Znovu nákaza po Covidu

Anonymní
13.12.21 20:43

Znovu nákaza po Covidu

Mám cca 3týdny po pozitivním PCR testu…mohu se znovu nakazit, když budu v kontaktu s covid pozitivními lidmi?(třeba je povezu autem na testy nebo tak…)nebo je nějaká imunita a chytit to už hned znovu nemůžu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44199
13.12.21 20:49

Zaručit Ti nemůže nikdo nic, je to nevyzpytatelné. Osobně bych v takovém případě věřila vlastní imunitě v situaci, kdy se s pozitivním setkám v éteru v dostatečném odstupu, ale do auta bych s nikým potenciálně pozitivním nelezla. Myslím si, že znovu nákaza je po tak krátké době nepravdepodobna. Spíš Tvoje oslabené tělo chytne něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
13.12.21 21:17

Po tak krátké době se asi znovu nenakazíš, teď třeba uznávají 180 dnů jako období, kdy má člověk nějakou imunitu…každopádně znám případy, kdy to ti lidi chytli třeba 2-3 měsíce potom :nevim: jako spíše bych se chránila, abys třeba nechytla něco jiného - zase to všechno lítá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.12.21 21:19

Tak po nákaze je půl roku, že máš imunitu, MOc bych tomu nevěřila.. Já ho prodělala a celý půlrok jsem si sem tam test dělala, protože tomu nevěřím..
Kamarádka měla covid v lednu a já ji pak v půlce března znovu nakazila-nevědomky samozřejmě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2697
13.12.21 21:26
@Janasas píše:
Tak po nákaze je půl roku, že máš imunitu, MOc bych tomu nevěřila.. Já ho prodělala a celý půlrok jsem si sem tam test dělala, protože tomu nevěřím..
Kamarádka měla covid v lednu a já ji pak v půlce března znovu nakazila-nevědomky samozřejmě..

Asi záleží na variantě. Pokud zakladatelka chytila např. Deltu, Britku atd., tak má nyní možná (není to 100%ní pravidlo) dočasnou imunitu na tento daný kmen. Pokud se ale setká např. s někým s jinou variantou (např. Omikron), dost pravděpodobně má šanci se znovu nakazit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.21 23:44
@Malaika1234 píše:
Po tak krátké době se asi znovu nenakazíš, teď třeba uznávají 180 dnů jako období, kdy má člověk nějakou imunitu…každopádně znám případy, kdy to ti lidi chytli třeba 2-3 měsíce potom :nevim: jako spíše bych se chránila, abys třeba nechytla něco jiného - zase to všechno lítá :nevim:

Mno, Deltou se znovu nenakazí. Omicronem to vypadá, že se můžeš nakazit i v krátkém odstupu od prodělané Delty, imunita pro prodělání delty totiž nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
8437
13.12.21 23:55
@Anonymní píše:
Mám cca 3týdny po pozitivním PCR testu…mohu se znovu nakazit, když budu v kontaktu s covid pozitivními lidmi?(třeba je povezu autem na testy nebo tak…)nebo je nějaká imunita a chytit to už hned znovu nemůžu?

Tři týdny by imunita měla fungovat, ale jinak je to velký špatný…Izraelec u kamaráda v práci, tak ten je 3× očkovaný a 2× prodělaný :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
14.12.21 01:46

@Limi123 no jasný no, jako ti lidi prave většinou si prodělali “normalni” covid třeba podzim 2020- jaro 2021 a pak na to chytli deltu, ale jasný, ze to záleží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 07:51
@Malaika1234 píše:
@Limi123 no jasný no, jako ti lidi prave většinou si prodělali “normalni” covid třeba podzim 2020- jaro 2021 a pak na to chytli deltu, ale jasný, ze to záleží…

Jenže imunita po Alfě fungovala na Deltu celkem dobře. Pokud se potvrdí to, co se nyní předpokládá, tak imunita po Deltě (u neockovaneho člověka) na Omicron téměř nefunguje a člověk se může nakazit klidně po 14 dnech. Ale těžko říct, ještě je brzy a málo dat, třeba to tak nebude. Každopádně na imunitu po Deltě bych nespoléhala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.21 08:33

Jenže potrebuji babičku odvézt na testy… stejně tak dědečka propustí z nemocnice… musím ho odvézt…
Mohu něco zavléct do rodiny?

• Citovat
  • Upravit
4785
14.12.21 08:35

Dej si respirátor.
Za mě imunita funguje dobře, neznám osobně nikoho, kdo by měl covid 2×. Spíš se lidi nakazili nebo znovunakazili po očko, byť s lehčím průběhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 11:43
@Anonymní píše:
Jenže potrebuji babičku odvézt na testy… stejně tak dědečka propustí z nemocnice… musím ho odvézt…
Mohu něco zavléct do rodiny?

Muzes. Pokud je to tenhle týden, tak se nejspíš ale nenakazíš, Omicron tu zatím moc není. Vzala bych si FFP3 respirátor, dobré vyrábí např. Firma 3M. Ale i bez něj se nejspíš nenakazíš. Deltu bys 2× po sobě hned dostat neměla a Omicronu je tu ještě málo.

• Citovat
  • Upravit
9880
14.12.21 12:30

@Sunlight515 Asi ano, ale tak dopředu to nevíš, který kmen dostaneš, je pravda, že kolegyně prvně měla,, covid. tenprvní a pak tu britskou, ale vlastně pak to mahí všichni okolo a jedou se další vlny, takže v závěruje to jedno, m když už se tu zase rozleze delta, a ta další varianta..Jistota prostě neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.22 18:10

Obnovují diskuzi, o vánocích jsme měli celá rodina deltu, dnes potvrzený omicron dva členové ze 4, myslela jsem, že budeme mít na chvíli klid, jinak já 2× očkovaná… Což samozrejme nehraje roli, prý se to nestává, že lidi většinou chytnou nejdříve po 60 dnech, dle doktora… Takže nejspíš omicronu je to jedno.

• Citovat
  • Upravit
2424
29.1.22 18:13

A otázka je jaká??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat