Pes a nové štěně

3
5.8.23 19:32

Pes a nové štěně

Dobrý den dneska jsem si přivezla fenku australského ovčáka k border kolii(psovy) a ten pes je majetnický
Tak bylo seznamování očmuchání dobrý všechno ale pak jsem mu házela míček a už když se štěně přiblížilo k míčku tak se ohnal a nebo to mě nejvíc dostal hladila jsem jeho a Štěně a chtěl zaútočit na štěně. MÁME JÍ ZATÍM PRVNÍ DEN..ALE SNAD SI ZVYKNE ALE BYLA BYCB RÁDA ZA RADY. Psovy je jinak 1rok a štěněti 2 měsíce a border je bpp a australák spp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
5.8.23 19:38

Pes je proste pubertak, ja bych osobne rekla, ze je to jak s detma. Cejti se ohrozenej. Chce to trpelivost no. Hlidat stene at mu neleze do pelechu, okriknout ho, kdyz vyjede bez duvodu, ocenit hezky chovani vuci stendu, hodne chvalit za vsechno, co je dobre…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
5.8.23 19:47

Já mám vypozorováno, že jakmile je psů víc, tak už si mezi sebou upevňují pozici a tu je potřeba respektovat. Já to nejdřív zkoušela tak, že jsem se snažila všem stejným dílem - všechny jsem mazlila stejně, jednoho jsem jako prvního přivítala toho, podruhé zase toho. Jenže ti psi to berou potom tak, že si musí tu pozici vymezit mezi sebou opakovaně a pořad se pak mezi sebou rvou. Takže je lepší dat občas nějakou pozornost tomu “veliteli” - v tomto případě ten starší, ať je klid. Třeba si na chvíli vzít jen jeho a házet si s ním s míčkem.

• Citovat
  • Upravit
59395
5.8.23 19:50

@Beata767 to byl čí nápad, majetnický nedospělý pes a k tomu štěně. To bude pěkně náročné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.8.23 22:02

Starší hafan je v pubertě, to byl vcelku blbý nápad si k němu pořizovat štěně.. my štěně kupovali k desetiletému psovi.. trvalo měsíc, než ho přijal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
5.8.23 22:11
@korn123 píše:
Starší hafan je v pubertě, to byl vcelku blbý nápad si k němu pořizovat štěně.. my štěně kupovali k desetiletému psovi.. trvalo měsíc, než ho přijal..

V pubertě ještě není, v přepočtu mu je cca 7 let, takže starší brácha - malé dítě. Takže nejde předpokládat, že ho hned přijme jako opatrovatel. Ale taky i záleží na plemeni.

• Citovat
  • Upravit
19388
5.8.23 22:18

@Beata767 no tak zatím predchazej těm situacím, kdy si bude bránit klacky, hračky…

A pes je dost mladý, borderka, nezapomente cvičit společně i jednotlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
5.8.23 22:19
@Denny.5 píše:
V pubertě ještě není, v přepočtu mu je cca 7 let, takže starší brácha - malé dítě. Takže nejde předpokládat, že ho hned přijme jako opatrovatel. Ale taky i záleží na plemeni.

Nesmysl, puberta u psu zacina okolo sestyho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.8.23 22:20

@Beata767 se zblaznite za chvilku :mrgreen:
Teda já si to predstavuju, jak to bude náročný :mrgreen:
Děláte nějaký sporty, pasení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
5.8.23 22:25
@Tarjei píše:
Nesmysl, puberta u psu zacina okolo sestyho mesice.

Ok, omyl, brala jsem to podle 1 rok - přibližně 7 let lidských :)

• Citovat
  • Upravit
9148
5.8.23 22:33

@Denny.5 no tak tak to neni. Vsak fenky mensich plemen haraj uz v pul roce. U malejch psu konci puberta driv, velky psi ji maj az tak do dvou a pul roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
5.8.23 22:42
@Tarjei píše:
@Denny.5 no tak tak to neni. Vsak fenky mensich plemen haraj uz v pul roce. U malejch psu konci puberta driv, velky psi ji maj az tak do dvou a pul roku..

Já to mám asi zkreslené, mám zkušenost jen s malými hravými psy. Pubertu jsem nijak nezaregistrovala, dospěle se chovali až tak od 9 roku :)

• Citovat
  • Upravit
9148
6.8.23 10:12

@Denny.5 :D chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.8.23 14:54

Pes a nové štěně

Jen chci napsat že jsme měli ještě jedno štěňátko bordery (kluka) a na to taky zavrčel ze začátku ale přijal ho krásně chránil ho a na něj nebyl majetnickej (ALE TO ŠTĚŇÁTKO MĚLO NEMOCNÉ SRDÍČKO A UMŘELO MĚSÍC NA ZPÁTEK)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.8.23 07:20

Pes a nové štěně

Už můj pes přijal štěně ♥️ :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...