Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota ![]()
dobře, tak rozdíl je v tom, že berňák může spát i na sněhu, labík na dece, okolní mráz stejný, OK? ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota
Podsada se tvoří každýmu psovi na zimu, vy máte chundeláče který má dlouhou srst ![]()
OT: jak ti je?
Agrimonia píše:
dobře, tak rozdíl je v tom, že berňák může spát i na sněhu, labík na dece, okolní mráz stejný, OK?
no zase tak si to neužívá a spí v boudě ![]()
Já nějak nechápu, proč nemá boudu.....??
A jestli ji měl a nechtěl tam, tak byla buď špatně udělaná nebo na špatném místě.
Chce to pořádně zateplenou boudu, s vchodem tak, aby pes ležel a mohl zároveň koukat ven (vystrčený čumák) - aby se stále cítil v centru dění, no a umístit nejlíp hned ke dveřím do baráku. Někde na konci pozemku, na to pes fakt bude dlabat. A našlapat slámou, to je nejlepší izolace.
Mám pastevce, boudu vedle vchodu do domu a zároveň s výhledem na vrata, se slámou, a rád si tam zaleze. Na noc je doma v chodbě, ale to spíš proto, aby po jídle neběhal. Na léto odendám boudě přední stěnu, aby tam mohl ležet a čumět ven, takže si tam lehá i když je mokro, prší a tak - jsem ráda kvůli kloubům, že neleží na betoně.
ahoj máme NO a už od mala je zvyklá v kotci v boudě má jí zespoda zateplenou deku nebo něco podobného by nesnesla je zvyklá ve svém přes den běhá po zahradě a v noci si zaleze měli jsme jí v chodbě ale po chvíli stejně chtěla do svého. A to bydlíme na Šumavě takže mrazy tu jsou záleží na vás spíš bych ho dala do chodby do bytu určitě ne.Nebo mu udělejte boudu. ![]()
Lucie_Sx píše:
A jestli ji měl a nechtěl tam, tak byla buď špatně udělaná nebo na špatném místě.
Chce to pořádně zateplenou boudu, s vchodem tak, aby pes ležel a mohl zároveň koukat ven (vystrčený čumák) - aby se stále cítil v centru dění, no a umístit nejlíp hned ke dveřím do baráku. Někde na konci pozemku, na to pes fakt bude dlabat. A našlapat slámou, to je nejlepší izolace.
Mám pastevce, boudu vedle vchodu do domu a zároveň s výhledem na vrata, se slámou, a rád si tam zaleze. Na noc je doma v chodbě, ale to spíš proto, aby po jídle neběhal. Na léto odendám boudě přední stěnu, aby tam mohl ležet a čumět ven, takže si tam lehá i když je mokro, prší a tak - jsem ráda kvůli kloubům, že neleží na betoně.
Protože nechce boudu,jednoduché ![]()
Prostě má to své.Od začátku co tu bydlíme,a vím kde je jeho místo,takže vím kam položit boudu.
ciniminisek píše:Lucie_Sx píše:
Mám pastevce, boudu vedle vchodu do domu a zároveň s výhledem na vrata, se slámou, a rád si tam zaleze. Na noc je doma v chodbě, ale to spíš proto, aby po jídle neběhal. Na léto odendám boudě přední stěnu, aby tam mohl ležet a čumět ven, takže si tam lehá i když je mokro, prší a tak - jsem ráda kvůli kloubům, že neleží na betoně.Protože nechce boudu,jednoduché
Prostě má to své.Od začátku co tu bydlíme,a vím kde je jeho místo,takže vím kam položit boudu.
jak není pes zvyklý na boudu od mala tak se nenaučí, většina psů ![]()
Já měla slovenskýho čuvače a ten sice boudu měl, ale nikdy tam nespal, v takovýhle mrazech jsme ho nechávali na chodbě, kde se netopí, takže když venku byla takováhle zima, tak i na tý chodbě je něco málo pod nulou, ale pořád ne tolik a v pohodě to zvládal! No teď mám labíka a ten spí se mnou v posteli, ten ani není teď rád venku ![]()
Do cca -15°C necháváme labradora venku. Bývá v boudě - zateplené, přes vchod hadr, uvnitř vetbed a pár dek, ze kterých si v noci udělá pelech. Min. rok u nás bylo pár dní v noci okolo -15°C, když jsem mu nad ránem sáhla do boudy, měl tam teplo. Pokud bývá ještě chladněji, pootevřeme mu vrata od garáže, kde netopíme, ale je tam tepleji než venku.
hmm, tak co my uděláme s tím naším, to teda netuším
Máme křížence NO venku, má teda boudu, dokonce cihlovou, ale stejně mám o něj starost. Do garáže ho dát nemůžem, tam teď bydlí mimino leona, kdyby tam byli spolu, zbourali by přes noc barák. Do chodby bych ho nedala, tam je teplo a ten přechod by třeba nerozdýchal, je mu 11… ![]()
to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr
, tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže.
Držím pěsti!
SlaJa píše:
to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr, tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže.
Držím pěsti!
jedině zateplit tu boudu. Toho malýho draka si vzít domů nemůžeme, všechno by tady zlikvidoval
A vypnout topení na chodbě taky bohužel nejde. Navíc jsou tam jen takový šoupací dveře a to by se pes dostal do obýváku…
No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá ![]()
Vera111 píše:SlaJa píše:jedině zateplit tu boudu. Toho malýho draka si vzít domů nemůžeme, všechno by tady zlikvidoval
to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr, tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže.
Držím pěsti!
A vypnout topení na chodbě taky bohužel nejde. Navíc jsou tam jen takový šoupací dveře a to by se pes dostal do obýváku…
No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá
Tak mu tu deku přibijte hřebíkama ![]()
ciniminisek píše:Protože nechce boudu,jednoduché
No já to tak jednoduše nevidím
.
Mí psi taky „nechtěli boudu“, doukud jsem neudělala jinou a nedala ji jinam
.
Každopádně by ji mít měl, teď si nemá kam zalízt, i kdyby nakrásně chtěl…
Vera111 píše:No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá
Hadry jsou naprd, navlhnou a neuschnou, na tom bych taky neležela.
Napěchuj mu to slámou, ta má nejlepší izolační vlastnosti a psi na ní leží rádi. Dá se dobře vyžebrat třeba v nějaké koňské stáji.