Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,chci se zeptat zkušenějších.Máme labradora.Je normálně na zahradě,ale děsí mě ty mrazy co předvídají v počasí.Mám ho nechat venku?Boudu nemá,je v pergole která má na straně kde leží on dveře,druhá strana je otevřená.Má tam velký gauč s velkou dekou.Do boudy jsme ho nikdy nedostali.Díky za radu,předem.
já psa nemám, ale venku bych ho v mrazech nenechala. voda mrzne na nule a když má být mínus dvacet, tak co to s ním udělá, když nemůže třeba ttíkat, ale leží, nebo sedí. Fuj to je kosa
do pelechu domů
třeba ještě odpoví někdo s labradorem. My teda labradora dřív měli, ale bydlel vevnitř.
Lilišák píše:
nenechala bych ho.
když já se zase bojí,že ho vezmu domů na noc a přes den mu bude zima,navíc bude zmatenej ![]()
Taky bych ho nenechala. Chtělo by to ho pustit aspoň do garáže nebo tak nějak, zase není dobré ho brát přímo domů, kde je vytopeno to jim taky nesvědčí.
V těch mrazech bych ho pustila domů, i když je normálně zvyklý venku. Třeba aspoň do nějaké technické místnosti, verandy atd. - pokud máš strach jej pustit do bytu? Mohly by to odnést klouby, mohl by onemocnět, dostat zánět - třeba do uší atd. ![]()
Pokud nemá vysloveně kraté sapní, tak bych ho domů vzala. Večer třeba ještě o 22-23 nechat vylítat, vyčůrat a hned ráno pustit ven. Naše psi jsme takhle brali v těch mrazech vždycky a ráno se těšili ven, přece jenom se přes den hýbou a není taková zima. Máte domeček?
Máme pasteveckého a na noc ho dám do garáže, ona by to asi vydržela, ale já jsem měkota ![]()
ciniminisek píše:Lilišák píše:když já se zase bojí,že ho vezmu domů na noc a přes den mu bude zima,navíc bude zmatenej
nenechala bych ho.
Jak dlouho ho chces nechavat pres den venku? Ja bych ho v takovy zime vzala ven jen na prochazku jinak doma. Nechavat ho tam celej den neni dobry.
mame NO a nemeckeho spice a oba pres zimu jsou u nas v posteli ![]()
Ahoj, máme taky labradora, boudu má (ale nepoužívá), spí na otevřené terase, kde má matraci. Při těchto mrazech spí v garáži - a je náramně spokojenej
. Ale i přes den ho bereme normálně dovnitř - naše dcerky se s ním rády mazlí a prostě otevřou a zavolají na něj. Je tak zvyklej a chodí domů rád ![]()
LUaPE píše:
mame NO a nemeckeho spice a oba pres zimu jsou u nas v posteli
Je venku skoro od malička,je tam zvyklí a je tam nejraději.Pořád běhá,lítá a je jak pominutý.Máme domek se zahradou.Právě,že žádnou technickou místnost a podobné nemáme,mám garáž ale tam si zase nemá kde lehnout
leda do chodby ale to zase on hned jak zmizím z obzoru skočí v obýváku na sedačku a je v té vyhřáté místnosti,na klouby si myslím to není dobrý
leda ho nechat v chodbě a nějak zaonačit,ale čím?
![]()
Máme taky retrívra, jen jinýho. Zatím je furt venku, dnes v noci bylo tady -13 maximálně. Když bejvaj hodně dlouho velký mrazy (pod 10), tak jí dávám na noc do garáže, ale ona tam je vyložené nerada, těší se do svýho. Velmi důležitý je aby tam neměl průvan. Jo jinak naše teda má boudu, ale jen dřevěnou, podbitou polystyrenem aby nebyla zima odspoda, ale vevnitř nic - všechno zlikviduje
Jen vodu furt lítám měnit - což mi připomíná že dnes večer jsem ještě nebyla ![]()