu stranu jsem slyšela, ze je perova zavinovacka nejlepší kvuli hlavičce (nejsem si uz jista proc), ale na druhou stranu si rikam, ze se mi v ni mala v červenci uvaří…muzu se zeptat vas, co plánujete zavinovat jen do plenky, jestli miminko jen tak polozite do postýlky nebo třeba kupujete hnizdecko? Omlouvám se, za idiotsky dotaz, ale cekam první a jako idiot si připadám ![]()
@Russet přesně, když do ní zapadne, tak to má právě ten správný efekt na kostru a svaly. Kdežto hnízdo je v tomhle ohledu úplně zbytečné. Leda, že by se okolní místo ještě něčím vycpalo, aby to bylo těsně u dítěte. Za mě je to jen zbytečný módní doplněk tahající peníze z rodičů.
@HankaUL píše:
Taky to teď řeším, na jednu stranu jsem slyšela, ze je perova zavinovacka nejlepší kvuli hlavičce (nejsem si uz jista proc), ale na druhou stranu si rikam, ze se mi v ni mala v červenci uvaří…muzu se zeptat vas, co plánujete zavinovat jen do plenky, jestli miminko jen tak polozite do postýlky nebo třeba kupujete hnizdecko? Omlouvám se, za idiotsky dotaz, ale cekam první a jako idiot si připadám
Miminko má v péřové peřince hlavičku nezakloněnou, je lehce v klubíčku jako v břiše.
@HankaUL píše:
@Russet Takze pořídit?
Já jsem hustě nastudovala metodu E. Kiedroňové, takže za mě ano. Ale klidně miminku dej ne moc naducaný polštář s vyčištěným peřím, naklepávej a větrej ho na slunci a miminko na něj pokládej. Asi bych ho nebalila, jen ve vedru překryla plenkou.
@HankaUL píše:
@Russet Dekuju moc za radu…A tu zmíněnou metodu jdu googlit
Koukni na její videa. Je toho na netu spousty. Bývá i v pořadu Sama doma a mě prostě nadchla.