Pes furt učůrává

52
25.11.11 22:40

Pes furt učůrává

Mám problém který už mě pořádně začíná štvát. Máme rok a půl starou Německou dogu (psa). Skoro pokaždé když vidí že bereme vodítko a jdeme ven tak učůrává (není to žádné malé množství) nebo ho venku přivolám a chci mu připnout vodítko a udělá to samí :x
Nikdy jsem mu nijak neublížila, když je doma sám tak se nepočůrá.
Když dělá bordel tak na něj houknu a je to občas to samí. Prostě za chůze učůrává a pak ještě vrtí ocasem když mu říkáme že je fuj nebo na nás začne hučet ( takový huhuhu hlubokým tónem)
Už nevím jak na něj, zkoušela jsem nebrat vodítko a to se zas počůrá u vchodových dveří protože přeci nebude čekat až tam dojdu a pustím ho ven :cert:
Zkoušela jsem na něj nemluvit a vůbec ho nevzrušovat že jde ven ale stejně to udělá.
Jediná metoda která funguje je že manža stojí u vchodových dveří já ve dveřích bytu a vypouštím krakena aby letěl hned ven, jenže to je pak problém se sousedkou, ta tam věčně běhá se svím mrňavím agresivním psem (má ho na volno) a pak na nás řve že náš pes napadá jejího, přitom on si ho vůbec nevšímá :roll:
Nemáte prosím nějakou radu jak ho to odnaučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5924
25.11.11 22:44

Ahojky , chctěla jsem se zeptat jak často chodíte s pejskem ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
25.11.11 22:54

Je v celku možné že pejsek když vidí vodítko tak je rád že jde ven , proto učurává , ale taky je především možné že může být prochlazený pro to učurává , nebo nějaký problém v moč. měchýřem , raději bych to konzultovala s DR . Můj pejsek to dělal taky, dle DR. byl v pořádku tak nám doporučil pravidelné chození na procházky jelikož tvůj pejsek je trochu větší tak že na delší procházky a pokud se vyčůrá chválit a chválit a dát mu něco na zub , ba naopak pokud učurává doma zvýšit na něho hlas a dát mu najevo že udělal něco špatně .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
25.11.11 22:54

Někdy pes takhle učůrává radostí a nebo naopak ze strachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.11.11 22:55

Nemůže být nemocný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Je to výraz submise. Psi často učurávají při vítání, při příslibu procházky, není to strach z něajké agrese z vaší strany. Jak odnaučit netuším, vyhnout se tomu aspoň v tom bytě, tak chodit na procházky nenadále, aby to zjistila až v poslední chvíli a nestihla to? Nevím, jak reálné to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Jinak vy neznáte výraz, že někdo „učurává blahem“? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
25.11.11 22:58

gladys , fenka od kamarádky učurává taky když mě vítá pomalu se zblázní radostí a taky učurává :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
25.11.11 23:41

Chodíme minimálně 4× denně, nemocný není. Na dlouhé procházky teď v tom mrazu nechodíme aby neprochladnul, má dost krátkou srst. Maximálně vyjedem někam na louku tam je pustíme aby se vylítaly a pak zas domů. Jinak když přijdeme domu a on nás vítá tak se nepočůrá a když na něj zvýšíme hlas že se to nedělá tak učůrává ještě víc :roll: Dělal to už jako štěně a pořád se nám nepodařilo se toho zbavit.
Když si ho chce pohladit někdo koho on zná tak to taky udělá a pohladit se ani nenechá.
Když se chystáme jít ven tak se chodíme oblíkat do jiný místnosti aby nás neviděl ale on šmejdí a jak slyší že si oblíkáme kalhoty začne vyvádět jak má radost, pak se uklidní a těsně před odchodem zas spustí :?
Není to tím že by potřeboval čůrat nebo to neudržel, jdem s ním ven a za půl hodky s ním třeba zas někam jedem a udělá to stejně.
S druhým psem jsem nikdy takové problémy neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
26.11.11 00:06

Ten se teda pořádně bojí, šmudla. Ale myslím, že odnaučit to asi nepůjde. To je jeho vrozená vlastnost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
26.11.11 06:57

Tady jedině doufat, že ho to přejde věkem. Ještě je šance. Naše fenka to taky dělá, ale jen při vítání a jen občas, je jí taky rok a půl. U nás stačí, že se k ní při vítání hned neohnu, ale nechám ji chvíli obíhat jen tak než ji podrbu, pak už to bere normálně a neučůrává.
Ale jak píšeš v jakém je to množství, tak bych to řešila s doktorem, aby fakt neměl zánět močáku nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
26.11.11 07:33

Ahoj.

Pokud si pejsek ucurava z radosti, kdyz prijdes domu… nevitej se s nim, jdi si treba do kuchyne a kdyz prijde tak ho pohlad. Jde o to predejit teto situaci, aby necural hned ve dverich. To same pokud jdete ven, nejak odradit jeho mysl od toho, ze jdete ven, nenapadne se dostat ke dverima zavolat na nej, rychle voditko a ven, pripadne povel k noze, sedni atd.
Dal by pomohlo nechat pejska vykastrovat, aby si neznackoval teritorium, pokud je to tento pripad a vytrit ty louzicky necim co to prevoni, treba savo.
Pokud se bojis, ze by agresivniho maleho psa pkousal, dej mu plastovy kosik, tim mu neublizi, ani kdyz ho zvalchuje a mrnous da pokoj.
Dale bych urcite nechala psa zkontrolovat veterinarem, je dost nemoci proc muze byt inkontinentni a poradila bych se s psim psychologem/cvicitelem.
Jeste to muze prejit s vekem, takze pokud v tom neni nejaka nemoc, zmenila bych denni rutinu a vyhybala se situacim, ve kterych to dela (prilisne vitani) a nebo se ho snazila nasmerovat jinam (povely na poslusnost, zaujmout jeho mysl) aby to neudelal. Samo chvala, pokud to neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.2.14 23:20

Učůrávání je dost běžné a chce to s nimi vyčůrat..:)!

Jsou to ještě malá koťata a učůrávání není ničím jiným než projevem emocí, ať už pozitivních nebo negativních. Je třeba to předpokládat a tomu co „nezvládají“ předejít.. Přijdu-li domů a pes mě vítá, nesklonit se k němu ale nechat ho vítat, až emoce opadnou a pak nenápadně pohladit.. U některých psů je to fakt normální a s věkem už radost i strach lépe zvládají a tyto problémy víceméně skoro odezní.. Trpělivost a pochopení, to je život..:)!!! Buďte vyčůranější než Váš miláček (zvolte vhodnou psychologii přístupu). Zdar a sílu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.10.18 11:37

našli jste řešení?

Dobrý den, řeším to samé. Podařilo se Vám to vyřešit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31756
6.10.18 19:53
@PaPT píše:
Chodíme minimálně 4× denně, nemocný není. Na dlouhé procházky teď v tom mrazu nechodíme aby neprochladnul, má dost krátkou srst. Maximálně vyjedem někam na louku tam je pustíme aby se vylítaly a pak zas domů. Jinak když přijdeme domu a on nás vítá tak se nepočůrá a když na něj zvýšíme hlas že se to nedělá tak učůrává ještě víc :roll: Dělal to už jako štěně a pořád se nám nepodařilo se toho zbavit.
Když si ho chce pohladit někdo koho on zná tak to taky udělá a pohladit se ani nenechá.
Když se chystáme jít ven tak se chodíme oblíkat do jiný místnosti aby nás neviděl ale on šmejdí a jak slyší že si oblíkáme kalhoty začne vyvádět jak má radost, pak se uklidní a těsně před odchodem zas spustí :?
Není to tím že by potřeboval čůrat nebo to neudržel, jdem s ním ven a za půl hodky s ním třeba zas někam jedem a udělá to stejně.
S druhým psem jsem nikdy takové problémy neměla…

Je dost možné, že je pejsek přecitlivělý. Zkuste úplně otočit. Že učůrává totálně ignorujte, prostě to přejděte bez jakéhokoliv náznaku „že to je špatně“, jako kdyby se nic nestalo. A naopak si vyhraďte čas na to s ním chodit častěji, mnohem méně předvídatelně, třeba i změňte vodítko nebo vycházejte občas ven bez něj (chytnout za obojek, v bundě schované vodítko a jděte, a pak venku připnout). A když se podaří vyjít aniž by se počůral, tak hrozně moc pochválit.

Ještě by se mohlo vyplatit začít učit vyprazdňování na povel. Nemusíš to pak nikdy použít, ale donutí to psa si víc uvědomovat, že zrovna teď se vyprazdňuje, což může pomoct eliminovat tyhle úlety.

No a pak je tu ještě možnost, že mu fakt něco je, někde nastydnul nebo něco.

Edit: Aha, to už je staré vlákno :mrgreen: tak třeba někomu jinému to bude k užitku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný