Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem
děvčata mám dilema, zda dát do pračky péřový polštář
je šíleně zašlý
zároveň se bojím, ze ho znehodnotím a bude na odpis. Přala jste někdy? Zůstal v pohodě?
Peru běžně, i deky, dělám to když je hodně teplo, nejdřív vyperu, pak dávám do sušičky a nechávám doschnou v teplém pokoji a protřepávam. Jestli máš hodne silné, tak asi dala do čistírny.
@Hanney7 píše: Více
Hodně silný není. Furt tu na něj koukám a váhám
uz me napadlo ho rozparat, vytahat peří a aspoň povlak hodit do pračky a pak ho zase zašít.
Peru, mám na to v pračce program a i speciální prostředek. Ale trvá to pak hrozně dlouho, než uschne a to i v sušičce, pak pár dní tak divně smrdí ![]()
@migmina píše: Více
No já to s jedním udělala, fakt hodně zašlý, povlak jsem vyvařovala, pak to cpala na terase zpátky, ale strašná práce. Už bych to nedělala. Zkus to vyprat, v dm mají na to spešl prostředek, přidala bych sodu, lepš pouští špína. Fakt to chce i po sušičce dat třeba na slunce a pořádne dosušit.
K něčemu péřovému se doporučuje dávat tenisák. Není to prý tak udusaný.
Dej to na jemné praní, na nízké otáčky (400), s gelem (ne práškem) na vlnu a jemné prádlo. Přidej míčky. Suš v sušičce na malou teplotu, opět s míčky. Bude pak parádně nadýchaný.
Mám poměrně nový perovy polštář z Ikey a na něm je cedulka, že se prát může. Tak jsem ho vyprala i vysušila a dobré. Jednou jsem ale zkoušela prát starý polštář a celá pračka i sušička byly plné peří.
Peru a vysuším v sušičce, ale jen když je sluníčko, dám to potom ještě na okno na pár hodin a paráda.
@lilith1 píše: Více
Tak to potom zase naopak v zimě na topení a otáčet, dost blbě to schne.
Půjde, ale bude schnout dýl, nebude nadýchaný a slehne se. Při sušení ho budeš muset často naklepávat, aby vnitřek nezačal plesnivět a nebyl slehlý zbytečně víc, než už bez sušičky bude stejně. Tedy moje zkušenost.
My sme to raz prali bez sušičky a bol to pruser. Ja by som to bez sušičky nerobila
Peru, prostředek na vlnu, do sušičky s tenisáky. Pak musí pár hodin doschnout v teple, obracím a protřepávám.
@migmina takhle to dělala moje babička ve vaně vyndala peří a povlak vyprala a potom znovu naplnila a zašila