Nevím jak se rozhodnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
578
15.7.10 15:01

Nevím jak se rozhodnout

Maminky ,chci se optat na Váš názor.Jsem v ČID, v součastné době na rodičáku.Rodičák mi končí v květnu 2011.Od září mi malá nastupuje do školky.Na co se chci optat.Mám možnost domácí práce ,ale musela bych ukončit rodičák.Je to pro lidi v ČID .Nezaměstnanost je u nás vysoká a dopravní obslužnost velice špatná.Nevím jak bych po rodičáku sháněla práci.Továrnu, kde jsem pracovala zavřeli.Na druhou stranu si říkám,co když mi práce nebude vyhovovat.Nejedná se o nijak náročnou práci,jde o výrobu sáčků do vysavačů což si myslím bych zvládla.A tak nevím?Co by ste udělaly Vy ?Podotýkám že mám čtyřletou variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
15.7.10 15:04

pardon, odpovídám dřív něž čtu

Příspěvek upraven 15.07.10 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.7.10 15:05

Pokud máš vyřešené kde bude dcerka než nastoupí do školky ,tak neváhej a začni pracovat.
Pokud jsem správně pochopila jsou jí 3 roky ( nebo brzy budou), takže zrušení rodičáku není tak drastický krok.
Přeji úspěch v pracovních povinnostech. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
15.7.10 15:14

A nemůžeš převést rodičák na manžela nebo třeba babičku? Na rodičáku se přeci může vydělat kolik chceš. Dokud nebude malá chodit do školky na celý den, tak máš nárok na rodičák a může ho pobírat kdokoliv z rodiny (kdo "bude o malou pečovat) a převést se to snad může kdykoliv v průběhu trvání. Snad se nepletu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
15.7.10 15:15

určitě práci 4 letá varianta je přece jen 3800 kč a kdoví zda to nepůjde příští rok zase dolů…Takže se zapracuješ a místečko třeba budeš mít stále…A dcerka bude ve školce tak není problém s pracováním

• Citovat
  • Upravit
578
15.7.10 15:27

Práci budu vykonávat doma ,materiál dovezou-odvezou.To můžu dělat i večer.Zkusím tedy ten rodičák převést na manžela,kdyby náhodou práce zrovna nebyla.,Aby měl člověk něco jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
15.7.10 20:23

Rodicak ale preci neni vazan na vydelecnou cinnost, ale na to, zda dite chodi ci nechodi do skolky. Pokud bude chodit do skolky, tak o rodicak prijdes tak i tak, pokud nebude chodit do skolky a budes pracovat, tak je jedno, ze mas prije a rodicak Ti zustane. Mozna to nejak blbe chapu, kdyztak prosim o dovysvetleni. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
26.12.14 15:05

dítě nebo ne

Nevím jak se mám rozhodnout… S přítelem jsme spolu od května. V lednu jdu na operaci s cystou a endometriozou. Mám tělísko, dr mi doporučuje vyndat a pracovat na mimcu. Už někdy v září jsme s pritelem o dítěti uvažovali a plánovali. A myslim, ze se mi i spustil miminkovsky spouštěč. Koukam pi kočárku, představují si jak jsem těhotná a tak. Ale přítel ještě studuje na ing. Bydlime v 1+1. Nějaké peníze jsou, plus já mám nasporeno cca 150 000,– pak tedy je velké zázemí u dědy, nechci na to spoléhat, ale taky by nám pomohl.

A ted jak se leden blíží, dostávám strach. Nevím jestli dat to tělísko pryč nebo ne. :roll: taky jste měly obavy? Je to normální? Nedokazu si představit nemit dítě, ale jestli ho mít hned?? Pak si říkám, ze se to hned nemusí povest. šly byste do toho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
26.12.14 15:12

@kiwa na muj vkus jste spolu na dite moc kratkou dobu :nevim: ale udelej tak, jak chcete vy dva. Pokzd dite chce, tak ok..jen je to financne narocne. A on k tomu studiu vubec nepracuje? Takze by jste zili jen z rodicaku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59340
26.12.14 15:12

@kiwa nepíšeš svůj věk, to by pro m ěasi bylo rozhodující, po půlročním vztahu je to celkem brzo ale pokud by mě bylo víc let tak bych do toho šla i s tim žes dítětem můžu zůstat sama :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
26.12.14 15:13

Na můj vkus jste spolu hodně krátce na to pořizovat si dítě. Pokud přítel studuje, nechala bych ho v klidu dodělat školu, najít si práci, cestovat. Pak děti. Kolik ti je? Ty děti doktor doporučuje ted hned proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
26.12.14 15:15

@jalisca zatím stálou práci nemá, jen brigady. V případě, ze bych otěhotněla tak přeruší studium a začne pracovat. Zname se krátce, alebavime se o svatbě a tak…

S ex jsem byla 4 roky, měli jsme před svatbou a pak mi dal košem. Tak se časem neridim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2187
26.12.14 15:15

Hlavně nic neuspěchat. Uvědomte si nejdříve, že po narození dítěte bude mnohem méně času, starat se o něj budeš asi hlavně ty, ale i po příteli budeš chtít, aby se do rodičovských povinností více zapojil. To asi půjde těžko, když ještě studuje. Snadno by se mohlo stát, že se váš vztah pošramotí a dopadne to tak, jako v mnoha diskuzích na téma „přítel se po narození dítěte změnil (k horšímu)“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
26.12.14 15:16

@Markéta80 @Izzz je nám 24 let. Doporučení je kvůli endometrioze a moji tromboze, kvůli potratum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
26.12.14 15:17

@D. C. Pochybují, ze by se na me muz vykaslal. Trénuje děti jako hokejista, sam s mimcem přišel a ma velký smysl pro rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat