Kdy si pořídit pejska

6
26.1.12 21:11

kdy si pořídit pejska

Ahoj
Chci si pořídit pejska. ale nevím kdy je vhodná doba na jeho pořízení. Někdo si psy pořizuje na začátku letních prázdnin, aby měl na pejska dostatek času. Já se ale bojím, že si zvykne na moji přítomnost a až nastoupím do školy tak se bude doma bát a začne se znovu počúrávat. Nejraději bych si ho koupila hned, ale chodím do školy a bylo by mi líto ho nechat na 7 hodin doma samotného. Jaký na to máte názor vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
26.1.12 21:13

Kdyz vim, ze bych mu nemohla dat odpovidajici peci, nekoupila bych si ho!
Skola sama o sobe neni prekazkou, i pracujici lide maji psy a venuji se jim a staraji se o ne dobre.
Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.1.12 21:16

Je mi 19 a mému příteli je 28 ale ten je přes týden v práci, takže bych se o pejska starala v týdnu sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
26.1.12 21:17

Tak každému zvířeti se musíš věnovat, ale záleží taky na rase jak moc. Myslím, že takový yorkšír v pohodě doma na gauči vydrží než přijdeš ze školy. A tak či tak musí si ten pes zvyknout, že s ním nebudeš doma každou minutu a věnovat se jen jemu. My máme Jacka russela, velice aktivní plemeno, já dokud nebyla doma (těhu) tak jsem chodila do práce ranní odpolední, přítel dělá jen noční, takže času moc enbylo, našli jsme si čas na ranní 20ti minutovou procházku, odpoledne se šlo na pořádnou nebo vylítat na louku aspon na hodku někdy dvě, když to šlo a pak ještě dvě večer, pořádně vyblbnout pozmalit a taky to bez nás vydržel, i když přítel spal, já byla v práci a nikdo se mu nevěnoval…ted máme vychovaného rok a půl starého úžasňáka, který si takhle prostě zvykl, poslouchá na slovo, na pány nedá dopustit a je zlatý a tomu od miminka nikdo nestál za zadkem. Takže muj názor, učit od začátku tak, aby si zvyknul na ten pravý režim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.1.12 21:18

Pes bude žít déle, než ty chodit do školy… A pak asi budeš v práci déle, než 7h denně.
(Což nemyslím, že je důvod nemít psa, jen se tomu přizpůsobit a koukat trochu dopředu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
26.1.12 21:20

Já už bych si psa pořídila jen do důchodu ;) .

• Citovat
  • Upravit
192
26.1.12 21:20

Nikdy! Psi smrdi a za kazdy neuklizeny hovno bych rezala ruce (a kdyz mi do toho dite slapne, tak rovnou hlavu!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
26.1.12 21:21

Už sis něco o psech přečetla? Víš jakou rasu? Co doma? Budeš mít peníze na kvalitní výživu, na veterinární péči? Pes je obrovská zodpovědnost, je to živý tvor mající své nároky. Pokud sis to promyslela a o psech něco načetla, odpověď na svou otázku budeš mít jistě sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.1.12 21:21

Hele, pokud si vyberes takoveho psa, jakeho zvladnete, klidne a bez problemu!
Ale musis si uvedomit - ze je treba venovat se mu kazdodene a kazdy den si vymerit cas na prochazku, pomazleni a nejake to cviceni.
Taky to, ze ho rposte neodlozis za rok, kdyz nastoupis do narocneho zamestnani, nebo za tri roky az otehotnis!
V neposledni rade jsou to vydaje.
A hlavne omezeni - nocovani jinde, vylety, dovolene a tak dale!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kana
26.1.12 21:22

Asi ji spíš zajímalo co do úplného začátku po pořízení jestli s miminem být radši víc nebo to i v nově cizím prostředí zvládne dopoledne samo. Nebo se pletu?

• Citovat
  • Upravit
6
26.1.12 21:26

Chceme si pořídit jorkšíra. Myslím, že to není moc náročný pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
Barca12345 píše:
Ale musis si uvedomit - ze je treba venovat se mu kazdodene a kazdy den si vymerit cas na prochazku, pomazleni a nejake to cviceni.
Taky to, ze ho rposte neodlozis za rok, kdyz nastoupis do narocneho zamestnani, nebo za tri roky az otehotnis!

Souhlasím , já za rok po pořízení psa otěhotněla a nebylo to jednoduché . A vlastně ani teď . Ale už jsem si ho jednou pořídila a tak pro něj dělám maximum .

• Citovat
  • Upravit
6569
hranika píše:
Nikdy! Psi smrdi a za kazdy neuklizeny hovno bych rezala ruce (a kdyz mi do toho dite slapne, tak rovnou hlavu!!)

Psi nesmrdí, tedy poku se o něj člověk stará a h…a normální lidi po svém psu uklízí :) Trochu míň naštvanosti a agrese by to chtělo a hned se bude svět zdát hezčí :) Pěkný večer přeju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.1.12 21:27
mirka f píše:
Chceme si pořídit jorkšíra. Myslím, že to není moc náročný pes.

Kazdy pes je narocny!!!!
Kdyz ne na pohyb, tak na udrzbu, spolecnost, vyzivu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.1.12 21:29
žirafííí píše:
Barca12345 píše:
Souhlasím , já za rok po pořízení psa otěhotněla a nebylo to jednoduché . A vlastně ani teď . Ale už jsem si ho jednou pořídila a tak pro něj dělám maximum .

Taky jsme meli psa pred otehotnenim!
Mame krizenecka, je docela dost aktivni (ted uz zijeme na baraku, tak je to mnohem lepsi) ale jinak je milionovy a jak se chova k detem je neskutecne! :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný