Nechat psa venku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
31.1.12 13:58
verenika píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota :mrgreen:
:mavam:Podsada se tvoří každýmu psovi na zimu, vy máte chundeláče který má dlouhou srst ;)
OT: jak ti je?

Věř tomu, že existují plemena bez podsady a když jsou bez podsady, tak jsou bez ní - neudělá se jim.

• Citovat
  • Upravit
17310
31.1.12 16:47
Baslerinda píše:
verenika píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Máme bernskýho salašnickýho.Ten si tu zimu užívá a to je podle mě podsada.Labrouš je proti tomu holota :mrgreen:
:mavam:Podsada se tvoří každýmu psovi na zimu, vy máte chundeláče který má dlouhou srst ;)
OT: jak ti je?
Věř tomu, že existují plemena bez podsady a když jsou bez podsady, tak jsou bez ní - neudělá se jim.

A jéje, kdopak nám to zavítal?
Myslela jsem, že se tu bavíme o psech co jsou venku a těm se opravdu podsada tvoří 8)

Bez podsady by jorkšír čí pudl asi umřeli už při nule :roll: Jo ještě jsem zapomněla na naháče, ten podsadu taky nemá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
31.1.12 16:55

Kdo by to byl řek, že se bavíš o psech viď … jestli považuješ LR za pořádného psa, tak určitě znáš standard plemene a taky určitě víš, že LR jsou psi bez podsady ( s krátkou, hustou a přilehlou srstí - ne s podsadou ).

OT : nemusíš do tématu o LR tahat ČCHP nebo YT, na to se zakladatelka neptala. Stejně tak sem nepatří ani to, kde jsou naše feny NO a BSP.

• Citovat
  • Upravit
17310
31.1.12 17:01
Baslerinda píše:
Kdo by to byl řek, že se bavíš o psech viď … jestli považuješ LR za pořádného psa, tak určitě znáš standard plemene a taky určitě víš, že LR jsou psi bez podsady ( s krátkou, hustou a přilehlou srstí - ne s podsadou ).OT : nemusíš do tématu o LR tahat ČCHP nebo YT, na to se zakladatelka neptala. Stejně tak sem nepatří ani to, kde jsou naše feny NO a BSP.

Hele tady máš nějaký info ju?

http://cs.wikipedia.org/…retr%C3%ADvr

Já pořád nevím, že se mnou máš nějaký problém :think: My máme labradora doma, tak si tuším zda má nebo nemá podsadu viď? A dalšího máme v rodině, ten je na zahradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
31.1.12 17:05

Wikipedie není zrovna důvěryhodný zdroj informací… Vsadila bych si spíš na odbornou literaturu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
31.1.12 17:06

Kdybys raději mrkla na ČMKU než wikipedii ;)

• Citovat
  • Upravit
17310
31.1.12 17:07
Háňa86 píše:
Wikipedie není zrovna důvěryhodný zdroj informací… Vsadila bych si spíš na odbornou literaturu..

Píšou to všude, že má podsadu :nevim: :nevim: :zed: :zed: Přijdu si jak u blbějch :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.12 17:10
Baslerinda píše:

Tak jsem se tam koukala a píši tohle

OSRSTĚNÍ
Srst: charakteristický znak, krátká, hustá, bez zvlnění nebo praporců, na omak působí jako tvrdá; podsada odolná proti povětrnostním vlivům.

Fakt tě nějak nechápu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
31.1.12 17:18

Ahoj, nečetla jsem diskuzi. Moje mamka má labradora, my máme jiný druh retrívra. Venku v takových mrazech nenecháváme. Dáváme do sklepa, kde není takové teplo, aby z toho neměli problémy.

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
31.1.12 17:22

;) někdy to tu opravdu stojí za to http://www.ztrojanku.cz/…tandart.html

• Citovat
  • Upravit
17310
31.1.12 17:27
Baslerinda píše: ;) někdy to tu opravdu stojí za to http://www.ztrojanku.cz/…tandart.html

Fakt mi přijdeš už trošku mimo :zed: :zed:

Opět vedle, tady jasně píšou , že podsada není zkadeřená, ale že není vůbec tam nepíšou. Nevím zda máš potřebu se stále dohadovat nebo musíš mít vždycky pravdu. labradoři prostě podsadu mají :twisted:

Nejdřív dáš odkaz na nějaký stránky, když ti tam jadu, že se plateš tak najdeš jinou kde píšou to samý jako na tý původní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.1.12 17:29
Baslerinda píše:

Nejraději mrknu na našeho labrouška - podsada se mu na zimu bezesporu tvoří, přestože je celoročně doma ;)

A citace z plemenného standardu
Ocas Výrazně charakteristický pro toto plemeno, má být silný u kořene, zužující se ke konci, středně dlouhý, bez podsady, obrostlý hustou, krátkou, silnou, přilehlou srstí, působící dojmem popisu vydřího ocasu. Má být nesen vesele, ale nemá být otočen na hřbet. Osrstění Výrazně charakteristické pro toto plemeno. Srst je krátká, hustá, podsada není zkadeřená, při dotyku ruky se jeví jako přiměřeně tvrdá.

Bez podsady je ocas, ne trup ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
31.1.12 17:29

A jseš si jistá, že jsi četla pořádně?

• Citovat
  • Upravit
2901
31.1.12 17:34
Baslerinda píše:

No promiň - ale ty doma labradora máš, nebo jen někde něco - a ještě blbě - čteš na netu? My tohle plemeno chováme a podsadu bez debat má, každý jaro se s ní trápím, když ji vyčesávám.
Na mraze bych psa nikdy nenechala, když už, tak opravdu v zateplené boudě, nebo líp, jak už psaly holky, někde v garáži nebo chodbě, kde je nad nulou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.12 17:35
Baslerinda píše:

nemám čas se tady s tebou vybavovat, mám jasný důkaz doma, že podsadu má a na internetu toho najdeš taky dost… Až nějakýho potkáš, zkus ho omrknout zda jí má nebo ne…A než se začneš do něčeho montovat tak si to pořádně zjisti :mrgreen:

Neznamená, že když jsi expert na tvoje plemeno tak víš o všech psech všechno. Možná by si stačilo přestat hrát na suverénku a akceptovat někoho kdo s tou určitou rasou má zkušenost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný