Pes v bytě - velký problém?

Anonymní
7.10.19 09:55

Pes v bytě - velký problém?

S přítelem hledáme byt v Praze, problémem ale je, že většina lidí v bytě nechce domácí mazlíčky, i když podle zákona to nikdo zakázat nemůže..bojíme se, že kvůli tomu žádný byt neseženeme, tak se chci zeptat, jestli je naší povinností psa hlásit, nebo se nezmiňovat a normálně se nastěhovat. Žádná malá čivava to teda není, ale za to je vychovaný (neštěká ani nekňučí) :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
7.10.19 10:00

No fér by bylo to říct, zvlášť když to neni žádný pejsek do kabelky jak říkáš. Počítala bych že až to majitel zjistí už vám smlouvu neprodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35874
7.10.19 10:00

Povinnost to neni, ale slušnost ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.10.19 10:05

Nemusíte mu to hlásit, ale já být ním a zjistím, že jste mi tuto skutečnost zatajili a měla bych vůči psovi výhrady, tak si rozhodně najdu páku jak vás z bytu vyštípat.
Nechcete spíš zkusit barák v bezprostředním okolí Prahy? Vždyť ani pro toho psa nebude byt žádné terno, zvlášť pokud to není žádný gaučák, ale větší plemeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 10:05

Povinnost to není, slušnost ano. Dá se čekat, že majitel se o psu stejně záhy dozví a následně si najde zástupný důvod pro výpověď. Jedni moji nájemci si pořídili psa po nastěhování, ten tedy dělal bordel, takže si sousedi stěžovali a už fakt, že nájemci různě o psu mlžili, mě docela naštval, takže jsme se záhy rozloučili. Přestože sama psa v bytě mám a toleruju ho i u nájemců, akorát chci tedy vyšší kauci.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
7.10.19 10:06
@pikola píše:
Povinnost to neni, ale slušnost ano.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
79
7.10.19 10:09

pes v bytě

Nájemníky do bytu se psy neberu - jednak již mám špatné zkušenosti, protože mi byt poničili (močení, kálení, okousané rohy, zničené vybavení) a dále v rodině mám alergii na psí chlupy. A byt může rodina kdykoliv potřebovat. Tento požadavek mám i jako závaznou podmínku u RK, která pronájem nabízí. Jeden nájemník mi zatajil psa a tak jsme se velmi rychle rozloučili. Sousedi s SVJ si takových věcí všímají, takže se dost těžko utají. Omezovat nájemníky sice nemohu, ale chránit majetek je primární právo každého majitele. Nájemníky mám dlouhodobé, nestřídají se a odchází většinou „do svého“ nebo mimo Prahu. Takže si myslím, že podmínky i spokojenost je vzájemná

Příspěvek upraven 07.10.19 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
7.10.19 10:10

Povinnost to neni, ale vzhledem k tomu ze se davaj dneska jen smlouvy na rok, tak pokud to zatajite, tak nepocitejte s tim ze vam prodlouzi smlouvu a za rok muzete shanet znova. Jinak sehnat byt k pronajmu se zviretem, kor se psem je problem. Vetsina majitelu tam zvirata nechce i kdyz to nemuze napsat na plnou hubu. Jednoduse uprednostni nekoho bez zvirete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
7.10.19 10:12

Je slušnost majiteli nemovitosti sdělit, že máte zvíře. Je to pak na něm, jak se rozhodne. My máme slušné nájemce a sdělili nám při obhlídce bytu, že mají kocoura. Je to takový flegmatický kocour :D Neměli jsme námitky, ale dohodli jsme se na vyšší kauci. Nájemci s tím neměli problém :nevim: Sousedi, co pronajali byt bez vědomí, že nájemci mají velkého psa, se pak nestačili divit, jak měli zničené podlahy a dveře, když pes na ně škrabal :roll: Kauce ani nestačila na pokrytí škod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35874
7.10.19 10:28

Mě se třeba moji nájemci zeptali, jestli souhlasím když si pořídí pejska. Neměla jsem problem, nebyl s nima nikdy problém. No pejsek nám trochu potrhal podlahy, takže teď když čekali mimino mi napsal, že vymění podlahy a spolu jsme je vybrali a on to opravil :mrgreen: všechno je na domluvě, ale vyžaduju čestné jednání, pak není nic problém. Opravu samozřejmě platil on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.10.19 10:32

Nemusíte to majiteli hlásit, ale já to považuji za slušnost. Pronajímám byt a se psy ani jiným zvířaty problém nemám, uvádím to i v inzerátu. Nicméně požaduji vyšší kauci na pokrytí případných škod. Pokud bych zjistila, že mi nájemník o zvířeti v bytě neřekl při podpisu smlouvy, asi bych pak hodně přemýšlela, jestli smlouvu prodloužím.
Teď pronajímám byt pánovi (už čtvrtý rok), který má dva psy, většího a menšího. Sám při sjednávání smlouvy navrhnul, že ke kauci něco přidá, abych měla jistotu, kdyby náhodou něco. Nedávno jsem v bytě byla něco řešit, a byt je ok, pán má psy vychované. I podle sousedů není se psy žádný problém.
Podle mě byt dokáže zničit nevychovaný člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
7.10.19 10:41

@foxfox Tvuj zakaz psu je bohuzel v rozporu se zakonem. Pockej, az se k vam nastehuje nejaky pravnik, u soudu nemas sanci. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
7.10.19 10:52
@Susieanne píše:
@foxfox Tvuj zakaz psu je bohuzel v rozporu se zakonem. Pockej, az se k vam nastehuje nejaky pravnik, u soudu nemas sanci. :zed:

A proto je dobré mít smlouvu jen na rok. V případě potřeby se neprodlouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
7.10.19 10:57

@Susieanne Ono je totiž fakt výhodné se o tržní pronájem soudit, že ;-)
edit: Mmch. sama jsem právnička a ve smlouvě mám víc soudně nevynutitelných ustanovení. Prostě sázím na slušnost, nájemce má možnost se s podmínkami seznámit předem a byt vzít nebo si najít jiný. A jednoho právníka jsem už jako nájemce měla, o nevynutitelnost jsme věděli oba, ale ani on neměl problém ta pravidla podepsat a dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 11:03

My nemáme problém se psy, nechceme kočky, ale je pravda, že ti psy, občas poškrábou sedačku, někdy zase podlahu, s tím e musí počítat no, jediný, co byl fakt velký problém, když se pes na chodbě v domě vykadil nebo pozvracel a majitel psa to po něm neuklidil :zed: takto jsme se rozloučili :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný