Jsem z covidu už psycho

Anonymní
11.12.21 21:21

Jsem z covidu už psycho

Ahoj, chci se svěřit. Už jsem úplně vypsychla z covidu a vše kolem. Hrabe mi z té sociální izolace na mateřské. Furt nějaké děti nemocné a tak se nemůžeme ani moc s nikým vidět. Teď jsem byla výjimečně chvíli zdravá tak jsem se odhodlala k prvnímu covid očkování. Moje zdraví je víc než chatrné a k tomu jsem dost při těle. Takže jsem vyděšená dvakrát tolik. Všichni kolem to mají. Přišly svátky a s tím oslavy kde čeho. Chtěla jsem zrušit setkání s přáteli ale asi na to kašlu, manžel mi oznámil že příští týden budou hned dvě oslavy narozenin pak firemni večírek pak bych měla mít druhou dávku očko těsně před štědrým dnem a pak zase vánoční návštěvy. Jsem z toho prostě psycho, bojím že jak to chytím zůstanu v nemocnici kvůli svému špatnému zdraví. V podstatě mám pocit že můj život končí ještě víc než jsem měla, že jsem se trápila že nemůžu vyhrabat z bahna co mě trápí poslední roky. Prášky na hlavu beru stále ještě od porodu, zkoumají se mnou hormony štítné žlázy, takže k odborníkovi jít teď nepomůže. Asi jsem se potřebovala akorát vypovídat nevím co by na to může kdo poradit. :kytka: děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12609
11.12.21 22:00
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se svěřit. Už jsem úplně vypsychla z covidu a vše kolem. Hrabe mi z té sociální izolace na mateřské. Furt nějaké děti nemocné a tak se nemůžeme ani moc s nikým vidět. Teď jsem byla výjimečně chvíli zdravá tak jsem se odhodlala k prvnímu covid očkování. Moje zdraví je víc než chatrné a k tomu jsem dost při těle. Takže jsem vyděšená dvakrát tolik. Všichni kolem to mají. Přišly svátky a s tím oslavy kde čeho. Chtěla jsem zrušit setkání s přáteli ale asi na to kašlu, manžel mi oznámil že příští týden budou hned dvě oslavy narozenin pak firemni večírek pak bych měla mít druhou dávku očko těsně před štědrým dnem a pak zase vánoční návštěvy. Jsem z toho prostě psycho, bojím že jak to chytím zůstanu v nemocnici kvůli svému špatnému zdraví. V podstatě mám pocit že můj život končí ještě víc než jsem měla, že jsem se trápila že nemůžu vyhrabat z bahna co mě trápí poslední roky. Prášky na hlavu beru stále ještě od porodu, zkoumají se mnou hormony štítné žlázy, takže k odborníkovi jít teď nepomůže. Asi jsem se potřebovala akorát vypovídat nevím co by na to může kdo poradit. :kytka: děkuji

Manzelovi bych rekla ze na zadne oslavy nejdu :nevim: manzel je snad noalni a pochopi to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
11.12.21 22:08
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se svěřit. Už jsem úplně vypsychla z covidu a vše kolem. Hrabe mi z té sociální izolace na mateřské. Furt nějaké děti nemocné a tak se nemůžeme ani moc s nikým vidět. Teď jsem byla výjimečně chvíli zdravá tak jsem se odhodlala k prvnímu covid očkování. Moje zdraví je víc než chatrné a k tomu jsem dost při těle. Takže jsem vyděšená dvakrát tolik. Všichni kolem to mají. Přišly svátky a s tím oslavy kde čeho. Chtěla jsem zrušit setkání s přáteli ale asi na to kašlu, manžel mi oznámil že příští týden budou hned dvě oslavy narozenin pak firemni večírek pak bych měla mít druhou dávku očko těsně před štědrým dnem a pak zase vánoční návštěvy. Jsem z toho prostě psycho, bojím že jak to chytím zůstanu v nemocnici kvůli svému špatnému zdraví. V podstatě mám pocit že můj život končí ještě víc než jsem měla, že jsem se trápila že nemůžu vyhrabat z bahna co mě trápí poslední roky. Prášky na hlavu beru stále ještě od porodu, zkoumají se mnou hormony štítné žlázy, takže k odborníkovi jít teď nepomůže. Asi jsem se potřebovala akorát vypovídat nevím co by na to může kdo poradit. :kytka: děkuji

Co na tohle říct? Měla jsi být očkovaná už dávno. S chatrným zdravím bych oslavy zrušila sobě i manželovi a čekala alespoň 14 dnů po 2. dávce. Jedna dávka na Deltu moc účinná není, 2 ano, ale na Omicron nejspíš nestačí.

Můžeš mi vysvětlit, proč jsi s chatrným zdravím tak dlouho váhala?

Med kolem úst ti mazat nebudu, stát se může cokoliv a očkovaná jsi mohla být už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
11.12.21 22:12

Manžel ať se unormální… Ať si nezkazíte vánoce tím, že budete všichni v karanténe. Já se toho hrozně bála. Nakonec jsme si to celá rodinka odbyli na konci listopadu. Naštěstí s lehkým průběhem. Manžel taky plánoval oslavy narozenin, ale vzhledem k tomu, jak teď covid řádí, tak to zrušil.
Užijte si předvánoční atmosféru a přeju pevné zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
11.12.21 22:37
@Anonymní píše:

Berete prášky na hlavu a našla jste si už vhodnou terapeutku/psycholožku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.12.21 22:44

Já bych se ted neočkovala.. Pokud manžel neustoupí a prostě chce mít svoje.. tak bych počkala do ledna s tím, že bych si udělala testy, Určitě ne před Štědrým dnem..
Každý je jiný, ale já měla šílenou reakci, po očkování dostala jsem i zápal plic, ale podle lékaře je možné, že jsem měla nepříznakový covid, a do toho očkování.,
zase se nemůžeš takto izolovat, většinou ti co běhají všude možně tak to nechytí a ti co se třepou, tak mají smůlu..
Prostě po Vánocích bych si udělala test, abych měla jistotu negativní a šla se očkovat
jako vánoční návštěvy po očkování je fakt blbost, někdo to přejde v pohodě, ale mám okolo lidi co pak po očkování chytnou kde co.. Měla bys být v klidu a pohodě a ne někde jezdit a nebo hostit
Nejlepší varianta, kdyby manžel se nikde neslukoval a ty se očkuj po svátcích, m nepovažuju to za ideální před Vánoci.. Jak kvůli,, případné reakci tak, že bys být v klidu a ne, aby ti někdo zavlekl, jak vidím okolo nějaké k tomu nemoce
Určitě tě chápu, od manžela rodina taky pořdá něco chce slavit a něco se děje, takty jsem to stopla.. i kvůli dětem, pokud vidím, že tam může být riziko..
Manžel by to mohl trochu pochopit, at se rozhodneš jakkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
11.12.21 22:59

No pokud máš zdraví nahnute tak bych na to očkování spíš vůbec nechodila nebo si to ještě víc zhoršís. A na oslavy jdi, alespoň si vyčistis hlavu, přijdeš na nové myšlenky a pomůže si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
12.12.21 07:57
@Anonymní píše:

Pokud máš zdravotní problémy, měla jsi být dávno očkovaná.
Dále doporučuji zklidnit se, covid není mor. Malá dcera s astmatem ho zvládla jen s malými příznaky, stejně tak děti ze spec. školy, kde pracuji.
Oslavy a večírky bych zrušila/resp. bych se nezúčastnila, není nutné jít nákaze naproti. Ale je nutné si zachovat zdravý rozum a úsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1362
12.12.21 09:38

Na oslavy bych se vybodla očkovaná i neockovana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zlounek_1991
12.12.21 11:25

Divím se že nejsi očkovaná už dávno!!? když ti vadí že děti kolem jsou nemocné a kdesi cosi. Jsem taaaak ráda za možnost očkování ( čeká mě 3 dávka) - hlavně se všude dostanu, za to ti nenaockovani sedí doma na zadku vesele dál…Mám 7 letého syna a je doma neustále. :roll: 14 dní MŠ, a hned ( rýma, kašel) bohužel kolektiv a hlavně třída usmrkanych děcek. kdybych toto měla pořád hrotit, tak blaznim jako ty. OSLAVY nejsou dobrý nápad. Radim ti sedět doma na ZADKU. taková osoba jako ty a další lidé kteří neberou ohledy na situaci ohledně KOVIDU nesnáším. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
12.12.21 11:54

Taky se divím, proč se ockujes až teď, v plné rozjeté covidove sezóně, teď fakt nevíš, kde to chytnes..Možnosti očkovat se fakt byla spousta, kdo chtěl, je dávno očkovaný a čeká na 3.davku.
Co poradit.. Buď se odizolujes, dokud nebudeš plně naockovana.. Nebo přijmes to riziko horšího průběhu covidu a naučíš se s tím žít..Plus nevím, jestli není možnost, některé rizikové zdravotní faktory omezit, tedy například zhubnout, podpořit imunitu atp..
Všechno nemá 100% řešení, ale aspoň nějaké ano..

• Citovat
  • Upravit
9880
13.12.21 08:58

@LP4 já mám stejný názor, horší, když máš v rodině lidi co prostě,,, chtějí žít.. Prostě oslava se může udělat i za pár týdnů, kdy se situace uklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
13.12.21 09:01

Myslim, že jsi psycho i bez covidu.. řeš to na správných místech. Psychiterapie jdou ted delat i on-line

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
13.12.21 09:11

Když to čtu, tak jsem fakt ráda, že 1) Jsem se nechala naočkovat a mám i třetí dávku a za 2) Nebojím se, že umřu. Můžu tak normálně žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.12.21 09:36

@mokkk tak ne všichni si to můžou dovolit myslet jenom na sebe.. Tím myslím na sebe jako osobu. Někdo žije se starýma rodičema, někdo má třeba nemocné lidi v rodině, tak, to slovo žít,.. bere jinak..
Ne každý má takový luxus..
Ono ani nejde,, jenom o umřítí, ale i ty děti, třeba nemůžou být pořád v karanténě, že někdo okolo je zase pozitivní a co kdyby, už ak dloho byly doma td.. tak se to bere všeobecně ne jenom, že může žít naplno a vvšude chodit a nebojí se umřít
A ted fakt neberu očkování neočkování, protože okolo mám hromadau očkovaných nakažených.. sice nemají vážný průběh, a le stejně člvoěk nechcem, kvůi,, někomu a je jedno komu bý zase doma z práce školy, a nebo když má prarodiče tak riskovat.. Tak nejde tomu vstříc, asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí