Pes v novém prostředí

137
5.4.12 22:27

Pes v novém prostředí

Ahoj…
Mám problém se svým pejskem (Pražský krysařík) - 8.měsíců. Čtyři měsíce jsme bydleli v bytě. Pes s námi spal v posteli, byl pěkně mazlenej.Přes zimu vůbec nechtěl chodit venčit ven. Vždy se jen proběhl, vyčůral a vracel se. Velkou potřebu pak vykonával v bytě na podložku. Po té co se oteplilo, už s tím nebyl žádný problém. Jen přes noc chodil stále na podložku. A vše bez problémů. Nyní jsem byla nucela se přestěhovat - barák se zahradou. Přes den je puštěný na zahradě, ale přes noc se ho ještě bojím venku nechávat (přeci jen je ještě zima). Ale protože u baráka je zlatý retrívr, který dovnitř vůbec nesmí, nesmí můj pes nikam jinam, než na chodbu u dveří (aby retrívr nežárlil - prý). Na to ale pes není zvyklý. Krom toho, že pokníkává (což chápu), přestal vykonávat velkou potřebu na podložku. Čůrá ale pořád na podložku. Jen prostě toho bobka hodí jinam :-( Můžete mi k tomu něco poradit? Já si myslím, jestli to nedělá schválně, když nesmí spát u mě a u dětí. Ale to je můj názor. Odborník nejsem, tak nevím. Podotýkám, že noviny jako „plácačka“ nezabírají. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
661
5.4.12 22:41

Já bych ho asi nechala venku v nějakém teplém pelíšku.On si za pár dní zvykne a ten druhý pejsek nebude žárlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
5.4.12 22:45

já asi moc neporadím, sem z těch majitelů, co jejich pes kadí i čurá jen a jen venku, jako podložka v bytě mi přijde nechutná… :roll:

jinak jo, dělá to nejspíš proto, že prostě strádá, že ste ho vyhodili ze smečky, ze společného pelíšku…
a pokud pouštíte psa do chodby, tak pro toho retrívra to fakt není rozdíl, jeslti je za dveřmi v chodbě nebo za dveřmi v obýváku…takže ho podle mě klidně můžete vzít normálně dovnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
5.4.12 22:45

Dela to schvalne… ;)
Proste je nastvany, ze nemuze to, co predtim mohl. Ale myslim, ze si zvykne. Na druhou stranu, Krasarik dle meho urcite neni VENKOVNI PES a nenastavila bych mu stejne pravidla jako retrivrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
5.4.12 23:18

Jako první mě napadlo, že krysařík není venkovní pes. Já bych ho venku vůbec nenechávala. Ale já jsem zas ten extrém, co pejsky miluje a my máme v posteli staforda. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.4.12 07:17
@Mar__tanka1983 píše:a pokud pouštíte psa do chodby, tak pro toho retrívra to fakt není rozdíl, jeslti je za dveřmi v chodbě nebo za dveřmi v obýváku…takže ho podle mě klidně můžete vzít normálně dovnitř…

přesně tak…pro retrievra je podstatné, že on je venku, kdežto krysařík vevnitř, a jestli jenom v chodbě, nebo až v obýváku, je už celkem jedno. Krysařk se svými pár deky a krátkou srstí skutečně není plemeno určené k ubytování venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
6.4.12 07:27

Ahojky, podle mě to dělá schválně, protže chce zpátky tvou pozornost a do postele :roll: .
Podle mě by bylo nejlepší, aby se socializoval s druhým pejskem, zhruba po týdnu si na sebe zvířata zvykají a on se přestane bát a bude dělast venku potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.4.12 07:56

Nedělá to schválně - ne ve smyslu „oni mě nevzali dovnitř, tak jim to tu pokadím“, je ve stresu z nezvyklé situace a proto to dělá.

Předpokládám, že ten dům ani retrívr nejsou vaši?
Zkusila bych rozhovor… Myslím, že tomu retrívrovi je fakt šumák, jestli ta malá tečka je vevnitř na chodbě nebo u vás v posteli.

Plus i z hygienického hlediska je teda lepší pár chlupů v posteli, než pár hovínek v chodbě :nevim:

(A zrušila bych tu podložku úplně, ble. V osmi měsících by měl v pohodě vydržet přes noc (nějakých 8h třeba, samo občas nehoda se přihodit může…))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
6.4.12 09:22

Krysařík není snad vůbec venkovní plemeno! Já měla slovenskýho čuvače venku a labradora mám doma a naprosto v pohodě, rozhodně na něj nežárlil!
Ta podložka mi fakt přijde nechutná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
6.4.12 12:46

Podotýkám - psi nemyslí ve smyslu ,, udělám naschvály ,,. Novinama jako plácačkou dosáhneš akorát toho, že si ze psa uděláš agresivního bojácného nerváčka a h.ven v domě se nezbavíš. Ty jsi pán, ty určíš pravidla, retriever venku, krysař doma s venčením zásadně venku, rozhodně tohle dvoukilčo není pes pro trvalý pobyt venku, kynologii, výcviku a chovu psů se věnuji přes deset let a věř, že naše velké holky ( NO a BSP ) jsou venku stále, malý číňan je s námi doma - a není absolutně problém s tím, když je s námi přes den na zahradě a večer odchází dovniř, velké holky zůstávají ve svých kotcích ( pro rejpalky - holky mají v boudách ústřední topení ) … Takže zruš podložku doma a nauč prcka venčit se venku, vypustit ho na zahradu snad není problém, držím palce.

• Citovat
  • Upravit
137
6.4.12 14:19

Pokud Děkuji. Názory.
Ano, retrívr ani dům není můj. Je to rodičů, takže si moc „vyskakovat“ nemůžu. Pokud má být vevnitř, smí maximálně na chodbu :-(
A tu podložku má jen z toho důvodu, že jak byla zima, tak nechtěl vůbec chodit ven. Jen čůrat. Na bobana potřebuje alespoň 10minut než si najde místo, ale prostě v té zimě mi nechtěl být, tak proto podložka. Jinak co je tepleji, tak chodil normál ven a podložka byla „pro jistotu“. Na záchod si sám neřekne a přes noc přesto jde, kdy se mu zlíbí. Ale na veterině mi řekli, že to je věc času.
Kdyby bylo po mém, tak by spal v posteli a přes den, když je teplo, by byl na zahradě. Přes den mu to nevadí. ;) S retrívrem se kamarádí bez problémů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.4.12 14:24

tak leda mu pořídit teď na léto opravdu dobře zateplenou boudičku a nechat ho venku i přes noc a doufat, že nenastydne :nevim: ale do budoucna na zimu to stejně není řešení… no pak mě napadá už jenom vzít si na chodbu karimatku a spacák…budete se psem spolu a rodiče se možná časem ustrnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný