Nechat psa venku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
30.1.12 21:00

Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3494
30.1.12 21:02

dobře, tak rozdíl je v tom, že berňák může spát i na sněhu, labík na dece, okolní mráz stejný, OK? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.1.12 21:02
Kamča.dalmatinka píše:
Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota :mrgreen:
:mavam:

Podsada se tvoří každýmu psovi na zimu, vy máte chundeláče který má dlouhou srst ;)
OT: jak ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.1.12 21:04
Agrimonia píše:
dobře, tak rozdíl je v tom, že berňák může spát i na sněhu, labík na dece, okolní mráz stejný, OK? :-)

no zase tak si to neužívá a spí v boudě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.1.12 21:16

Já nějak nechápu, proč nemá boudu.....??
A jestli ji měl a nechtěl tam, tak byla buď špatně udělaná nebo na špatném místě.
Chce to pořádně zateplenou boudu, s vchodem tak, aby pes ležel a mohl zároveň koukat ven (vystrčený čumák) - aby se stále cítil v centru dění, no a umístit nejlíp hned ke dveřím do baráku. Někde na konci pozemku, na to pes fakt bude dlabat. A našlapat slámou, to je nejlepší izolace.
Mám pastevce, boudu vedle vchodu do domu a zároveň s výhledem na vrata, se slámou, a rád si tam zaleze. Na noc je doma v chodbě, ale to spíš proto, aby po jídle neběhal. Na léto odendám boudě přední stěnu, aby tam mohl ležet a čumět ven, takže si tam lehá i když je mokro, prší a tak - jsem ráda kvůli kloubům, že neleží na betoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
30.1.12 21:21

ahoj máme NO a už od mala je zvyklá v kotci v boudě má jí zespoda zateplenou deku nebo něco podobného by nesnesla je zvyklá ve svém přes den běhá po zahradě a v noci si zaleze měli jsme jí v chodbě ale po chvíli stejně chtěla do svého. A to bydlíme na Šumavě takže mrazy tu jsou záleží na vás spíš bych ho dala do chodby do bytu určitě ne.Nebo mu udělejte boudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
30.1.12 21:22
Lucie_Sx píše:
A jestli ji měl a nechtěl tam, tak byla buď špatně udělaná nebo na špatném místě.
Chce to pořádně zateplenou boudu, s vchodem tak, aby pes ležel a mohl zároveň koukat ven (vystrčený čumák) - aby se stále cítil v centru dění, no a umístit nejlíp hned ke dveřím do baráku. Někde na konci pozemku, na to pes fakt bude dlabat. A našlapat slámou, to je nejlepší izolace.
Mám pastevce, boudu vedle vchodu do domu a zároveň s výhledem na vrata, se slámou, a rád si tam zaleze. Na noc je doma v chodbě, ale to spíš proto, aby po jídle neběhal. Na léto odendám boudě přední stěnu, aby tam mohl ležet a čumět ven, takže si tam lehá i když je mokro, prší a tak - jsem ráda kvůli kloubům, že neleží na betoně.

Protože nechce boudu,jednoduché :roll:

Prostě má to své.Od začátku co tu bydlíme,a vím kde je jeho místo,takže vím kam položit boudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.1.12 21:27
ciniminisek píše:
Lucie_Sx píše:

Prostě má to své.Od začátku co tu bydlíme,a vím kde je jeho místo,takže vím kam položit boudu.

jak není pes zvyklý na boudu od mala tak se nenaučí, většina psů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
30.1.12 21:36

Já měla slovenskýho čuvače a ten sice boudu měl, ale nikdy tam nespal, v takovýhle mrazech jsme ho nechávali na chodbě, kde se netopí, takže když venku byla takováhle zima, tak i na tý chodbě je něco málo pod nulou, ale pořád ne tolik a v pohodě to zvládal! No teď mám labíka a ten spí se mnou v posteli, ten ani není teď rád venku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
30.1.12 21:39

Do cca -15°C necháváme labradora venku. Bývá v boudě - zateplené, přes vchod hadr, uvnitř vetbed a pár dek, ze kterých si v noci udělá pelech. Min. rok u nás bylo pár dní v noci okolo -15°C, když jsem mu nad ránem sáhla do boudy, měl tam teplo. Pokud bývá ještě chladněji, pootevřeme mu vrata od garáže, kde netopíme, ale je tam tepleji než venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.1.12 21:41

hmm, tak co my uděláme s tím naším, to teda netuším :nevim: Máme křížence NO venku, má teda boudu, dokonce cihlovou, ale stejně mám o něj starost. Do garáže ho dát nemůžem, tam teď bydlí mimino leona, kdyby tam byli spolu, zbourali by přes noc barák. Do chodby bych ho nedala, tam je teplo a ten přechod by třeba nerozdýchal, je mu 11… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
30.1.12 21:46

to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr :) , tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže. :) Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
30.1.12 22:04
SlaJa píše:
to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr :) , tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže. :) Držím pěsti!

jedině zateplit tu boudu. Toho malýho draka si vzít domů nemůžeme, všechno by tady zlikvidoval :mrgreen: A vypnout topení na chodbě taky bohužel nejde. Navíc jsou tam jen takový šoupací dveře a to by se pes dostal do obýváku…
No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.1.12 22:06
Vera111 píše:
SlaJa píše:
to Vera: Jestli je zvyklý venku, udělala bych mu z boudy prostě bunkr :) , tzn. hadry před vchod, dovnitř něco teplýho, ať si může udělat pořádný pelech a zadýchat si to tam. Podle mě by to měl zvládnout. Jinak jedině vypnout topení v chodbě, pokud to jde, a nechat tam, nebo dát do chodby druhého psa a NO do garáže. :) Držím pěsti!
jedině zateplit tu boudu. Toho malýho draka si vzít domů nemůžeme, všechno by tady zlikvidoval :mrgreen: A vypnout topení na chodbě taky bohužel nejde. Navíc jsou tam jen takový šoupací dveře a to by se pes dostal do obýváku…
No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá :roll:

Tak mu tu deku přibijte hřebíkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.1.12 10:38
ciniminisek píše:

Prostě má to své.Od začátku co tu bydlíme,a vím kde je jeho místo,takže vím kam položit boudu.

No já to tak jednoduše nevidím :-).
Mí psi taky „nechtěli boudu“, doukud jsem neudělala jinou a nedala ji jinam ;-).
Každopádně by ji mít měl, teď si nemá kam zalízt, i kdyby nakrásně chtěl…

Vera111 píše:No dneska to snad ještě nebude tak zlý a zítra mu tam nastěhuju nějaký hadry. Snad to odtamtud nevytahá :roll:

Hadry jsou naprd, navlhnou a neuschnou, na tom bych taky neležela.
Napěchuj mu to slámou, ta má nejlepší izolační vlastnosti a psi na ní leží rádi. Dá se dobře vyžebrat třeba v nějaké koňské stáji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný