Pes a COVID

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
15.12.21 09:26
@JiříkMazlík píše:
Na blbou otázku blbá odpověď :nevim:
Ty nechodíš do práce, obchodu prostě Mezi lidí? Že se bojíš jen kovidu od psa?Myslím že by ho majitel musel celého umýt svým jazykem ( pokud bude mít chlupatý obličej pes má nasobe covid a nebo je manželka spokojená) tak nebrat.
A poté bys ho musela lízat ty toho psa samozřejmě :mrgreen:

Ano, opravdu teď nikam nechodím. Jsem riziková skupina, minulý týden jsem byla kvůli svému zdravotnímu problému i na operaci. Takže se opravdu bojím. Nevím, proč to nedokáže někdo pochopit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
15.12.21 11:18
@N.J.01 píše:
Ano, opravdu teď nikam nechodím. Jsem riziková skupina, minulý týden jsem byla kvůli svému zdravotnímu problému i na operaci. Takže se opravdu bojím. Nevím, proč to nedokáže někdo pochopit. :zed:

Chápu, že se bojíš… ale tvůj dotaz mi přijde při nejmenším zvláštní. Se psem budeš muset chodit při nejmenším ven ho vyvenčit, na veterinu, socializovat to… to bez lidí, psů a v izolaci asi úplně nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.12.21 11:22
@Lucie_Sx píše:
Co to je velka vazba na cloveka…?Predani ve 12 tydnech je v pohode, odobne to povazuju za daleko lepsi, nez v 8 tydnech, kdy je to jeste mimino.

zrovna tohle nemusí být pravda, u některých plemen se doporučuje právě včasné předání (kolem 8-9 týdne) a myslím, že třeba u saarloosů se doporučuje i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
15.12.21 11:56

Já tedy COVID nepodceňuji, ale zdá se mi, že z něj už jsou někteří… no… lehce vyšinutí. Psa si samozřejmě normálně vyzvedni, to bys musela chodit zabalená v alobalu a každý kapesník si před vysmrkáním desinfikovat. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.12.21 14:54
@fíkofka píše:
Chápu, že se bojíš… ale tvůj dotaz mi přijde při nejmenším zvláštní. Se psem budeš muset chodit při nejmenším ven ho vyvenčit, na veterinu, socializovat to… to bez lidí, psů a v izolaci asi úplně nejde :nevim:

Konečně jsem po operaci a mohla jsem se nechat naočkovat zatím první dávkou. Moje obavy jsou samozřejmě dočasné, ale vzhledem k tomu, že jsem riziková a ještě nejsem plně očkovaná, tak se zatím bojím. Psa samozřejmě začnu za pár týdnů socializovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.12.21 15:14
@fíkofka píše:
Chápu, že se bojíš… ale tvůj dotaz mi přijde při nejmenším zvláštní. Se psem budeš muset chodit při nejmenším ven ho vyvenčit, na veterinu, socializovat to… to bez lidí, psů a v izolaci asi úplně nejde :nevim:

tak jasně, ale na veterinu s ním může jiný člen rodiny a stejně by se prcek neměl stýkat s cizími psy, dokud nebude mít další dávku základních očkování (tu, kterou už řeší nový majitel). Než ta doba nastane, bude mít zakladatelka nejméně jednu dávku očkování, možná obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
15.12.21 15:20

@N.J.01 Smlouvu o prodeji máte odsouhlasenou? Pokud ne, nechala bych si ji poslat předem k okouknutí. Štěně jste už viděla? Má všechny zuby? Hmatná, případně sestouplá varlata (pokud je to psík)? Má připravený „zdravotní“ průkaz s číslem čipu? Jestli tohle všechno máte prověřené a máte dobrý kontakt s chovkou, nebála bych se psa převzít jen v krátkém kontaktu a s respirátory.

P. S. Já jsem při předání štěněte byla u chovatelky přes hodinu, než jsme probraly všechno papírování, doporučení… (a to jsem štěně předím už viděla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.12.21 15:53
@lapagerie píše:
@N.J.01 Smlouvu o prodeji máte odsouhlasenou? Pokud ne, nechala bych si ji poslat předem k okouknutí. Štěně jste už viděla? Má všechny zuby? Hmatná, případně sestouplá varlata (pokud je to psík)? Má připravený „zdravotní“ průkaz s číslem čipu? Jestli tohle všechno máte prověřené a máte dobrý kontakt s chovkou, nebála bych se psa převzít jen v krátkém kontaktu a s respirátory.P. S. Já jsem při předání štěněte byla u chovatelky přes hodinu, než jsme probraly všechno papírování, doporučení… (a to jsem štěně předím už viděla)
Štěně jsme viděli několikrát. Průkaz má, je očipováno i tetováno. Smlouvu máme již podepsanou. Štěně bylo i již dvakrát na kontrole na veterině.
Asi nezbyde nic jiného než píšete, vyzvednout si mezi dveřmi psa a ostatní probrat po telefonu. Kdyby se nejednalo o psa s PP s výstavními předpoklady s doporučením vyzvednout ho v konkrétním týdnu, covid byla jen chřipka a já neměla momentálně horší zdraví, tak to tak nehrotím.
Díky za první věcný komentář.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.12.21 16:31
@lapagerie píše:
zrovna tohle nemusí být pravda, u některých plemen se doporučuje právě včasné předání (kolem 8-9 týdne) a myslím, že třeba u saarloosů se doporučuje i dřív.

Jo, saarloos a csv. Tot vse.
Pockat tyden dva je uplne v pohode, zvlast jestli je stene u fajn chovatele, kde je s nimi v kontaktu a ne nekde v kotci.

A stene se tedy ma socializovat hned, bez ohledu na ockovani. Prosvihnuta socializace je horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
16.12.21 08:54
@Lucie_Sx píše:
A stene se tedy ma socializovat hned, bez ohledu na ockovani. Prosvihnuta socializace je horsi.

Myslím, že nejintenzivnější socializace probíhá do 15. týdne. Takže po druhém přeočkování kolem 10. týdne klidně ven, ale osobně bych (třeba u nás na sídlišti) byla na kontakty obezřetná. Pro socializaci jsem využívala hlavně prověřené socializační skupinky na cvičáku (po ukončení základního očkování) a nemám pocit, že bych něco u psa zanedbala. Ale to už je věc každého majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.12.21 14:45
@lapagerie píše:
Myslím, že nejintenzivnější socializace probíhá do 15. týdne. Takže po druhém přeočkování kolem 10. týdne klidně ven, ale osobně bych (třeba u nás na sídlišti) byla na kontakty obezřetná. Pro socializaci jsem využívala hlavně prověřené socializační skupinky na cvičáku (po ukončení základního očkování) a nemám pocit, že bych něco u psa zanedbala. Ale to už je věc každého majitele.

Nikdy jsem kvuli ockovani s venkem necekala a prijde mi to opravdu jako daleko skodlivejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.12.21 09:03
@Lucie_Sx píše:
Nikdy jsem kvuli ockovani s venkem necekala a prijde mi to opravdu jako daleko skodlivejsi.

Váš názor, já mám jiný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+