Personální agentura - co čekat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
anonymní,
co já mám zkušenost s agenturama, tak jsou tam hodní
většinou proberou životopis, zeptají se co by sis představovala a jaký plat a někdy jsou tam i dotazníky popřípadě testy z jazyka.
Buď hlavně uvolněná a přirozeně sebevědomá! to se vyplácí!
O jakou pozici máš zájem a o jakou agenturu se jedná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Dělala jsem v personální agentuře - přišel zájemce, já si prohlídla životopis a na chvilku sem si s ním sedla a poptala se ho, zaprvé na ten životopis, za druhé na pár věcí jako např.Jak zvládáte stres? Dělal jste někdy ve stresovém prostředí?Byl byste schopný řídit menší kolektiv lidí? Jakou byste si představoval práci? Atd…Podle toho, o jaký obor má člověk zájem.
Pak dostal zájemce dotazníky jaké si sám vybral,respektive zas podle životopisu př.angličtinu, účetnictví…
Celé to trvalo cca půl hodiny, my pak zadali údaje do PC a sháněli práci.
Když jsem sama byla kdysi jako zájemce v jiné pražské agentuře, přišla jsem, bez ptaní mi dali dotazníky a bylo..Každá má asi trochu jiný postup.
Každopádně není se čeho bát, nejdeš na pravý pohovor, jdeš někam, kde ti chtějí sehnat práci, páč za to mají pak sami peníze ![]()
Mimochodem, obleč se jako k opravdovému pohovoru, do poznámek jsme si psali i jak člověk vypadá, jak se k chová atd… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,známá byla v jedné agentuře, oni ji našli práci ve Fidoru a místo 8tis čistého dostávala na výplatu 5tis-ty 3 tis si brala agentura,nevím,zda to tak je u každé,radši se na to poptej,at pak nejsi nemile překvapená ![]()
bohužel nevím,jak dlouho jí to takhle z platu strhávali ![]()
držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem v agentuře jednou, asi před dvěmi roky. Životopis tenkrát nechtěli, jen vyplnit jejich dotazník, kde kromě klasických údajů jako jméno, datum narození, vzdělání.....bylo třeba jakou práci hledám, kolik bych si představovala plat, kolik km bych byla ochotna dojíždět nebo jestli bych mohla dělat na směny apod. Celý ten proces trval asi 20 - 30 minut.
Co se týče toho strhaného platu, jak tady někdo psal, je to skutečně tak. Nevím jestli to tak má každá agentura, ale tam kde jsem byla já a i z mnoha jiných z povídání svých známých to tak skutečně bylo. Nějakou částku si agentura strhla pro sebe, tudíž plat byl většinou o 2 - 3 tis. KČ nižší a až po době, kdy ti končila smlouva s agenturou a mohla tedy případně přejít přímo k zaměstnavateli tak ti to bylo samozřejmě navýšeno, jako všem ostatním zaměstnancům firmy. A pozor : jako agenturní člověk nemá ani nárok na zaměstnanecké benefity, protože není zaměstnanec dané firmy, ale zaměstnanec agentury. Případně pouze jen na něco a v omezené míře, to podle toho jak to firma a agentura mají mezi sebou vyřízeno nebo zařízeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
thea píše:
ahoj,známá byla v jedné agentuře, oni ji našli práci ve Fidoru a místo 8tis čistého dostávala na výplatu 5tis-ty 3 tis si brala agentura,nevím,zda to tak je u každé,radši se na to poptej,at pak nejsi nemile překvapená
bohužel nevím,jak dlouho jí to takhle z platu strhávali
držím pěsti
asi záleží na smlouvě jakou měla, ono nejde aby ti někdo jen tak sebral část platu, bud si smlouvu nepřečetla nebo tam byl nějaký problém, který měla řešit… člověk má koukat co podepisuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ti lidé to určitě ví a pokud do toho jdou tak s tím asi souhlasí.. jak dlouho trvá taková smlouva s agenturou nevíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
thea píše:
ahoj,známá byla v jedné agentuře, oni ji našli práci ve Fidoru a místo 8tis čistého dostávala na výplatu 5tis-ty 3 tis si brala agentura,nevím,zda to tak je u každé,radši se na to poptej,at pak nejsi nemile překvapená
držím pěsti
Toto ale není klasický zaměstnanecký poměr, ale agenturní, jak tu někdo napsal… Když jsem kdysi asi 2× sháněla práci (také přes agentury), tak jsem nic takového nezažila. Ale je pravda, že mám specializovanou profesi, kde je málo lidí, takže tam se asi chovají jinak …
Jen jsem tím chtěla říct, že toto není automatické a pokud se to děje, jsem si jistá, že je to někde v nějaké smlouvě napsané …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se do svého současného zaměstnání také dostala přes personální agenturu. Nejprve jsem jim posílala životopis, pak si mě pozvali na pohovor, kde jsem vyplnila test z AJ a NJ. Když mi domluvili pohovor v nějaké firmě, sami volali, jak jsem se tam cítila a jak si myslím, že to dopadlo. Překvapilo mě, že byli tak starostliví. Když jsem pak nastoupila do firmy, NIC mi z platu nestrhávali. Co vím, má firma jim za to zaplatila 1 můj plat, ale mě to nestálo nic. Jen jsem podespala prohlášení, že kdybych nenastoupila 14 dní před datem nástupu, zaplatím agentuře 50% nového platu, 7dní asi 70%, a 2 dny 100% platu, za který jsem měla nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:šak ona věděla, co má ve smlouvěthea píše:asi záleží na smlouvě jakou měla, ono nejde aby ti někdo jen tak sebral část platu, bud si smlouvu nepřečetla nebo tam byl nějaký problém, který měla řešit… člověk má koukat co podepisuje
držím pěsti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj anonymní, tak mé zkušenosti s personálními agenturami jsou následující, všichny agantury byly milé, všechny mi slíbíly hory doly i s horákama a nakonec skutek utek. Ve finale jsem si dobrou praci musela sehnat sama a mam ji do dnes. Jinak pár mých známych mělo podobné pocity jako já…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se toho strhávání platu týče, asi to má každá agentura opravdu jinak, co vím, tak ta naše nic nestrhávala, byla totiž placená za to, že firmě přivedla zaměstnance a to právě firmou..Prostě konzultantka zavolala - máte pohovor - a firma už pak bud přijala nebo nepřijala.
janik73 - tvoje zkušenost mě upřímně ani nepřekvapuje, když si vezmu, že chodilo denně desítky mailů s novými zájemci, ale míst přibývalo denně asi jedno.. ![]()
Každopádně je nesmysl přihlásit se do agentury a spoléhat jen na ní a sama nehledat, to by člověk tu práci taky nemusel mít nikdy..Je to další varianta k hledání..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AngelinaBalerina píše:
ti lidé to určitě ví a pokud do toho jdou tak s tím asi souhlasí.. jak dlouho trvá taková smlouva s agenturou nevíte?
Angi to bohužel nevím
, já si nakonec našla práci sama přímo, takže k nějakému podpisu smlouvy u mě tenkrát nedošlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel, taky jsem se nespolehala na agenturu, protoze když vezmu že, v mém okolí agentura nesehnala práci z 50 lidí asi tak 98% tak je to docela smutné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nedá mi to a musím ještě jednou reagovat. asi záleží v jakém oboru hledáte. Já mám dobré zkušenosti z agenturama. Nikdy jsem jim nic neplatila a když mi práci našli, tak pak měli odměny od zaměstnavatele, mě nic nestrhávali!!!
Většinou to bylo, pokud se zaměstnanec udrží 3 měsíce, tj po zkušební dobu, dostane agentura od zaměstnavatele například odměnu ve výši tří platů toho zaměstnance.
Jooo a smlouvu s agenturou jsem neměla žádnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, tento týden mám přijít na pohovor do personální agentury.
Nikdy jsem v žádné nebyla a tak nevím, co čekat. Ptala jsem se (do telefonu), ale řekli mi jen, že se nemám bát
a na otázku, jak dlouho to bude trvat mi sdělili, že přibližně jednu hodinu.
Nevíte někdo, jak personální agentury fungují a jak probíhají pohovory?
Za rady děkuji.