Těhotenství a zvířátka

52
26.1.14 21:39

Těhotenství a zvířátka

Ahojky potřebuju váš názor. Jsem hodně obklopená zvířaty. Doma mám papouška, jezdím na koních, hraju si se psy, mazlím se s kočkama… Nedovedu si představit že bych bez nich měla být, ale hodně lidí mi říká, že se mám zvířatům vyhýbat že to může ublížit mimču (jsem na začátku 6. měsíce). Kočky prý vůbec nesmím vzít do náručí. Přitom žádné obtíže nemám, žádná vyrážka, bolesti nebo tak něco. Myslíte že by to miminku mohlo nějak ublížit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30316
26.1.14 21:41

@Buffy165 co vím, tak by se kvůli toxoplazmóze neměl čistit záchod kočkám a pořizovat nová koťata. Ostatní zvířata jsou v pohodě. Já už prožívám druhé těhotenství s pejskem a v pohodě a to je to šílenec, že při prvním mi občas skočila packama na břicho atd.
Kočky teda u našich nehladím a nechovám, ale mít doma očkovanou a hlídanou kočku tak s ní nemám problém. Tohle jsou kočky sousedů a nejsou očkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
26.1.14 21:42

Jo kočky něco přenáší.. tam byh si dala pozor hlavně u těch venkovních. Neocicmávat je a tak :D Pak si řádně umýt ruce, to ostatně po mazlení s každým zvířetem. Jinak se to nesmí přehánět ;). Mmch kočku máme doma… tak jsem si jo dala záležet na mytí rukou hlavně když jsem musela vyčistit WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.1.14 21:43

@Buffy165 Mě se teda ještě doktor ptal na papouška, ale nevím proč :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

Ja se taky muckala se zviraty. Cizi kocky tedy nehladim k tem moc vztah nemam, ale kdyz jsou tvoje, nebo domaci znamych tak byčh se nebala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52

Já právě chovám především kočky ze stájí takže nevím jestli jsou očkované, ale co vím nejsou nemocné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
26.1.14 21:46

V těhotenství je nebezpečná toxoplazmóza.. ale jestli jsi se zvířaty delší dobu, je dost pravděpodobné, že už si jí dávno prodělala ;) Omezila bych jen čištění záchodu kočkám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
26.1.14 21:47

My máme kočky a psa a se všemi jsem se mazlila celé těhotenství. a dobrý :)
malá je ze zvířat uplně unešená a pořád na ně chce sahat a „mluví“ na ně. když se valí po zemi, kterou občas omylem olízne, strká si kde co do pusy i když se to snažím hlídat :mrgreen:, tak si může i hladit zvířata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
26.1.14 21:47

@Buffy165 riziko nákazy od dospělé kočky je minimální..ale koťata mohou být problém..nicméně větší riziko toxoplasmozy je ze špatně myté zeleniny nebo syrového masa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.1.14 21:48

Na nich to nepoznas, kocky jsou jen nositele,..ale tak myj si ruce, a necisti wc kockam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
26.1.14 21:51

Já byla v průběhu celého těhotenství v kontaktu s 2 kočkama a psem, co jsem měla doma + s koněm, psama a kočkou, které má segra na chatě. Kočka venkovní a vše v pohodě. Když jsem se o tom bavila s doktorkou, tak nebezpečné jsou jen výkaly koček, ale prej když jsem ve styku odmala, tak jsem ji určitě prodělala a mám protilátky. Jestli mám nebo nemám protilátky nevím, ale malého jsem 2 dny přenášela a narodil se naprosto zdravý a 4,2 kg :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69007
26.1.14 21:52

Z kocek bych strach nemela, pokud si myjes ruce a nejis jeich hovinka, spich bych byla obezretna pred temi konmi. Ale ne z hlediska rizika nejake nakazy, spis urazu, kdyz ja si vybavim, k cemu vsemu ja jsem pri jezdeni prisla a jak jsem obcas ve staji letela… jak pises, vyhnout se tomu asi nemuzes, ale byla bych obezretna nekolikanasobne ;)
A jak jiz zaznelo vyse, abyses vyhnula toxoplazmoze, daleko vetsi pozor nez na kocky bych si davala na spatne omytou zeleninu, tak jsem k ni prisla ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.1.14 22:01

Tak to jste mě uklidnily :) máma pořád ať na zvířata zapomenu, že to mimčo pak může být postižený, že něco chytnu atd. Jsem ráda že to tak vůbec není :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
26.1.14 22:06

Kdyz si s nima pravidelne, tak nevidim zadny problem, pokud jsou zvirata vychovana. Psa mame doma. Ted vzdy ocuchaval bricho, po navratu z porodnice ocuchal dite a vzal ho za sve. Mame vlastni kone a ty se ke me dobre chovali behem tehu. Starsi si nedovolil nic. Na nem sem jezdila az do porodu ci na kocaru v zaprahu. Pubertaky sem obsedala ve 4m a jezdila na nich do 7m. Pak sli k trenerovi, abych tehotna nejezdila 3 kone skoro denne. Mlade se narodilo zdrave a velice zive. Miluje zvirata, jizdu na kocaru ci primo na koni. Pejska neustale mazli a dava pozor, aby se chovala opatrne a neublizovala mu. Je ji 14m.

Ber to tak, jak se aktualne citis. Ty vis nejlip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.1.14 22:14

Kočky bych neřešila, toxo je nebezpečná v 1.trimestru. Očkujou se jen proti kočičím nemocem - člověka nemají moc čím nakazit. Leda vzteklinu, ale ta už v ČR pěkně dlouho se nevyskytla…
Spíš odčervené by měly být.

Nejvíc bych se bála, že mě nějak nešikovně „sejme“ kůň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný