Nevím jak se rozhodnout
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nevím jak se rozhodnout
Maminky ,chci se optat na Váš názor.Jsem v ČID, v součastné době na rodičáku.Rodičák mi končí v květnu 2011.Od září mi malá nastupuje do školky.Na co se chci optat.Mám možnost domácí práce ,ale musela bych ukončit rodičák.Je to pro lidi v ČID .Nezaměstnanost je u nás vysoká a dopravní obslužnost velice špatná.Nevím jak bych po rodičáku sháněla práci.Továrnu, kde jsem pracovala zavřeli.Na druhou stranu si říkám,co když mi práce nebude vyhovovat.Nejedná se o nijak náročnou práci,jde o výrobu sáčků do vysavačů což si myslím bych zvládla.A tak nevím?Co by ste udělaly Vy ?Podotýkám že mám čtyřletou variantu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
pardon, odpovídám dřív něž čtu
Příspěvek upraven 15.07.10 v 15:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš vyřešené kde bude dcerka než nastoupí do školky ,tak neváhej a začni pracovat.
Pokud jsem správně pochopila jsou jí 3 roky ( nebo brzy budou), takže zrušení rodičáku není tak drastický krok.
Přeji úspěch v pracovních povinnostech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemůžeš převést rodičák na manžela nebo třeba babičku? Na rodičáku se přeci může vydělat kolik chceš. Dokud nebude malá chodit do školky na celý den, tak máš nárok na rodičák a může ho pobírat kdokoliv z rodiny (kdo "bude o malou pečovat) a převést se to snad může kdykoliv v průběhu trvání. Snad se nepletu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
určitě práci 4 letá varianta je přece jen 3800 kč a kdoví zda to nepůjde příští rok zase dolů…Takže se zapracuješ a místečko třeba budeš mít stále…A dcerka bude ve školce tak není problém s pracováním
- Citovat
- Upravit
Práci budu vykonávat doma ,materiál dovezou-odvezou.To můžu dělat i večer.Zkusím tedy ten rodičák převést na manžela,kdyby náhodou práce zrovna nebyla.,Aby měl člověk něco jisté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicak ale preci neni vazan na vydelecnou cinnost, ale na to, zda dite chodi ci nechodi do skolky. Pokud bude chodit do skolky, tak o rodicak prijdes tak i tak, pokud nebude chodit do skolky a budes pracovat, tak je jedno, ze mas prije a rodicak Ti zustane. Mozna to nejak blbe chapu, kdyztak prosim o dovysvetleni. Linda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dítě nebo ne
Nevím jak se mám rozhodnout… S přítelem jsme spolu od května. V lednu jdu na operaci s cystou a endometriozou. Mám tělísko, dr mi doporučuje vyndat a pracovat na mimcu. Už někdy v září jsme s pritelem o dítěti uvažovali a plánovali. A myslim, ze se mi i spustil miminkovsky spouštěč. Koukam pi kočárku, představují si jak jsem těhotná a tak. Ale přítel ještě studuje na ing. Bydlime v 1+1. Nějaké peníze jsou, plus já mám nasporeno cca 150 000,– pak tedy je velké zázemí u dědy, nechci na to spoléhat, ale taky by nám pomohl.
A ted jak se leden blíží, dostávám strach. Nevím jestli dat to tělísko pryč nebo ne.
taky jste měly obavy? Je to normální? Nedokazu si představit nemit dítě, ale jestli ho mít hned?? Pak si říkám, ze se to hned nemusí povest. šly byste do toho??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kiwa na muj vkus jste spolu na dite moc kratkou dobu
ale udelej tak, jak chcete vy dva. Pokzd dite chce, tak ok..jen je to financne narocne. A on k tomu studiu vubec nepracuje? Takze by jste zili jen z rodicaku? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kiwa nepíšeš svůj věk, to by pro m ěasi bylo rozhodující, po půlročním vztahu je to celkem brzo ale pokud by mě bylo víc let tak bych do toho šla i s tim žes dítětem můžu zůstat sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na můj vkus jste spolu hodně krátce na to pořizovat si dítě. Pokud přítel studuje, nechala bych ho v klidu dodělat školu, najít si práci, cestovat. Pak děti. Kolik ti je? Ty děti doktor doporučuje ted hned proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jalisca zatím stálou práci nemá, jen brigady. V případě, ze bych otěhotněla tak přeruší studium a začne pracovat. Zname se krátce, alebavime se o svatbě a tak…
S ex jsem byla 4 roky, měli jsme před svatbou a pak mi dal košem. Tak se časem neridim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně nic neuspěchat. Uvědomte si nejdříve, že po narození dítěte bude mnohem méně času, starat se o něj budeš asi hlavně ty, ale i po příteli budeš chtít, aby se do rodičovských povinností více zapojil. To asi půjde těžko, když ještě studuje. Snadno by se mohlo stát, že se váš vztah pošramotí a dopadne to tak, jako v mnoha diskuzích na téma „přítel se po narození dítěte změnil (k horšímu)“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 @Izzz je nám 24 let. Doporučení je kvůli endometrioze a moji tromboze, kvůli potratum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@D. C. Pochybují, ze by se na me muz vykaslal. Trénuje děti jako hokejista, sam s mimcem přišel a ma velký smysl pro rodinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit