Pes mi počůral postel

3
24.2.24 21:32

Pes mi počůral postel

Dobrý den,
s přítelem jsme seděli na posteli a náš 8 měsíční francouzský buldoček přišel do postele, vyčural se a zase šel dolů. V té posteli spí s námi, předtím jsme byli na dlouhé procházce. Je naučený, že se čurá venku. Proč to udělal? Chtěl upoutat pozornost? Jednou už to udělal, když jsme byli v práci, nedávali jsme tomu význam, ale nechci, aby se to opakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10073
24.2.24 21:37
@Emilka237 píše:
Dobrý den,
s přítelem jsme seděli na posteli a náš 8 měsíční francouzský buldoček přišel do postele, vyčural se a zase šel dolů. V té posteli spí s námi, předtím jsme byli na dlouhé procházce. Je naučený, že se čurá venku. Proč to udělal? Chtěl upoutat pozornost? Jednou už to udělal, když jsme byli v práci, nedávali jsme tomu význam, ale nechci, aby se to opakovalo.

Tak už jen fakt že nechávate spát v posteli psa je proste proti veškerému „smeckovskemu“ žití.. počůrat mohl z několika důvodu ale jako nejreálnější bych viděla, že si označkoval teritórium.. řekl vam „ta postel je moje a pac a pusu“.. pes má mít svůj pelech, své místo, je to zvíře hierarchické než „jsem stejně na úrovni s tebou“.. ne, není.. prostě jednou jste jeho pán a máte mít to nejlepší protože vůdce smečky má vždy to nejlepší..s takovou vás bude vyhazovat zachvili z postele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
24.2.24 21:55
@Skaiqy píše:
Tak už jen fakt že nechávate spát v posteli psa je proste proti veškerému „smeckovskemu“ žití.. počůrat mohl z několika důvodu ale jako nejreálnější bych viděla, že si označkoval teritórium.. řekl vam „ta postel je moje a pac a pusu“.. pes má mít svůj pelech, své místo, je to zvíře hierarchické než „jsem stejně na úrovni s tebou“.. ne, není.. prostě jednou jste jeho pán a máte mít to nejlepší protože vůdce smečky má vždy to nejlepší..s takovou vás bude vyhazovat zachvili z postele..

Pekna blbost z minulého stoleti :lol:

• Citovat
  • Upravit
29730
24.2.24 21:59
@Skaiqy píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10005
24.2.24 22:16
@Skaiqy píše:

Naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
25.2.24 06:46

@Skaiqy souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
25.2.24 06:53
@Skaiqy píše:

Jojo, proto ve smecce spi alfa s omegou na jedne hromade. ;)
Pises nesmysly, tohle resi mozna tak lidi, kteri tomu nerozumi, psum (potazmo vlkum) je ukradene, kdo spi v jake vysce/kdo chodi prvni - taky oblibeny mytus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.2.24 09:45
@Eowyn01 píše:
Pises nesmysly, tohle resi mozna tak lidi, kteri tomu nerozumi, psum (potazmo vlkum) je ukradene, kdo spi v jake vysce/kdo chodi prvni - taky oblibeny mytus.

Přesně. A jen k tomu doplním, že pes si do vlastního nemočí. Takže pokud by chtěl dát najevo, že postel je jeho, tak určitě ne tím, že ji pomočí.
@Emilka237 Neučili jste ho jako stěně čurat na podložku nebo hadr? To bývá častý důvod, proč psi čurají na bytové textilie - lidi je učí na podložky, hadry s podobné blbosti a oni v tom pak nevidí rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
25.2.24 10:55
@Hoa Mai píše:
Přesně. A jen k tomu doplním, že pes si do vlastního nemočí. Takže pokud by chtěl dát najevo, že postel je jeho, tak určitě ne tím, že ji pomočí.
@Emilka237 Neučili jste ho jako stěně čurat na podložku nebo hadr? To bývá častý důvod, proč psi čurají na bytové textilie - lidi je učí na podložky, hadry s podobné blbosti a oni v tom pak nevidí rozdíl.

Otazka, na kterou bych se jako prvni zeptala zakladatelky, az by se ozvala. Jsem totiz presvedcena, ze na ni odpovi kladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.2.24 11:31
@Hoa Mai píše:

Podložku jsem zkoušeli, ale ve chvíli, kdy jsme ji dali na podlahu ji pejsek roztrhal na kusy… Takže nepoužívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.2.24 18:00

Prosím vás, s tou teóriou o alfách, svorke, hierarchii, dominancii a pod. už choďte niekam :lol: Šírite úplné hlúposti.
Túto teóriu spopularizoval v 70tych rokoch David Mech, následne ju sám aj vyvrátil :lol: A následne samotného autora štve ako veľmi sa to rozšírilo medzi psíčkarov a pritom sám uznáva, že je to blbosť. Naštudujte si. Pán má aktuálne 87 rokov a zhodou okolností vystúpi teraz na najbližšej metkonferencii, kde sa bude k tomu viac vyjadrovať - koho to viac zaujíma. Tak ešte raz - nešírte hlúposti, ktoré sám autor považuje za hlúposť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.2.24 19:08
@olivovyolej píše:
Pekna blbost z minulého stoleti :lol:

Takže následně prosím vysvětlit hierarchií at si o tom povykladame jako lidi s normálním IQ a jen napsat něco o minulém století..to dokáže každá Barbie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.2.24 19:08
@Paoloska píše:
Naprostý souhlas.

Podle některých jsem úplně mimo :mrgreen: tak nevím úplně jestli jen já dodržuji právo smečky nebo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.2.24 19:15
@Eowyn01 píše:
Pises nesmysly, tohle resi mozna tak lidi, kteri tomu nerozumi, psum (potazmo vlkum) je ukradene, kdo spi v jake vysce/kdo chodi prvni - taky oblibeny mytus.
Říkáš to člověku který má se psem složené záchranářské zkoušky a myslivost :mrgreen: ale dobrej vtip :lol: :lol: :lol: az budeš potřebovat zachránit z té diskotéky v hlavě, dej vědět :lol: :lol: :lol: můj pes dokáže zázraky :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80250
26.2.24 07:19

@Eowyn01 Je mi úplně jedno, jakou máš teorii a jak žijí vlci, kteří se mi mimochodem moc líbí. Ale pes má své místo, kde spí. A doma velí člověk, tedy já. A já rozhodují, kde bude spát a co muže a nemuze. A jistě, smečka spí na hromadě. Ale když se rozhodne vudce smečky, tak klidně jednoho vyžene, ne?
A rozhodně nepovažuji za normální, že pes spí s lidmi v posteli, dostává jídlo z jejich talíře a když se mu něco nechce, klidně se ožene po pánovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný