Pes vyje v paneláku, je mi ho líto

Anonymní
6.1.26 09:54

Pes vyje v paneláku

Dobrý den,

ráda bych se zde zeptala jak řešit následující situaci. Bydlíme v paneláku kde má sousedka někde nad námi psa. Pes je z útulku, je staršího věku. Podle mě má separační uzkost ale nevím.. Kdykoliv, je majitelka pryč (v práci), což je většinou od 6:30 do 15-16 hodin, tak pes neustále vyje… ale šíleně a několik hodin v kuse. Je mi ho strašně líto, v prvé řadě, na druhou stranu jako člověk pracující na HO mě to šíleně ruší.. a to je pes podotýkám asi v pátém patře (my jsme v prvním). Je to jedinej pes z baráku kterej šíleně takhle vyje a myslím, že ho slyší všichni sousedé. Je to otravné a smutné zároven. Co s tím? Jak to řešit? Není to poprvé a ani naposledy. Už jsem chtěla paní nabídnout aby byl pes u nás přes den, aby nebyl sám. Nějak nerozumím logice vzít si psa z útulku a zavřít ho doma (myslím si, že pokud si takhle psa beru, tak jsem informována o jeho stavu, jestli má nějaké problémy apod…)

Budu ráda za všechny odpovědi a informace. Je mi psa fakt líto, je to takové smutné vytí a věřím, že i majitelka jej slyší když přijíždí domů..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4062
6.1.26 10:09

Jezis, chudacek, to by mi ho bylo taky strasne lito. Promluv s ni a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
6.1.26 10:18
@Anonymní píše: Více

Určitě s ní promluv, taky by mi ho bylo líto, a poslouchat každý den tolik hodin vytí je i pěkne otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
6.1.26 10:28

Promluvila bych s ní nebo dala lísteček do schránky, taky o tom nemusí vůbec vědět, pokud to dělá až po jejím odchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
6.1.26 11:05

A ví o tom, že pejsek takhle naříká? Můžete nabídnout ať je pejsek u vás ale budete na tom bita. Vstávání, venčení, uklízení po něm atd. Nehledě na to, že si na něj uděláte vazbu a jednoho dne se může stát, že vám ho už nedá na hlídání a bude smutno vám. :nevim:
Nejdříve promluvte s majitelkou a pak uvidíte. Někdy pomůže i jen zapnutá TV doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
6.1.26 11:30

Treba o tom ani nevi no. Tak s ni promluv, nejdi na to nejak hnusne jakoze stížnost, ale ze je ti ho lito a ze to rusi cely dum no. My mame takhle v baráku hysterickou čivavu, majitelka rano odejde, pes pak pulku dopoledne štěká a zbytek dne štěká pokaždé, když někdo projde kolem (a vzhledem k tomu, že kolem jejich dveří prochází půlka baráku, tak je to celkem často). Mě to teda neva, protože většinu dne sem pryč, ale být celý den doma a muset v tom pracovat, tak mi to taky poleze na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24924
6.1.26 12:18

je od tebe krásné, co chceš případně udělat, jako psomilka bych to také zvažovala, ale : nejdřív bych s paní promluvila, možná o tom ani neví.. tu telku přes den zapnout ať určitě zkusí..

pokud by souhlasila s tím, že by pes byl přes práci u tebe, znamená to, že ti dodá krmení, pamlsky, misky, pelech, ty zrušíš koberec na chodbě, pokud ho tam máš, případně vyčleníš jiné místo, kam pes může, nese to špínu, bordel a aspoň polední venčení (ráno ať si ho pořádně vyvenčí sama), je mu tam smutno, a nedělala bych to úplně zadarmo už jen kvůli zvýšenému úklidu, saponátům a binci, takže to pořádně zvaž…
chudák pes… a chudáci vy, sousedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
6.1.26 12:55
@Lucy75 píše: Více

tak ted ten pes venčený taky není když je tam sám od rána do odpoledne. Ale ty chlupy prostě budou no. Ale přes zakladatelkou klobouk dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.26 12:58

@KKK85 Proč klobouk dolů? :think:

• Citovat
  • Upravit
30318
6.1.26 13:10
@KKK85 píše: Více

Naše, když je doma sama, tak venčit přes den nepotřebuje. Jak jsme doma, tak už od jedné hodiny vymýšlí, že by ráda ven - chce se proběhnout. Takže věřím, že bude chtít venčit i na návštěvě. Ale bude to o naučení.

Zakladatelko, zkus si s paní promluvit a uvidíš co ona na to. Pár lidí co mají takto psa ve společné péči znám a vyhovuje jim to. Problém je pak jeho odchod, zasáhne to víc lidí, než jen rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24924
6.1.26 13:19

a ty bys od 6,30- 15/16 hod. nechala toho psa u sebe v bytě nevyvenčeného, aby ti tam ochcal nábytek? já teda rozhodně NE… to poledne stačí, aspoň 10-15 minut..
odpoledne si ho snad majitelka vezme na delší procházku..
jako vzít si psa z útulku a nechat ho pak celé dny trpět v bytě samotného - to je teda logika! absolutně sobecké uvažování…
my to zvažovali hodně moc, a to jsme na venčení a péči byli 4… pes není hračka ani bytový doplněk. Tomuhle možná v útulku bylo líp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
6.1.26 13:40
@Lucy75 píše: Více

Já bych vůbec neměla psa v bytě!!! Psa mají mít lidi co mají na něj čas. Nebo u baráku, kde má boudu teplou, nebo povolený vstup do sklepa, nebo nějakého přístřešku. A neee nekdo kod je celý den pryč. A mi celkově vadi psi doma… už jen že trpí pes, a plus chlupy všude atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
6.1.26 13:40

už jen jak o tom mluvíš… jiný by byl naštvaný, zvažoval by stížnosti atd atd… a ty uvažuješ že si vezmeš psa k sobě na půl dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
6.1.26 13:49

Myslím, že naší je strašně vidět, že je chuděrka zavřená doma a nemůže být venku za každého počasí. V létě tráví většinu dne venku, lítá, štěká a navečer se přesune na spánek domů. Nyní ven jen vyvenčit a pak nadšeně za pánečkama na gauč. On ten dvorek také není pro psa to nejlepší na světě, hlavně pro společenská plemena, která milují blízkost pánečků. Nemáme mikro psa, ale psa 25 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
6.1.26 14:05

S majitelkou bych promluvila, třeba to fakt neví, když je pryč :nevim:. A třeba jí nabídnout pomoc? Když jsi na HO? My jsme kdysi taky bydleli v paneláku, kde měli v posledním patře 2 psy a sousedka, co bydlela pod nimi si je brala k sobě (důchodkyně), když slyšela, že teskní. Ale je mi jasné, že to po Tobě nemůže nikdo chtít, je to především o majitelce. Možná by pomoc uvítala a pes by netrpěl, ale těžko říct no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný