Pes flustrovany venku

Anonymní
29.7.21 19:00

Pes flustrovany venku

Ahoooj :)
Lidi máme hafana doma je úplně zlatíčko poslouchá na povel a je to mazel, ale když vyjdeme ven, tak obrat - tahá na vodítku všude musí všechno čmuchat olizovat za každým jít když se posadime se synem na lavičku, tak si sedne až na potřetí a to když se mu zachce a jenom kouká okolo sebe reaguje na každý podnět, krom mě… Porad se zlekava, je takový ustraseny a už nás to docela trápí pes má dva roky a už nevíme co s tím…bydleli jsme v klidném prostředí a teď jsme ve městě ty zvuky ho děsí ( mě to tak aspoň přijde, že je úplně flustrovany z toho) venku nereaguje na pamlsek ani na žádnou hračku vůbec na nic

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
29.7.21 19:02

A lidi na cvičáku ti k tomu radili co? Jelikož toto mě přijde jen jako nedostatečný tréning.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
29.7.21 19:08

Jendoduchý-nejste vůdci smečky. O bezpečí smečky se stará její vůdce a vás za ně nejspíš nepovažuje, proto se musí starat sám. Nějaký pes se projevuje agresí, některý strachem..je to individuální. A poslušnost se neměří v podnětově sterilním prostředí, ale naopak. My třeba měli závody na náměstí, na vlakovém nádraží atp. Začni intenzivně pracovat na cvičáku, chodit se psem po rušnějších ulicích, postupně ho vystavovat strachům. Až zvládne běžnou ulici, teprve potom někam, kde jezdí auta atp a vždy s povelem. Musí se mu mozek soustředit na povel (např chůzi u nohy) a ne na to čeho se bojí. Postupně si zapíše do mozku, když mám strach, jdu k noze pána, tam se mi nikdy nic nestalo. Tvojí povinností je zařídit, aby tomu tak opravdu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.7.21 19:11
@Anonymní píše:
Ahoooj :)
Lidi máme hafana doma je úplně zlatíčko poslouchá na povel a je to mazel, ale když vyjdeme ven, tak obrat - tahá na vodítku všude musí všechno čmuchat olizovat za každým jít když se posadime se synem na lavičku, tak si sedne až na potřetí a to když se mu zachce a jenom kouká okolo sebe reaguje na každý podnět, krom mě… Porad se zlekava, je takový ustraseny a už nás to docela trápí pes má dva roky a už nevíme co s tím…bydleli jsme v klidném prostředí a teď jsme ve městě ty zvuky ho děsí ( mě to tak aspoň přijde, že je úplně flustrovany z toho) venku nereaguje na pamlsek ani na žádnou hračku vůbec na nic

A hafanovi je kolik? Od štěněte by měl chodit ven a trénovat. A flustrace to není :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.21 19:24

@mandle-v-cokolade
Ale jna něho nic nezabírá, zkoušela jsem různé zvuky hvizdla jsem vedle něho abych ho vyrusila z toho svojeho světa aby mě vnímal… On na mě zkrátka nereaguje pejska nemám od malička 🤔 to je fakt nevím co by mohlo dostatečně zareagovat… On chodil po vesnici vždycky na volno, teď je na vodítku a jsme z toho oba dva v prdeli už.. Už já sama jsem psych. Vyčerpaná potom jsem nevrlá on to samozřejmě cítí a je ještě na tom hůř, poté to vzdam a jdu raději domu. :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.21 19:29

@Russet cca tři roky

• Citovat
  • Upravit
53518
29.7.21 19:32
@Anonymní píše:
@Russet cca tři roky

Jasně. Pořídila sis nezvladatelného nalezence. Bez zkušeností. Jdi na cvičák. Naučí tě se psem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.7.21 19:32

Smarjajozef. Je to frustrace, ne flustrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
29.7.21 19:33

Nebude reagovat, když je ve stresu, prostě klidným hlasem řekni sedni a posaď mu zadek na zem-tím to začíná. Převychovávala jsem psy z romských osad, kdy čůrali strachy jen při dotyku. Vím co to je. Ale když budou tvoje reakce jako teď-nejde, zkoušela jsem, nezabírá, jsme v prdeli, tak to ani nezmeníš. Popsala jsem ti důvod problému a radu ať začneš pracovat pod dozorem na cvičáku a jemně po krůčcích sami venku. Když to ode mě nebereš, tak nebereš. Mně i mé spokojené smečce jde život dál a můžu jen doufat, že začnete pracovat se psem dřív, než skončí na inzerátu nebo v útulku.

Příspěvek upraven 29.07.21 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
29.7.21 19:39

@Russet Nemyslím si, že by byl nezvladatelný..nebo aspoň v mém měřítku není. Ale jinak naprosto souhlasím-dostal se do rukou někomu, kdo opravdu neví, jak se psem pracovat. Navíc (pro mě velká chyba systému v čr) dali psa do rukou nezkušené osobě bez dozoru cvičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.7.21 19:58

Není frustrovaný, ale špatně s ním pracujete a on je zmatený a neví co, takže zkouší dominovat, což ho stresuje a je pak neurotizovaný.

Na vinně jsi ty, pokud si ten hlavní člověk, co s ním tráví čas a venčí ho, protože ses úplně nenaučila jak se psy pracovat.

Jde to napravit, najděte nejbližšího kynologa/kynoložku a začnětě pracovat společně, aby si pochopila jak psi a práce s nimi fungují.

Pro začátek mrkni sem https://www.kosmas.cz/…e-sveho-psa/

ale pár setkání s kynologem a pak až to půjde tak pár návštěv na cvičáku jsou daleko lepší, než když to budeš zkoušet jen z knih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.7.21 20:02
@Russet píše:
A flustrace to není :roll:

Ve skutečnosti to zcela náhodou a výjimečně flustrace je. Tedy to co zakladatelka popisuje celkem odpovídá významu anglického flustered - tedy být agitovaně zmatený :-D

https://www.merriam-webster.com/…ry/flustered

Ale tipuju že měla na mysli české slovo frustrovaný, tedy nespokojený z toho, že nejsou jeho potřeby naplňovány a nebo že něco selhalo. Což tedy není popis toho, co se tomu psovi děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.7.21 20:17

Je to nevybitý pes, pro kterého je všechno zajímavější, než vy, na tom by chtělo zapracovat. V první řadě ho pořádně zbavit a pak pracovat na vzájemném vztahu. A trochou práce to půjde snadno, chce tomu ale venovat čas a něco pro to udělat. Z popisu mi rozhodně nepřijde jako neovladatelny pes, naopak mám takové psy rád, akorát to chce jeho temperament, zvídavost atd presmerovat správným směrem a využít to ve svůj prospěch. Základ je ale mu vybít energii, bez toho frustrovaný zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
29.7.21 21:26
@Anonymní píše:
@mandle-v-cokolade
Ale jna něho nic nezabírá, zkoušela jsem různé zvuky hvizdla jsem vedle něho abych ho vyrusila z toho svojeho světa aby mě vnímal… On na mě zkrátka nereaguje pejska nemám od malička 🤔 to je fakt nevím co by mohlo dostatečně zareagovat… On chodil po vesnici vždycky na volno, teď je na vodítku a jsme z toho oba dva v prdeli už.. Už já sama jsem psych. Vyčerpaná potom jsem nevrlá on to samozřejmě cítí a je ještě na tom hůř, poté to vzdam a jdu raději domu. :/

na vodítko se pes taky musí naučit ;) Taky záleží co ten pes celý den dělá, jak se unaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
29.7.21 22:50
@Anonymní píše:
@mandle-v-cokolade
Ale jna něho nic nezabírá, zkoušela jsem různé zvuky hvizdla jsem vedle něho abych ho vyrusila z toho svojeho světa aby mě vnímal… On na mě zkrátka nereaguje pejska nemám od malička 🤔 to je fakt nevím co by mohlo dostatečně zareagovat… On chodil po vesnici vždycky na volno, teď je na vodítku a jsme z toho oba dva v prdeli už.. Už já sama jsem psych. Vyčerpaná potom jsem nevrlá on to samozřejmě cítí a je ještě na tom hůř, poté to vzdam a jdu raději domu. :/

Tak v prvé řadě začni i se psem docházet někam, kde tě naučí, jak se psem vůbec zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný