Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když se ho naučíš zavádět, je to fajn.
Kombinují s pharmatexem.
Tvar musíš vyzkoušet.
A potom vyndavat až za nějakou dobu.
Mela jsem Femcap a Cayu. Femcap mi prisel lepsi a pouzival se snadno. Se spermicidem naprosto spolehlivej, byla jsem moc spokojena. Pouzivala jsem ho nekolik let. Urcite se toho neboj ![]()
Má prosím někdo zkušenost? Váhám jakou antikoncepci zvolit, zatím nechci tělísko- nemám definitivně vyřešeno, zda za 2-3 roky ještě jedno mimi. Váhám zda pesar nebo vaginální kroužek. Budu ráda za rady a tipy ![]()
Za mě je pesar skvělý. Nechápu, že není rozšířenější. Pro mě splňoval dvě důležité podmínky: nemusela jsem brát hormony a byla zachována spontánnost při sexu. Je dobré ho kombinovat se spermicidem nebo s přerušovanou souloží. Víc mi vyhoval ten tvrdší (teď už nevím značku).
Po několika letech zkoušení antikoncepci jako tělísko, hormony, náplasti…které mi nesedly, jsem byla doktorem vyhodnocena jako nevhodná pro užívání jakékoliv formy hormonální antikoncepce a tělíska. Nyní přemýšlím jak tuto situaci vyřešit. Kondom je samozřejmě možnost, ale přiznám se, že mi není vůbec příjemný. Proto bych se Vás ráda zeptala na pesar. Jste spokojené? Nebo ne? Jaký tvar je podle Vás nejvíce pohodlný a věříte tomu? Pokud mi napíšete co nejvíce informací a co nejvíce Vašich zkušenosti, tak budu moc ráda. Pesar mi totiž zatím přijde jako nejvhodnější řešení, ale zároveň z něj mám strach. Zatím díky