Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak mám po dnešku pěkný problém. Jezevčík se mi dnes porval s nějakým jiným psem - asi směska. Já jsem tam tak stála a čučela na to. Majitelka toho vořecha šla ty psi odtrhnout a byla kousnuta do ruky (tekla jí krev, jinak nic vážného, můj pes je samo očkován). Ona tvrdí, že mým psem, já nevím, ale to se dá asi ¨dozjistit.
No, aféra jako prase… Šla to hned ukázat na policii a podala trestní oznámení. Byla napadena mým psem a ještě byl zraněn její pes (můj teda taky, se prali navzájem). Já se chci zeptat, co mě čeká? Sepíšou se mnou protokol a mýho psa nechaj utratit? Zaplatím škodu za jejího psa? Jako můžu za to vůbec já, když tam šla mezi rvoucí psi? Neměla počkat až boj skončí a pak vyčíslit škody? Kdo něco víte, prosím poraďte.
Ahoj, to je tvrzení proti tvrzení. Nejspíš tě pozvou k vyjádření, ty řekneš, že se psi chytli a ženská skočila mezi ně. To tak bohužel potom bývá. Psa ti určitě nikdo nenechá utratit. Asi ani jeden nebyl na vodítku viď?
Utratit? to snad ne.myslím, že paní nejednala zrovna chytře, když strčila ruku do rvoucích psů.Asi bude blázen , nebo se chce na tobě hojit.Jaký pes kousne, to se těžko zjistí,ale klidně by to mohl být její.Při rvačce ani bych se nedivila.Mezi rvačku psů, bych nestrčila ruku ,a taky tvrzení proti tvrzení.Ty na oplátku můžeš říct, že její pes napadl toho tvého a chtěl kousnout i tebe , když si je chtěla od sebe rozehnat.Pokud máš řádně očkovaného psa,myslím, že chtějí očkovací průkaz kvůli vzteklině.ta paní je opravdu dobrodruh. ![]()
Janina79 píše:
Tak mám po dnešku pěkný problém. Jezevčík se mi dnes porval s nějakým jiným psem - asi směska. Já jsem tam tak stála a čučela na to. Majitelka toho vořecha šla ty psi odtrhnout a byla kousnuta do ruky (tekla jí krev, jinak nic vážného, můj pes je samo očkován). Ona tvrdí, že mým psem, já nevím, ale to se dá asi ¨dozjistit.
No, aféra jako prase… Šla to hned ukázat na policii a podala trestní oznámení. Byla napadena mým psem a ještě byl zraněn její pes (můj teda taky, se prali navzájem). Já se chci zeptat, co mě čeká? Sepíšou se mnou protokol a mýho psa nechaj utratit? Zaplatím škodu za jejího psa? Jako můžu za to vůbec já, když tam šla mezi rvoucí psi? Neměla počkat až boj skončí a pak vyčíslit škody? Kdo něco víte, prosím poraďte.
To že byla paní pokousaná je čistě jen a jen její chyba. Každý chovatel i veterinář ji řekne, pokud se dva psi perou není radno strakat tam ruce a snažit se je odtrhnout, protože v zápalu boje pokoušou třeba i svého majitele.
Je to tvrzení proti tvrzení, nemůžou ti psa utratit, protože nenapadl přímo tu paní, ale psa, paní tam dala ruce, když neměla. Pro další posouzení ale teké záleží, kde se to stalo a zda byli psi na vodítku.
Budeš asi poučena o tom, že pes má na ulici mít náhubek a vodítko.Nevím přesně,ale možná si paní nechá vystavit od doktora potvrzení, že byla napadena psem a jaký to má rozsah.Ani nevím zda se to pak řeší dál atd.Jen chci dodat, že jí nikdo nenutil, aby tam strkala ruce nebo nohy.Přeci to jsou jen psi a ne lidi.I když si myslím, že lidi se někdy chovají 100× hůř než ty psi.
Příspěvek upraven 01.02.12 v 17:32
Jediné co ti hrozí je pokuta, pokud máte vyhlášku o volném pohybu psů na veřejných místech, pak se jedná o přestupek, ale to té paní taky. Pokud jde o její zranění a zranění jejího psa, nikdo ti neprokáže to, že jí škoda byla způsobena právě tvým psem, tak bych byla v klidu.
Mě paní nepřijde jako dobrodruh, ale jako zodpovědný člověk
Taky bych se snažila rvoucí se psy od sebe rozdělit. Jednou jsem musela ze svého menšího voříška sundávát německého ovčáka, jinak by mi ho zabil. Majitel taky jenom stál a koukal(a to byl můj na vodítku a jeho navolno a zaútočil). Nicméně pokud nemáte svědky, kdo rvačku začal a kým byla paní vlastně pokousána, bude to tvrzení proti tvrzení… jak vůbec rvačka začala?
Příspěvek upraven 01.02.12 v 17:32
jo očkovaný je, takže to samo doložím. Bába se tam vrhla, aby svého zachránila. Já jen stála a koukala. Tak jestli jsem taky neměla nějak zasahovat nebo vivinout snahu.
Nebála bych se - pokud opravdu byli oba psi bez vodítek na volno, tak za to můžete obě stejně, takže to bude tvrzení proti tvrzení. Jen doporučuju pokud jsi s paní v kontaktu, tak jít s hafanem na veterinu - měl by ho vyšetřit a za cca 5 dní zase, jestli nemá vzteklinu - i když je očkovaný, zápis by se provést měl a po paní ho v nemocnici nejspíš budou chtít . Teda pokud někam šla.
Pani byla blazen??? Kdyby se rval muj pes, vbehnu tam taky!
Jinak si myslim, ze ti urcite psa neutrati, max. si te pozvou k policejnimu vyslechu, ty das svou vypoved, dostanes pokarani, pouceni nebo max. pokutu…
Rvačka začala tak, že se očuchali a začali se prát. Oba. Vzájemná antipatie.
Psi byli bez vodítek, vyhlášku o volném pohybu psů nemáme - je to v Praze a tam je to tuším všude zakázané. Takže tam je přestupek jasný. A počítám s tím. Předpokládám, že paní poběží k doktorům a na veterinu pro všechna potřebná potvrzení (když letěla na tu policii, tak si asi sežene vše potřebné).
Rozhodně je to tvrzení proti tvrzení - těžko někdo dokáže, kdo si začal. Přestupek máte obě, pokud bude paní něco po tobě chtít, odkaž ji na svou pojistku - (je to taková ta z odpovědnosti) - ale pokud budeš mít zápis, že máš přestupek (pes nebyl na vodítku) - bude plněí jen částečné. Jo a zajdi se svým psem kdyžtak na veterinu a paní můžeš prokysličit tím, že po ní budeš vymáhat náklady na ošetření - to by ji mělo zklidnit…
BTW - předevčírem jsem musela na jednu paní volat, ať z mé čuby (ovčák+rtw) sundá svého jack russela, že jí veterinu neplatím - to bys viděla, jak zrychlila a pejska si vzala…
Jo a ještě k tomu vbíhání mezi psy - žádný zkušený pejskař rozhodně nestrká ruce do rvačky ![]()
u nas (v Susici) je to tak, ze bud muze byt pes na voditku, nebo na volno, to je na kazdem,klidne bez nahubku,ale pokud je pes navolno, musi byt 100% ovladatelny..my mame pitbullku, co se rada rve, takze ve meste je jen na voditku, ale bez nahubku, protoze uz nam ji nekolikrat napadl velky pes navolno a ja ji nenecham zhryzat(kdyz toho psa preprala a majitel pak chtel po nas zaplatit veterinare atd mel smulu..on mel sveho psa na volno a ten nebyl ovladatelny,kdezto my ji meli na voditku)..dobre je, ze cele mesto pokryto kamerama a da se v pripade problemu dohledat, na co strane je vina..mozna i na vas tam nekde videla mestska kamera..zkusila bych se optat na mestakach..to by ledasco ukazalo..