Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte nĕkdo zkušenost se zapřáhnutím psa? Náš pes rád tahá a vypadá to nadĕjnĕ i s tĕma sáňkama. Jen nevím, jak přesnĕ zapřáhnout, tedy šnůra asi odpružená?? Omotat kolem přední části saní a pak vést jakoby vodítko k postroji nebo spíš zapřáhnout jako koníka, tedy dvĕma šnůrami kolem tĕla psa. A pak typ postroje. Jo a k sáňkám se dá nĕjaká brzda? Pes je chesapeake bay retriever, nĕco jako labrador. Moc díky za jakoukoliv radu.
Ahoj, nejlepší je šňůra s amotrizérem, zkuste kouknout na netu, je to pružná šňůra, šetří psovi záda a je to pohodlnější. Jinak pokud bude tahat jen jednoho prcka, stačí obyčejný postroj na tahání (typ guard) nebo delší postroj (typ sled) a šňůru zapnout normálně na očko, co má pes v postroji na zádech. Na guardu se pes lépe ovládá.
Ještě můžete mrknout na net na fotky, jak mají uvázané psy na závodech (dogtrekking, canicross a podobné sporty).
Ještě k té brzdě - to nevím, nej je psa naučit povel stůj. Pak je prakické, aby uměl povely doprava, doleva (my máme left a right - je to kratší).
Ahoj my používáme boby, pes má obyčejný postroj, šnůrka od bobů je připevněná do karabiny k postroji a my ho korigujeme vodítkem, abychom děcka ještě našli
je to dost laické, ale nám to zatím stačí ![]()
@eidamek no kdysi jsme měli rotvajlerku a ta běhala s bobama s malou do kopce nahoru a dolů běžela vedle ní. Měla klasickej poprsák pro psa s vodítkem a to se jen protáhlo o šňůru od bob.
Mam huskyho, postroj sled on ManMat a snuru s amortizerem, ale mela jsem to uz driv na mushingove zavody, nevim jestli se ti do toho bude chtit vrazet minimalne 500,–kc. Kde to pripnout chce vyzkouset, aby psa snura „netlacila“ k zemi, mne nakonec manzel udelal na sane takove oko, aby se to dalo zahaknout…
Já zrovna včera zapřáhla naší psici
Měla jsem jí na vodítku a ona táhla sáně. Má postroj ManMat a vodítko s amortizerem, aby to moc neškubalo ![]()
@Virginian To sice ne, ale bavilo je to obě
To jenom do foťáku se neumí usmívat ![]()
Tak přikládám fotku, bylo to jen zkušební, hned jdu mrknout na ty postroje. Ten co mĕl na sobĕ je totiž protitahací…a prcek usnul bĕhem pĕti minut. Jo a jak jste mĕřili velikost. Pes má 50 kolem krku a to je xl, přitom to není žádný obr, asi 32kg. Tak pejskům, dĕtem a zimĕ zdar.
Tak koukam na ty manmat postroje, na info lince mi doporucili sanovy light weight, me se tedy vic libi hound s tim polstrovanim. U light weight je xxl vel. krku 46 az 49, asi to blbe merim a malo utahuji.
@Malinoisa píše:
@Virginian To sice ne, ale bavilo je to oběTo jenom do foťáku se neumí usmívat
Jasně, taky máme psy co foťáku nedůvěřujou ![]()