Pes a koronavirus

Anonymní
10.10.20 13:54

Pes a koronavirus

Holky vzaly byste si domů psa od nemocných koronavirem? Rodiče mého partnera to oba mají, mají horečky, a napadlo nás, že by pes mohl jít k nám. Jenže já mám tři týdny do porodu, to je problém… myslíte, že to zvířata mohou přenášet? :think: nerada bych rodila v karanténě a riskovala, že mi miminko budou chtít vzít :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
10.10.20 14:06

Proč by ti kdo bral dítě? O případech, že to přeneslo zvíře jsme slyšela, ale podle mě to byly akorát výjimky někde v zahraničí. Já bych si toho psa vzala. Zvlášť pokud se o něho teď nemůžou starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.10.20 14:09

Myslím že když hafana doma hned umyjete tak to bude v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.10.20 14:10

Chudáci rodiče, jasně že bych si psa vzala. Přestaň silet a pomoz jim.

• Citovat
  • Upravit
7257
10.10.20 14:17

Cetla jsem nejake podminky pri prevzeti psa u nakazenych.Pry se ma brat v rukavicich a doma poradne vykoupat. A chodi ho vencit nebo kdo jim ho venci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 14:17
@Nicole 1234 píše:
Proč by ti kdo bral dítě? O případech, že to přeneslo zvíře jsme slyšela, ale podle mě to byly akorát výjimky někde v zahraničí. Já bych si toho psa vzala. Zvlášť pokud se o něho teď nemůžou starat.

Tak zatím můžou, to spis výhledově kdyby něco. Já se nebojím toho viru, ale ty karantény, však tady byl někdy před par měsíci deníček, že holka rodila v izolaci a to mimco ji v porodnici sebrali na týden a musela odjet domu bez nej :nevim: :roll: A jak je teď ta hysterie kolem toho, tak vazne nemohu vědět, na koho tam natrefim :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.20 14:20
@jannina1 píše:
Cetla jsem nejake podminky pri prevzeti psa u nakazenych.Pry se ma brat v rukavicich a doma poradne vykoupat. A chodi ho vencit nebo kdo jim ho venci?

Chodí, zatím to prý je relativně ok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.20 14:26

Navíc já se ho i trochu bojím, je hodně velkej a těžší než já a štěká a občas skáče. Ale to by se hádám asi hned poddalo, jak se znám, je to hodnej pesan, nicméně mam i trochu strach ze ho neudrzim na vodítku, kdybych ho chtěla vzít ven, je zde hodně psu v okolí a já psa nikdy neměla, tak ani nevim co to vlastně obnáší. Ale tak zase samozřejmě, ze bych si ho vzala, nejsem svině a rada pomůžu, jen proste jsem teď kapku hormonálně vykolejená a hysterická. Jednak z těch opatření a ze psu samotných občas taky bohužel :P

Příspěvek upraven 10.10.20 v 14:35

• Citovat
  • Upravit
508
10.10.20 14:27
@Anonymní píše:
Tak zatím můžou, to spis výhledově kdyby něco. Já se nebojím toho viru, ale ty karantény, však tady byl někdy před par měsíci deníček, že holka rodila v izolaci a to mimco ji v porodnici sebrali na týden a musela odjet domu bez nej :nevim: :roll: A jak je teď ta hysterie kolem toho, tak vazne nemohu vědět, na koho tam natrefim :nevim: :roll:

Nikdo ti nemůže sebrat dítě, pokud to neurčí soud. To už byla její blbost, že si ani neumí bránit svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65304
10.10.20 14:41
@BeNiPe píše:
Nikdo ti nemůže sebrat dítě, pokud to neurčí soud. To už byla její blbost, že si ani neumí bránit svoje dítě.

Tak ona mela koronu a byla rada, ze se o dite pistaraji, týden jim bylo doma dost zle. A to dítě melo nejaky problém, proc tam muselo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
10.10.20 14:51

Jinými slovy si prostě psa brát nechceš a hledáš důvody. Potřebuješ je pro manžela? Tak si ho neber a dejte ho do psího hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
10.10.20 14:51
@Anonymní píše:
Tak zatím můžou, to spis výhledově kdyby něco. Já se nebojím toho viru, ale ty karantény, však tady byl někdy před par měsíci deníček, že holka rodila v izolaci a to mimco ji v porodnici sebrali na týden a musela odjet domu bez nej :nevim: :roll: A jak je teď ta hysterie kolem toho, tak vazne nemohu vědět, na koho tam natrefim :nevim: :roll:

Prosímte neplaš. Miminko ti fakt nikdo nevezme, jestli paní mela coronu, bylo jí zle, tak věř že bys byla ráda když se ti o novorozence někdo postará. Jen tak ti nikdo dítě nevezme, ani kdybys měla pozitivní test, a byla bez příznaků. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.20 14:58
@ZuzaM píše:
Jinými slovy si prostě psa brát nechceš a hledáš důvody. Potřebuješ je pro manžela? Tak si ho neber a dejte ho do psího hotelu.

Kdyby nechtěla, tak bych napsala, ze ho nechci a neřešila, jak to udelat :roll: jen proste mám určité obavy no, starala bych se o nej cely den já a pejskař proste nejsem, měla jsem psa na vodítku jen asi jednou v životě v ruce a navíc se psu v obecné rovině opravdu spis bojím a vyhýbám se jim, jednou na me jeden velikej skočil a povalil me na plot :nevim: Což ale neznamená, ze bych se na ne vykaslala, to v žádném případě, mám už nervy jen z toho, ze jsou nemocný a z cele te situace obecně, těch zákazu a příkazu a omezení, proste úplně nad věci nejsem, co si budeme povídat, ale zase fakt nejsem žádný sobec, co na druhé kašle a nechal by je na holickach :zed:

• Citovat
  • Upravit
15575
10.10.20 15:03

Jestli si pejska nemůže vzít někdo jiný z rodiny tak ano. Jinak zbytečné riskování takhle v těhotenství a ještě blízko porodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
10.10.20 15:08
@Anonymní píše:
Kdyby nechtěla, tak bych napsala, ze ho nechci a neřešila, jak to udelat :roll: jen proste mám určité obavy no, starala bych se o nej cely den já a pejskař proste nejsem, měla jsem psa na vodítku jen asi jednou v životě v ruce a navíc se psu v obecné rovině opravdu spis bojím a vyhýbám se jim, jednou na me jeden velikej skočil a povalil me na plot :nevim: Což ale neznamená, ze bych se na ne vykaslala, to v žádném případě, mám už nervy jen z toho, ze jsou nemocný a z cele te situace obecně, těch zákazu a příkazu a omezení, proste úplně nad věci nejsem, co si budeme povídat, ale zase fakt nejsem žádný sobec, co na druhé kašle a nechal by je na holickach :zed:

Tak si ho neber. Nemusíš to vysvětlovat tady, vysvětli to doma manželovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný