Uspali jsme kocourka

1760
29.12.25 16:29

Uspali jsme kocourka

Ahoj, dneska jsme nechali odejít našeho kocourka :,( Před dvěma měsíci mu diagnostikovali selhání ledvin, snažili jsme se mu život prodloužit, ale přes víkend a dnes už to nebylo dobré. Netušila jsem, že mě to tak zasáhne, tak jsem se tu přišla trochu vyplakat :,(. Nechali jsme si ho na zahradě. Ach jo. Máte někdo také čerstvou zkušenost? Je nám smutno, přesmutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3310
29.12.25 16:39

To je mi moc líto, vím, jak uspání a odchod zvířátka bolí. Udělala jsi pro něho tu poslední službu, aby se netrápil. Je to tak moc těžké, ale měl u tebe určitě krásný a spokojený kočičí život. Osud Ti to vrátí v něčem krásném. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21126
29.12.25 16:39

Znám moc dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
29.12.25 17:08

Je mi to líto. Čerstvou zkušenost ne. Ale taky nám pár let zpět odešel kočičí parťák. Briťák milovaný. Máme ho taky na zahradě. Pravidelně mu kupujeme svíčku.
Ať teď na Vánoce jsme šli zapálit svíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
29.12.25 17:12

To je mi líto. Jsi daleko, škoda, mám tři malé kočičí kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106527
29.12.25 17:22

Mám už to za sebou 4× Čas to trochu zahojí, ale nikdy nezapomeneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106527
29.12.25 17:24

Na nebesích je místo, kterému se říká Duhový most. Když umře zvíře, zvláště takové, které bylo někomu blízké, odchází k Duhovému mostu. Pro naše milé kamarády tam jsou louky a kopce, kde mohou běhat a společně si hrát. Je tam spousta jídla, vody, slunečního svitu a naši přátelé jsou v teple a pohodlí. Všechna nemocná a stará zvířata jsou opět zdravá a při síle, kdo byl zraněn nebo zmrzačený, je nyní opět silný a zdravý, tak jak si ho v našich snech pamatujeme z dávných dnů a již minulých časů. Zvířata jsou šťastná a spokojená až na jednu maličkost: všechna postrádají někoho velmi zvláštního, někoho koho opustila. Hrají si a běhají spolu, ale přijde den kdy se jedno náhle zastaví a hledí do dálky. Jeho jasné oči pátravě pozorují, netrpělivé tělo se začíná chvět. Náhle vyběhne ze skupinky zvířat, letí přes zelené louky, rychleji a rychleji. Až se nakonec ty a tvůj kamarád sejdete v nesmírné radosti. Déšť šťastných polibků pokrývá tvou tvář, tvé ruce opět hladí milovanou hlavičku, znovu hledíš do těch přenádherných důvěřivých očí, jež nadlouho zmizely z tvého života, ale nikdy z tvého srdce. A přes Duhový most půjdete spolu a nikdy se už nerozejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
29.12.25 17:28

@Venetia to je krásný. A smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
29.12.25 17:32

:hug: Aktuálně žiju s osmou kočkou, od mých šesti letech nebyla jediná doba, kdy bych nějakou neměla. Tři z nich stále žijí, pět už je za duhovým mostem. Dvě jsme museli nechat uspat, jedna umřela u baráku za keřem, jedna se nevrátila domů a jeden za běhu spadl a byl mrtvý. Na smrt koček jsem tak nějak zvyklá, což zní divně, ale za ty roky ji beru jako přirozenou součást soužití s nimi a vlastně to beru tak, že je to ta lepší varianta, než kdyby ta zvířata přežila mě. Jedna z těch tří koček, co mám teď, je takový boží mončičák, mazlík, miláček, miminko. Máme spolu zvláštní souznění, komunikujeme očima, večer, když jdu koukat na film, se mi stočí v náručí a spí. Někdy, když je mi nanic, chodím spát do obýváku, abych ho mohla obejmout a poslouchat, jak dýchá. U něj si fakt neumím představit, co bude, až tady nebude. Posílám hodně sil, kočky jsou prima zvířata a tvůj kocourek měl to štěstí, že měl tebe. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3310
29.12.25 17:33

A já teď sedím a brečím. Snad je to i u lidí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
29.12.25 17:41

@smallrose Dva roky zpět, pejsek. Máme nového, ale nikdy nezapomenu. Byl to jedinečný a nejlepší kamarád mého života. Taky jsem netušila, že mě to tak sejme. Plakala jsem několik dnů v kuse, až jsem si málem oči vyplakala. Je to prostě člen rodiny. Pejskaři a kočičí přátelé určitě rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
29.12.25 17:47

Vím, jak se cítíš. My jsme museli nechat uspat kocoura v říjnu. Ráno jsme s ním šli na veterinu, tam nám vet řekl, že na 99 % zemře a večer s ním jel manžel na pohotovost, kde už to byla konečná. Měl špatná játra a cukrovku. Bylo to strašně rychlé, všichni jsme si poplakali, syn do dneška chodí na balkón mávat do nebíčka a popřát kocourkovi dobré ráno/dobrou noc.
Před Vánocemi jsme si přivezli domů nového kočičího kamaráda, tak lásku dáváme jemu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
29.12.25 17:48
@884135 píše: Více

My jsme brečeli asi tři dny intenzivně, když jsme ho pohřbili na zahradě, trošku se to zlepšilo, ale stejně ještě několik týdnů přicházely návaly, kdy slzy vyhrkly do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9051
29.12.25 17:52

U nás brečel aj chlap a to je normálně drsný chlap, který úplně takové emoce neukáže. Smíření s tím nejsme ani po dvou letech. To ani nejde. Kdykoli jdu kolem po zahradě. Tak říkám ahoj Mikešku, chybíš nám. Byl pan božský. Nenahraditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
29.12.25 17:52

Ne kočku ale psy. Zažila jsem to několikrát. Náhle, v nemoci, i stářím. Vždy to bolí :hug:
Je to kámoš, člen rodiny. :kytka:
Zapálíme svíčku.

U nás vždy přišel další běh, je to koloběh. To ale neznamená, že člověk zapomene :kytka:

Příspěvek upraven 29.12.25 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný