Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj…
Mám problém se svým pejskem (Pražský krysařík) - 8.měsíců. Čtyři měsíce jsme bydleli v bytě. Pes s námi spal v posteli, byl pěkně mazlenej.Přes zimu vůbec nechtěl chodit venčit ven. Vždy se jen proběhl, vyčůral a vracel se. Velkou potřebu pak vykonával v bytě na podložku. Po té co se oteplilo, už s tím nebyl žádný problém. Jen přes noc chodil stále na podložku. A vše bez problémů. Nyní jsem byla nucela se přestěhovat - barák se zahradou. Přes den je puštěný na zahradě, ale přes noc se ho ještě bojím venku nechávat (přeci jen je ještě zima). Ale protože u baráka je zlatý retrívr, který dovnitř vůbec nesmí, nesmí můj pes nikam jinam, než na chodbu u dveří (aby retrívr nežárlil - prý). Na to ale pes není zvyklý. Krom toho, že pokníkává (což chápu), přestal vykonávat velkou potřebu na podložku. Čůrá ale pořád na podložku. Jen prostě toho bobka hodí jinam
Můžete mi k tomu něco poradit? Já si myslím, jestli to nedělá schválně, když nesmí spát u mě a u dětí. Ale to je můj názor. Odborník nejsem, tak nevím. Podotýkám, že noviny jako „plácačka“ nezabírají. Děkuji
Já bych ho asi nechala venku v nějakém teplém pelíšku.On si za pár dní zvykne a ten druhý pejsek nebude žárlit.
já asi moc neporadím, sem z těch majitelů, co jejich pes kadí i čurá jen a jen venku, jako podložka v bytě mi přijde nechutná… ![]()
jinak jo, dělá to nejspíš proto, že prostě strádá, že ste ho vyhodili ze smečky, ze společného pelíšku…
a pokud pouštíte psa do chodby, tak pro toho retrívra to fakt není rozdíl, jeslti je za dveřmi v chodbě nebo za dveřmi v obýváku…takže ho podle mě klidně můžete vzít normálně dovnitř…
Dela to schvalne… ![]()
Proste je nastvany, ze nemuze to, co predtim mohl. Ale myslim, ze si zvykne. Na druhou stranu, Krasarik dle meho urcite neni VENKOVNI PES a nenastavila bych mu stejne pravidla jako retrivrovi.
Jako první mě napadlo, že krysařík není venkovní pes. Já bych ho venku vůbec nenechávala. Ale já jsem zas ten extrém, co pejsky miluje a my máme v posteli staforda. ![]()
@Mar__tanka1983 píše:a pokud pouštíte psa do chodby, tak pro toho retrívra to fakt není rozdíl, jeslti je za dveřmi v chodbě nebo za dveřmi v obýváku…takže ho podle mě klidně můžete vzít normálně dovnitř…
přesně tak…pro retrievra je podstatné, že on je venku, kdežto krysařík vevnitř, a jestli jenom v chodbě, nebo až v obýváku, je už celkem jedno. Krysařk se svými pár deky a krátkou srstí skutečně není plemeno určené k ubytování venku…
Ahojky, podle mě to dělá schválně, protže chce zpátky tvou pozornost a do postele
.
Podle mě by bylo nejlepší, aby se socializoval s druhým pejskem, zhruba po týdnu si na sebe zvířata zvykají a on se přestane bát a bude dělast venku potřebu.
Nedělá to schválně - ne ve smyslu „oni mě nevzali dovnitř, tak jim to tu pokadím“, je ve stresu z nezvyklé situace a proto to dělá.
Předpokládám, že ten dům ani retrívr nejsou vaši?
Zkusila bych rozhovor… Myslím, že tomu retrívrovi je fakt šumák, jestli ta malá tečka je vevnitř na chodbě nebo u vás v posteli.
Plus i z hygienického hlediska je teda lepší pár chlupů v posteli, než pár hovínek v chodbě ![]()
(A zrušila bych tu podložku úplně, ble. V osmi měsících by měl v pohodě vydržet přes noc (nějakých 8h třeba, samo občas nehoda se přihodit může…))
Krysařík není snad vůbec venkovní plemeno! Já měla slovenskýho čuvače venku a labradora mám doma a naprosto v pohodě, rozhodně na něj nežárlil!
Ta podložka mi fakt přijde nechutná ![]()
Podotýkám - psi nemyslí ve smyslu ,, udělám naschvály ,,. Novinama jako plácačkou dosáhneš akorát toho, že si ze psa uděláš agresivního bojácného nerváčka a h.ven v domě se nezbavíš. Ty jsi pán, ty určíš pravidla, retriever venku, krysař doma s venčením zásadně venku, rozhodně tohle dvoukilčo není pes pro trvalý pobyt venku, kynologii, výcviku a chovu psů se věnuji přes deset let a věř, že naše velké holky ( NO a BSP ) jsou venku stále, malý číňan je s námi doma - a není absolutně problém s tím, když je s námi přes den na zahradě a večer odchází dovniř, velké holky zůstávají ve svých kotcích ( pro rejpalky - holky mají v boudách ústřední topení ) … Takže zruš podložku doma a nauč prcka venčit se venku, vypustit ho na zahradu snad není problém, držím palce.
Pokud Děkuji. Názory.
Ano, retrívr ani dům není můj. Je to rodičů, takže si moc „vyskakovat“ nemůžu. Pokud má být vevnitř, smí maximálně na chodbu ![]()
A tu podložku má jen z toho důvodu, že jak byla zima, tak nechtěl vůbec chodit ven. Jen čůrat. Na bobana potřebuje alespoň 10minut než si najde místo, ale prostě v té zimě mi nechtěl být, tak proto podložka. Jinak co je tepleji, tak chodil normál ven a podložka byla „pro jistotu“. Na záchod si sám neřekne a přes noc přesto jde, kdy se mu zlíbí. Ale na veterině mi řekli, že to je věc času.
Kdyby bylo po mém, tak by spal v posteli a přes den, když je teplo, by byl na zahradě. Přes den mu to nevadí.
S retrívrem se kamarádí bez problémů ![]()
tak leda mu pořídit teď na léto opravdu dobře zateplenou boudičku a nechat ho venku i přes noc a doufat, že nenastydne
ale do budoucna na zimu to stejně není řešení… no pak mě napadá už jenom vzít si na chodbu karimatku a spacák…budete se psem spolu a rodiče se možná časem ustrnou ![]()