Pes - epilepsie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
103
10.2.15 14:27

Pes - epilepsie

Ahoj vespolek, prosím nemáte tu někdo psa epileptika? Máme 5letou fenku německého boxera, snad od narození trpí různými žaludečními potížemi, kupujeme extra bezlepkové granule, do toho začal trpět před pár měsíci epileptickými záchvaty, tak dostala léky, léky stojí 2000Kč a jsou na měsíc a půl…bere je necelý měsíc a začala mít obrovský průjem, je možné že je to z léků? Krmivo má stále stejné…a dále byh se ráda zeptala jaké léky berou vaši psi, pokud jsou epileptici..my bereme Pexion…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4256
10.2.15 14:47

@theu zavolejte vet. Ten Vám řekne nejlip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
10.2.15 14:48

@novakova.t ano, to mám určitě v plánu, ale jelikož jsme u něj za poslední měsíc nechali už kolem 6tisíc, tak se ptám předem, aby to třeba nebylo zbytečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.2.15 14:50

Muj pes bral phenaemaletten a neco s bromidem namichaneho v lekarne, ale ani ponekolika mesicich jsem nezaznamenala vyraznou zmenu v cetnosti zachvatu.
Takze jsem se na leky vykaslala. Je to uz nejakych 7 let, co nic nebere, obcas ma zachvat, nekdy se pocura ci pobleje, ale to je vse.
Nikdy teda neprodelal grand mal zachvat, vzdy je pri vedomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.2.15 15:07

Máme psa 10 kg - ořešici - na epilepsii trpí asi 7 let - bere phaneomaletten viz výše. Cneově se to teda nedá srovnat 8o pahneom. stojí cca 125,– za balení, vydrží nám cca měsíc a půl. Možná bych zkusila změnit dávkování po radě s veterinářem, naše fenka brala 1-0-1 a bylo to strašně moc, byla šíleně naspeedovaná :lol: teď jí dáváme 1-0-0 a je to ideál, když bere méně, má záchvaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.2.15 15:08

Jinak ten průjem může určitě souviset, dělají se pravidelné testy na játra (připrav si rovnou 600 :roll: ) - při zátěži jater může průjem být.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
10.2.15 15:53

@puntice Máme fenku se záchvaty a rozumného veterináře.

Vysvětlil, že léky zabírají, ale je více druhů a je třeba vyzkoušet.
Nám sedly hned ty první - již zmiňovaný Phenaemaletten, dívíme 1/4 a ještě ne každý den. Je fakt, že járta jsou ohrožena - proto co zhruba 3 měsíce kupujeme lidský Essential Forte.

Každopádně ozdravnou kůrou pro játra nemůžete nic zkazit - klasika Ostropestřec nebo něco na jeho bázi… http://jatra.heureka.cz/ .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.2.15 16:06

@Jannnča Máme všechny testy čisté, díky Bohu, ono už je jí 15 let, tak je asi i ohroženější, ale snažíme se dávat dost zelených bylin, zeleniny, čerstvého masa. Já jsem se jí to snažila snížit na 0,5 denně, ale nešlo to, navíc je dost sama a jak je stará, tak už ji fakt všechno stresuje, takže jsme se rozhodli takhle. Ale díky za doporučení, teď na jaře by asi bylo potřeba játra pročistit (všem :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
11.2.15 11:39

Náš pes - jezevčík tím trpěl taky, objevilo se to u něj v prvních měsících. Začal se motat, narážet do nábytku, zdí, pak se poblil a tak 2-3 minuty se klepal, to jsem ho vzdy pevne držela aby se uklidnil dřív. Nikdy na to nic nebral. Pak jsme se z mesta přestěhovali na ves a záchvaty se vytracovaly až ke stáří ustaly úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.2.15 13:09

Abych to uvedla na pravou míru, naše fenka má od prvního záchvatyu ty nejsilnější, je v bezvědomí, celá v křeči, klepe se, má v očích jen přetočené bělmo, jazvyk venku, klepou se jí zuby, točí se na zemi, kope nohama vší silou, neví, je totálně mimo, trvá to i 15minut, pak se probere a je šíleně zmatená, neví kde je, co se děje, počůrá se, pokaká, má strašnou žízeň a hlad, má 30kilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.2.15 13:10

Jednou jsme nedali prášek, protože zracela, tak ho vyzvracela a hned v ten den měla silný záchvat…takže my se bez léků neobejdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
11.2.15 13:31

@theu Chudák musí to být strašný pro vás. Ja vím jak jsem byla hotova když ten nás mel záchvaty a to byli slaboucky. V dnešní době už ani veterina není levna záležitost a kolikrát to ošetření je otřesný. Být tebou, obejdu víc veterinaru pro názor na prášky a jak tu nekdo psal, i levnější. S tím průjmem nevím, ti si radši zavolej jestli trvá delší dobu. Hlavně ať má hodně tekutin :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.2.15 14:55

Určitě, dnes s ní jdeme, musíme asi i změnit dávkování, je strašně hyperaktivní po nich, takže toho asi dostává víc, než by měla, z toho nejspíš i ten průjem…snad se to brzy vychytá a vše bude v pořádku, děkuji za podporu :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný