Kocourci a mimčo?

192
1.2.12 16:35

Kocourci a mimco?

Ahoj, máme doma dva perské kocoury a dva yorkshírky, byt je samostatná ložnice + obývák spojený s kuchyní a chodbou. Nic velkého:) Teď čekáme miminko a mám strach jak to bude fungovat s tema kocourkama. Stříháme je, takže nemám tolik chlupů, jako když byly zarostlí a každý den vysávám nebo vytírám. Jinak jsou vychovaní a dokonce i poslouchají a jsou zvyklí nechodit do ložnice, v noci tam spí pejskové. Máte nekdo zkusenosti nebo nejaké rady, jak to zvládat? Není to pro miminko nebezpečné? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8996
1.2.12 16:40

chce to hlídat. Miminka se kočky nejspíš budou bát, protože bude hlučné to samé pejsci. Pejskům se doporučuje dát do pelíšku před příchodem miminka domů kus látky který mělo miminko jeden den na sobě. Zvyknou si na jeho pach ještě než miminko bude doma z porodnice a nic mu neudělají, ani je to nenapadne. Spíš je potřeba dávat pozor pozdějí aby neohrabané miminko nečaplo kočku za ocas a ta ho nesekla tlapkou nebo aby netahalo pejsky a ti se po něm neohnali. Prostě hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
1.2.12 16:47

Pejsi jsou jeden roční a druhé je štěňátko, co jsme si pořídily před dvema mesící místo mimca :lol: , jsou oba hraví a hodní a kocourci jsou vykastrovaní a do ložnice nechodí, takže spát u mimi určitě nebudou. Ten jeden kocourek deti miluje a druhej je posera:) o tom celej den nevím. Je mi jasné, že je budu muset hlídat, oni i ty kocourci poslouchaj když je okřiknu, jsou fakt vychovaný. Spíse se bojím nejakých nemocí. Kocky jsou doma, ven nechodí a mají vsechna ockování a pejsky venku hlídám at nic nežerou a casto je koupu, protoze spí v postely, al enevím jak je to třeba s chlupama a tak…a hlavne jak třeba poznám kdyby bylo malé alergické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
1.2.12 16:55

kdyby bylo malé alergické tak to určitě poznáš, ale alergie se projevují až v pozdějším věku tuším. Každopádně kde je pes nebo kočka tam jsou chlupy všude, tak to prostě je, s tím nic nenaděláš. Jestli jsou zvířátka očkovaná tak se nemocí bát nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
1.2.12 16:56

My máme doma kastrovanou číču a fenku…ze začátku se k malé ani jedna nepřiblížila max jen očuchat vajíčko když jsme přišli z venčí…postupně se to lepší…kočka do postýlky nechodí…jen asistuje u ranního kojení :lol: ale ze začátku určitě hlídat…nikdy nevíš co je napadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
1.2.12 17:02

Tak to jsem ráda ze tyhle pozitivní rady, dost lidí mi narovinu řeklo, dát kočky pryč, což bych udělala jen v opravdu krajním případě, pokud by to bylo pro mimčo nebezpečné. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
1.2.12 17:06
Karenka píše:
Tak to jsem ráda ze tyhle pozitivní rady, dost lidí mi narovinu řeklo, dát kočky pryč, což bych udělala jen v opravdu krajním případě, pokud by to bylo pro mimčo nebezpečné. Děkuji moc

Jednou jsem odcházela od našich a ještě si šla do kuchyně pro tašku…malá byla ve vajíčku přepásaná, na to fusak a můj děda za mnou přiletěl ať si malou hlídám, že jí ten kocour co mají naši může odtáhnout :lol: takže asi tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
1.2.12 17:10

To je docela legracní:) deda má kocoura tygra? :) ty nasi dva si spís obcas hrajou a hrozí, že by na mimco skocily, ale když je budu hlídat, jako ze samotné ho doma nenechám, to je jasné, tak se snad nic stát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
1.2.12 17:23

Ahojky,my máme doma kočku z útulku, je trošku divočejší, moc nemusí návštěvy, ale asi proto, že se bojí a některým lidem jaksi nevysvětlíš, že si ji nemají brát apod. Ale už před otěhotněním jsem věděla, že bych ji pryč nedala, raději si zjistím všechny podrobnosti jak se ke koččce chovat apod.Kočka prý vnímá, že je žena těhotná a ví, co to znamená.Když jsem přišla z porodnice, nechali jsme, ať malou očichá, prohlídne si ji.Nikde jsme ji neřekli, že nesmí, ale samozřejmě jsme malou nikdy nenechali bez dozoru. Postýlku jsme postavili ještě před narozením, doporučuju, pokud jim tam nedovolíš, nepolezou tam ani pak.Naše vlezla k malé 3krát, vytáhla jsem ji, plácla přes čumák, řekla ne a od té doby je klid. Jinak je malé 6 měsíců a naše kočka se jí vyhýbá,malá ji tahá za chlupy, máme ale vyzkoušeno, že na dospělé si dovolí a na děti nikdy. a to máme fakt šelmu :D vždycky upozorňuju, že je to kočka na vlastní nebezpečí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.2.12 17:31

Mám dva obr kocoury a pohoda :palec: Taky se mě každý ptal, co budu dělat s kocourama. Nejdřív jsem odpovídala popravdě, že nic, že oni tu byli první a nemám důvod se jich zbavovat. Později už mi to lezlo krkem, takže jsem odpovídala, že až budu v porodnici, tak je přítel zaveze někam na pole, nebo do útulku, popřípadě, že si udělá k neděli k obědu „králíky“ :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
1.2.12 17:35

Přesně…postýlku jsem měla cca 1,5 měsíce před porodem a kočku jsem tam viděla cca 2× a vždycky jakoby u nohou..vytáhla jsem jí, řekla, že nesmí (reaguje na to)a od té doby tam nebyla…když mám malou na gauči a holky jsou u mě, tak vezmu ruku malé a hladím je s ní a pak je pochválím když jsou hodné a v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
1.2.12 17:35

Kakika- to si řekla dobře. Mě taky překvapovala tahle otázka…Jsem si nepořizovala kočku, abych si ji pak zbavovala, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
1.2.12 17:38
miska09 píše:
Kakika- to si řekla dobře. Mě taky překvapovala tahle otázka…Jsem si nepořizovala kočku, abych si ji pak zbavovala, ne? :nevim:

Mně to děda říkal i se psem :zed: (no jo 82 let)…nechápu, proč bych je měla dávat pryč, když jsou členy rodiny, byly tu obě dřív než mimčo…jiná by byla kdyby bylo zvíře agresivní, nebo měla malá silnou alergii, ale takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
1.2.12 17:43

To můj kamarád si našel přítelkyni, která mu hned řekla, že až bude těhotná, tak pes a kočka půjdou z domu. Dnes jsou manželé :) Mě se taky ptala, co budeme dělat s kočkou, když čekáme mimi, tak jsem před ní kamarádovi řekla, že v tomhle mám jasno, když bych si měla vybrat mezi kočkou nebo chlapem, který mi dává ultimáta a ještě takhle pitomá(myslím ultimáta) :) , šel by on :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
1.2.12 17:48
miska09 píše:
To můj kamarád si našel přítelkyni, která mu hned řekla, že až bude těhotná, tak pes a kočka půjdou z domu. Dnes jsou manželé :) Mě se taky ptala, co budeme dělat s kočkou, když čekáme mimi, tak jsem před ní kamarádovi řekla, že v tomhle mám jasno, když bych si měla vybrat mezi kočkou nebo chlapem, který mi dává ultimáta a ještě takhle pitomá(myslím ultimáta) :) , šel by on :pankac:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný